Zimski sportovi

Video: Starsi bolji od Capitalsa, Ducksi zaustavili poraze

Željka Jurkas • subota, 14.03.2015.
Video: Starsi bolji od Capitalsa, Ducksi zaustavili poraze

Jedan shootout, tri pobjede gostiju i jedna uvjerljiva pobjeda domaćina sažetak su akcije u NHL-u u noći s petka na subotu. Ducksi su zaustavili niz od tri poraza, Senatorsi zadržali Islanderse, Columbus je nakon regularnog dijela zadržao i drugi bod na domaćem ledu, Flamesi su uvjerljivo svladali Leafse, a Starsi su očitali lekciju Capitalsima...

Andrew Hammond piše povijest u dresu Senatorsa. U svom desetom startu postao je prvi vratar nakon Franka Brimseka 1939. koji je započeo svoju NHL karijeru s primljenih dva ili manje golova u prvih deset utakmica. U Nassau Coliseumu zadržao je New York Islanderse na jednom golu, primljenom sredinom zadnje trećine dok su njegovi suigrači dvaput u drugoj trećini prošli Jaroslava Halaka. Ottawa se drugom pobjedom u nizu drži na pet bodova manje od Bruinsa koji drže drugo wild card mjesto Istoka.

Washington Capitalsi su novim porazom dali Bruinsima više nego izglednu priliku za preuzimanje prvog wild card mjesta Istoka. Specijalni timovi Starsa u potpunosti su utišali domaćine Verizon centra uspješnim penalty killom u tri navrata i s tri powerplay gola u mreži Bradena Holtbyja koji je nakon posljednje poslan na klupu, a umjesto njega ušao je Justin Peters koji je obranio svih devet udaraca s kojima se susreo. Nešto izjednačeniji susret bio je tek u zadnjoj trećini uz probuđene domaćine, no disciplina ih je koštala prilika te su uspjeli svega još jedan pak poslati iza leđa Karija Lehtonena.

Jedini susret večer koji nije riješen u regularnom vremenu zahtijevao je pet krugova kaznenih udaraca. Blue Jacketsi krenuli su željenim smjerom i na prvi odmor otišli s dva gola prednosti, no gosti su brzo uhvatili ritam i uz stalne promjene rezultat je gotovo do samoga kraja bio neizvjestan da bi Scott Hartnell izjednačio na četiri gola u svakoj mreži. Ben Scrivens upisao je 27 obrana, a u petom krugu shootouta ga je prošao rookie Alexander Wennberg koji je upisao asistencije na prvom i posljednjem golu domaćina. Sergej Bobrovskij zaustavio je svih pet udaraca Oilersa zadavši im sedmi poraz u nizu.

Čvrstu utakmicu uz potpuni doprinos obje momčadi ponovno su odlučili detalji. John Gibons zaustavio je 32 udarca Wilda, a posebno se našao na udaru pred kraj susreta kada su domaćini stizali gol razlike. Devan Dubnyk pustio je po jedan udarac u prve dvije trećine da prođe do mreže. Početno vodstvo gostiju izjednačio je Zach Parise na powerplayu, a dvije minute kasnije gosti ga vraćaju i zadržavaju do kraja susreta. Ducksi su uvjerljivo na čelu Pacifica i trenutno drže prvo mjesto lige dok je Wild porazom ostao na prvom wild card mjestu Zapada uz utakmicu i dva boda više od Kingsa, dok im Chicago na trećem mjestu Centrala bježi pet bodova s utakmicom manje.

Calgary Flamesi pronalaze svaki put novi način kako doći do pobjede. Linija Jiri Hudlera, Seana Monahana i Johnnyja Gaudreaua šestu utakmicu u nizu redovito skuplja bodove, a sinoć je briljirala u susretu s Leafsima u Saddledomeu. Prvom trećinom u kojoj su postigli četiri pogotka, od čega dva s igračem manje, zapečatili su sudbinu Leafsa, a u drugoj su dodali još dva. Na strani gostiju David Booth postigao je dva pogotka, no razlika se pokazala prevelika za sustići.

NHL

New York Islanders – Ottawa Senators 1:2 (; 0-1 Puempel, 0-2 Turris; 1-2 Kennedy)

Washington Capitals – Dallas Stars 2:4 (0-1 PPG Horcoff, 1-1 Glencross, 1-2 Sceviour; 1-3 PPG Seguin, 1-4 PPG Fiddler; 2-4 Kuznjecov)

Columbus Blue Jackets – Edmonton Oilers 5:4 SO (1-0 Dano, 2-0 PPG Atkinson; 2-1 PPG Eberle, 2-2 PPG Roy, 3-2 Anisimov, 3-3 Ference; 3-4 PPG Jakupov, 4-4 Hartnell;; 5-4 Wennberg)

Minnesota Wild – Anaheim Ducks 1:2 (0-1 Beauchemin; 1-1 PPG Parise, 1-2 Silfverberg;)

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs 6:3 (1-0 Gaudreau, 2-0 Shore, 2-1 PPG Panik, 3-1 SHG Backlund, 4-1 SHG Monahan; 5-1 Monahan, 5-2 Booth, 6-2 PPG Hudler; 6-3 Booth)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!