Nogomet

Šahtar i Dnipro upisali nove pobjede, Srna načeo mrežu Olimpika

Branimir Korać • nedjelja, 15.03.2015.
Šahtar i Dnipro upisali nove pobjede, Srna načeo mrežu Olimpika
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Šahtara i Dnipra ubilježili su pobjede u 17. kolu ukrajinskog prvenstva i tako nastavili lov za vodećim kijevskim Dinamom koji ima utakmicu manje i bodovnu zalihu...

Šahtar i Dnipro nadaju se da bi mogli vratiti neizvjesnost u borbu za naslov prvaka Ukrajine. Kijevski Dinamo je prilično odmaknuo, ima četiri boda više od Šahtara i utakmicu manje.

S obzirom da je protivnik Kijevljana skromni Mariupol, za očekivati je novu pobjedu lidera i povećavanje bodovne prednosti.

Šahtar je u ovom kolu za protivnika imao gradskog rivala Olimpik i svladao ga s visokih 6:0. Bio je to lagan posao za Šahtar koji je tražio visoku pobjedu za povratak samopouzdanja nakon teškog poraza kod Bayerna.

Mrežu Olimpika načeo je Darijo Srna u osmoj minuti pogotkom iz kaznenog udarca, a dva pogotka postigao je Marlos dok su po jedan dodali Gladkyj, Taison i Alex Teixeira. Srna je na travnjaku proveo do 69. minute kada ga je zamijenio Dentinho.

Dnipro je imao dosta teži posao protiv Metalurha iz Zaporožja kojeg je svladao s 1:0 pogotkom Lučkeviča u 75. minuti. Nikola Kalinić igrao je do 81. minute kada ga je zamijenio Fedorčuk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!