Nogomet

Baždarević pozvao i Vršajevića i Sušića, šest novih imena na popisu

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.03.2015.
Baždarević pozvao i Vršajevića i Sušića, šest novih imena na popisu
Foto: Duje Bonačić

Novi izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je imena igrača na koje računa za kvalifikacijski susret protiv Andore i prijateljski dvoboj s Austrijom. Među kandidatima su i Hajdukovi igrači Avdija Vršajević i Tino Sven Sušić...

Hajdukovci Avdija Vršajević i Tino Sven Sušić imaju povjerenje i novog izbornika Bosne i Hercegovine. Nakon što ih je u reprezentaciju pozivao Safet Sušić, pozivnice im je uručio i Mehmet Baždarević.

Baždarević je pozvao i Emira Spahića koji se oprostio od reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, međutim procjena je da može još puno pružiti i da je potreban Baždareviću.

Ukupno šest novih imena nalaze se na popisu i to vratar Qarabaga Ibrahim Šehić, Ervin Zukanović iz Chieva, Edin Cocalić iz Mechelena, Semir Štilić iz Wisle, Riad Bajić iz Željezničara te Milan Đurić iz Cesene.

Baždarević je pozvao sljedeće igrače:

Vratari: Asmir Begović (Stoke City), Ibrahim Šehić (Qarabag), Ratko Dujković (Zrinjski).

Braniči: Avdija Vršajević (Hajduk), Mensur Mujdža (Freiburg), Ervin Zukanović (Chievo), Edin Cocalić (Mechelen), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Emir Spahić (Bayer Leverkusen), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor).

Veznjaci: Miralem Pjanić (Roma), Haris Medunjanin (Deportivo), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Tino-Sven Sušić (Hajduk), Izet Hajrović (Werder), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Muhamed Bešić (Everton), Anel Hadžić (Sturm), Sanjin Prcić (Rennais), Gojko Cimirot (Sarajevo).

Napadači: Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibišević (Stuttgart), Milan Đurić (Cessena), Riad Bajić (Željezničar).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!