Tenis

Odličan dan za Australce, Ferrer bez četvrtog kola, Murray i Đoković idu dalje

Branimir Korać • utorak, 17.03.2015.
Odličan dan za Australce, Ferrer bez četvrtog kola, Murray i Đoković idu dalje
Foto: EPA

Susreti trećeg kola muškog turnira u Indian Wellsu donijeli su očekivane pobjede Novaka Đokovića i Andyja Murraya, nešto više problema imao je Kei Nishikori dok je David Ferrer upisao poraz...

Novak Đoković uspješno je odradio posao u trećem kolu Indian Wellsa svladavši Alberta Ramosa Vinolasa sa 7:5, 6:3. Španjolac mu je dva puta oduzeo servis u prvom setu, ali je Đoković uspio sa 7:5 uzeti taj set i kasnije slaviti.

"Uspio sam u pravi trenutak odigrati pravi udarac te se na kraju provući kroz dva seta", kaže Đoković koji je u prvom setu dopustio Ramosu povratak s 5:3 na 5:5 nakon čega je ipak dominirao i slavio.

U dvoboju odličnih servera slavio je John Isner koji je nadigrao Kevina Andersona. Anderson nije imao nikakve šanse na reternu, u cijelom meču osvojio je samo sedam poena protiv servisa dok je sam dva puta gubio početni udarac u drugom setu.

Od turnira se oprostio David Ferrer koji je u dva seta poražen od Bernarda Tomića. Australac je spasio čak 11 break lopti, te se pridružio mladom sunarodnjaku Thanasiju Kokkinakisu koji je nakon dva sata i 50 minuta igre porazio Juana Monaca.

Do prolaza je došao Andy Murray koji je u tri seta bio bolji od Philippa Kohlschreibera. Nijemac je uspio uzeti drugi set, ali u preostala dva seta Murray je potpuno dominirao i na kraju zasluženo slavio. Pomogao mu je dosta i Kohlschreiber koji je nakon osvojenog drugog seta odigrao jako loš svoj prvi servis gem u trećem i otvorio Škotu vrata prema pobjedi.

15. igrač svijeta Ernests Gulbis razočarao je lošom igrom protiv Adriana Mannarina koji je slavio u dva seta. Francuz je tako i u drugom međusobnom susretu svladao Gulbisa bez izgubljenog seta.

Set je izgubio Kei Nishikori protiv Fernanda Verdasca, ali je na vrijeme podignuo igru i otišao do pobjede. U trećem setu peti nositelj je odmah stigao di breaka, Verdasco je imao 15:40 na servisu Nishikorija za meč, ali nije to iskoristio i upisao je poraz.

U konkurenciji parova Ivan Dodig i Marcelo Melo nakon velike borbe svladali su Johna Isnera i Sama Querreya. Američki dvojac poznat po sjajnom servisu poražen je s 10:8 nakon što je svaki par uzeo po jedan set. U četvrtfinalu Dodig i Melo igrat će protiv Ferrera i Verdasca.

Indian Wells, treće kolo:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Albert Ramos Vinolas (Španjolska) 7:5, 6:3
John Isner (SAD, 18) - Kevin Anderson (Južna Afrika, 16) 7:6(6), 6:2
Thanasi Kokkinakis (Australija, WC) - Juan Monaco (Argentina) 6:2, 5:7, 7:6(5)
Bernard Tomić (Australija, 32) - David Ferrer (Španjolska, 8) 7:5, 6:4
Andrew Murray (Velika Britanija, 4) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 26) 6:1, 3:6, 6:1
Adrian Mannarino (Francuska) - Ernests Gulbis (Latvija, 14) 6:4, 6:4
Feliciano Lopez (Španjolska, 12) - Pablo Cuevas (Urugvaj, 20) 6:2, 4:6, 6:3
Kei Nishikori (Japan, 5) - Fernando Verdasco (Španjolska, 28) 6:7(6), 6:1, 6:4

Indian Wells, parovi, osmina finala:
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 2) - Isner/Querrey (SAD/SAD) 2:6, 6:4, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!