Zimski sportovi

Video: Lightning nadigrao Montreal, Capsima jedina gostujuća pobjeda

Željka Jurkas • utorak, 17.03.2015.
Video: Lightning nadigrao Montreal, Capsima jedina gostujuća pobjeda

Shootout, shutout i dvije pobjede domaćina sažetak su akcije NHL-a odigrane u ponedjeljak. Kingsi su se vratili na playoff poziciju, Boltsi su i četvrti puta ove sezone pobijedili Habse, Oilersi su zadali treći poraz u nizu Leafsima, a Capsi su uzeli dva boda iz Buffala...

Vlasnicima prve wild card pozicije Istoka trebali su kazneni udarci ne bi li došli do drugog boda u susretu u Buffalu. Jevgenij Kuznjecov dao je gostima prvo vodstvo na utakmici početkom zadnje trećine u igri s igračem više, a nakon što je Johan Larsson izjednačio rezultat, u ispucavanju kaznenih udaraca postigao je jedini gol. Braden Holtby obranio je sva tri pokušaja domaćina, a kroz 65 minuta skupio je 30 obrana. Sabresi su dvaput dolazili u minimalno vodstvo u prvoj trećini, a šesti gol sezone Mikea Greena u drugoj trećini izjednačio je rezultat.

Svih pet golova u susretu Oilersa i Leafsa u Rexall Placeu postignuto je do 13. minute, a četiri od pet ušla su u mrežu gostiju. Jonathan Bernier je u devetoj minuti na četvrtom udarcu prema svojim vratima propustio braniti treći te je povučen na klupu, a James Reimer je susret započeo s pakom iza svojih leđa, što je bio drugi powerplay gol domaćina i posljednji u utakmici. Nakon četiri postignuta, Oilersi su primili jedan, na powerplayu koji je slijedio njihov. Benoit Pouliot postigao je dva gola za domaćine, oba koja nisu iz igre s igračem više.

U svom 15. nastupu Andy Andreoff postigao je svoj prvi NHL pogodak osiguravši Kingsima povratak na mjesto za doigravanje i šesti shutout Jonathana Quicka. Mike Smith držao se odlično na vratima Coyotesa, a za obraniti udarac koji ga je prošao bi svakako htio još jedan pokušaj. Jordan Nolan odradio je najveći dio posla kontroliravši pak uz lijevu stranu ograde i kratkim dodavanjem proslijedio ga Andreoffu čiji udarac nije izgledao kao ozbiljna prijetnja vratima gostiju.

Četvrti od ovosezonskih pet susreta između Tampa Baya i Montreala odigran je u Amalie areni i kao i u prethodna tri, Boltsi su uzeli dva boda. Habsi su odigrali solidnu zadnju trećinu, no malo im je to značilo nakon primljena tri pogotka do 23. minute susreta. Carey Price, osim što je već poslovično nosio momčad koliko je mogao ne bi li je održao u igri, naišao je na neočekivan problem. Ubuduće će morati pripaziti i na svoje suigrače jer je Max Pacioretty, u akciji iznošenja paka iz vlastite trećine, vratio nazad, ono što bi bilo savršeno dodavanje da je riječ o igraču Habsa, pak direktno na palicu kapetana domaćina Stevena Stamkosa koji ovakav poklon ne propušta.

NHL

Buffalo Sabres – Washington Capitals 3:4 SO (1-0 PPG Ennis, 1-1 PPG Glencross, 2-1 Hodgson; 2-2 Green; 2-3 PPG Kuznjecov, 3-3 Larsson;; 3-4 Kuznjecov)

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 4:2 (1-0 PPG Filppula, 2-0 Stamkos; 3-0 Hedman, 3-1 PPG Plekanec; 3-2 Parenteau, 4-2 PPG EN Stamkos)

Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs 4:1 (1-0 Pouliot, 2-0 PPG Eberle, 3-0 Pouliot, 4-0 PPG Lander, 4-1 PPG van Riemsdyk;;)

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 1:0 (; 1-0 Andreoff;)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!