Zimski sportovi

Video: Minnesota slavila u Nashvilleu, četvrti poraz Islandersa

Željka Jurkas • srijeda, 18.03.2015.
Video: Minnesota slavila u Nashvilleu, četvrti poraz Islandersa

Tri od devet susreta NHL-a u noći s utorka na srijedu trebalo je produžetak i sve tri pobjede su otišle gostima. Devilsi su zatvorili vrata prd naletima Penguinsa, a Bluesi pred Flamesima. Montreal je došao do gostujuće pobjede, dok su Jetsi, Hawksi i Canucksi dva boda ostavili na domaćem ledu. Zahvaljujući bodu Bruinsa Maple Leafsi su i matematički eliminirani iz doigravanja...

Cory Schneider s 35 obrana i svojim petim shutoutom sezone donio je Devilsima nova dva boda i drži na životu kakvu-takvu nadu o doigravanju, iako zaostaju 12 bodova za Bruinsima. Penguinsi su bez Malkina i Hornqvista upisali treći poraz u nizu, a drugi puta u te tri utakmice se nisu upisali u strijelce iako su imali veći broj udaraca od protivničkih igrača. Thomas Greiss susreo se s 18 udaraca, a prošao ga je Jacob Josefson svojim petim golom sezone.

Brian Elliott upisao je 21. shutout u dresu Bluesa i peti ove sezone, a Alexander Steen je upisao dva pogotka u pobjedi koja je dovela St. Louis na čelo Zapada. Uz pobjedu Jetsa i drugi poraz u nizu Flamesi su ispali s mjesta za doigravanje. Domaćini su se držali u igri kroz prvu trećinu i u drugoj ravnomjerno parirali Bluesima. Unatoč istom broju prilika gosti su bolje iskoristili svoje prilike u zadnjoj trećini i još triput zatresli mrežu domaćina.

Anders Lindback apsolutno je briljirao na vratima Sabresa i u TD Gardenu u Bostonu uzeo i drugi bod Bruinsima. U ispucavanju kaznenih udaraca zaustavio je sva tri pokušaja domaćina, dok je u prvom krugu uspješan bio Tyler Ennis. Niklas Svedberg stajao je na vratima Bruinsa i susreo se s gotovo duplo manjim brojem udaraca, no kroz 65 minuta igre pustio u mrežu jedan. Loui Eriksson doveo je Boston u početno vodstvo koje će trajati do početka zadnje trećine i osigurao jedan bod koji je i matematički izbacio Toronto Maple Leafse iz utrke za doigravanje. Bruinsi drže drugo wild card mjesto Istoka.

Anton Khudobin odigrao je odličan susret na domaćem ledu PNC arene u Raleighu, no pobjedu je ipak odnio Andrew Hammond koji je izjednačio najbolji početak karijere jednog vratara u NHL-u. U prvih 12 startova dozvolio je dva ili manje gola po susretu, kao i Frank Brimsek u sezoni 1938./39. Domaćini su prvi došli na semafor, sredinom prve trećine, a Patrick Wiercioch svojim drugim golom sezone iskoristio je igrača više i donio izjednačenje. Pred sam kraj dodatnih pet minuta igre, Mark Stone uzeo je drugi bod Hurricanesima i s četvrtom u nizu pobjedom stavio Senatorse na četiri boda i utakmicu manje od Bruinsa.

Bila je to velika i jaka druga trećina u BB&T centru u Sunriseu. Domaćini su prvi došli u vodstvo, a Habsi su iz drugog pokušaja preokrenuli rezultat. Svih pet golova postignuto je unutar devet minuta igre. Panthersi su s golom manjka ušli u zadnju trećinu i uputili preko 20 udaraca na vrata Dustina Tokarskog koji je odlio svakome i odveo Montreal do gostujuće pobjede koja ih drži na čelu Centrala. Florida je drugim u nizu porazom u zaostatku od sedam bodova za playoff mjestom.

Ondrej Pavelec odlijevao je napadima Sharksa i držao mrežu nedirnutom dok njegovi suigrači nisu triput prošli Anttija Niemija koji je nakon tri primljena pogotka na osam pokušaja poslan na klupu. Alex Stalock je branio ostalih 47 minuta i skupio 12 obrana uz još dva primljena gola. Jedini koji je uspio proći Pavelca bio je Joe Pavelski, a na oba pogotka mu je asistirao Joe Thornton. Blake Wheeler postigao je dva gola, dva gola dali su domaćini iz igre s igračem više, a početnu prednost donio im je Adam Lowry.

Prva linija Hawksa zadala je Islandersima četvrti poraz u nizu, a kapetan Jonathan Toews sudjelovao je na sva četiri gola domaćina. Uz dva pogotka u prvoj trećini asistirao je Marianu Hossi na njegova dva gola u drugoj i početkom zadnje trećine. Corey Crawford bio je izvrstan na vratima i obranio 38 udaraca, a jedini ga je uspio proći Nikolaj Kuljomin kao odgovor na primljena četiri pogotka.

Flyersi su se držali kroz prve dvije trećine u Rogers areni. Bez golova na prvom odmoru i s po golom u svakoj mreži na drugom, Alexandre Burrows dvaput je prošao Stevea Masona unutar 17 sekundi i osigurao pobjedu. Eddie Lack istaknuo se na vratima Canucksa s 27 obrana i drugom pobjedom u nizu drže tri boda prednosti nad Kingsima.

Penalty kill tim Wilda odradio je ogroman posao, a Charlie Coyle je šest minuta prije kraja susreta po drugi puta prošao Pekka Rinnea i izjednačio rezultat što je utakmicu odvelo u produžetak. Matt Dumba zadao je posljednji udarac domaćinima u 22. sekundi svojim sedmim golom sezone te po osmi puta u zadnjih deset susreta zadržao Nashville bez pobjede. Roman Josi jedini je u sastavu Predatorsa prošao Devana Dubnyka, i to dvaput u razmaku od 45 sekundi.

NHL

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 2:0 (; 1-0 Josefson; 2-0 EN Henrique)

Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 1:2 OT (1-0 Lindholm; 1-1 PPG Wiercioch;; 1-2 Stone)

Boston Bruins – Buffalo Sabres 1:2 SO (1-0 Eriksson;; 1-1 PPG Ristolainen;; 1-2 Ennis)

Florida Panthers – Montreal Canadiens 2:3 (; 1-0 Barkov, 1-1 Jemelin, 1-2 SHG De La Rose, 2-2 Pirri, 2-3 Subban)

Nashville Predators – Minnesota Wild 2:3 OT (0-1 Coyle; 1-1 Josi, 2-1 Josi; 2-2 Coyle; 2-3 Dumba)

Winnipeg Jets – San Jose Sharks 5:2 (1-0 Lowry, 2-0 PPG Scheifele, 3-0 PPG Ladd; 3-1 Pavelski, 4-1 Wheeler; 5-1 Wheeler, 5-2 Pavelski)

Chicago Blackhawks – New York Islanders 4:1 (1-0 Toews, 2-0 Toews; 3-0 Hossa; 4-0 Hossa, 4-1 Kuljomin)

Calgary Flames – St. Louis Blues 0:4 (; 0-1 Steen; 0-2 Lehtera, 0-3 Steen, 0-4 EN Backes)

Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers 4:1 (; 0-1 Raffl, 1-1 Edler; 2-1 Burrows, 3-1 Burrows, 4-1 EN Vrbata)

Foto - Lisa Gansky

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!