Zimski sportovi

Video: Ducksi četvrti puta bolji od Kingsa, Oilersima bod

Željka Jurkas • četvrtak, 19.03.2015.
Video: Ducksi četvrti puta bolji od Kingsa, Oilersima bod

Tri susreta odigrana u srijedu u NHL-u vratila su Duckse na čelo lige, Columbus je uzeo drugi bod nakon kaznenih udaraca, a Rangersi su ostavljeni bez pogotka u New Yorku...

Brad Richards vratio se u Madison Square Garden prvi puta nakon što je preko ljeta potpisao novi ugovor s Hawksima i odlučio pobjednika. Njegov udarac od ispod desnog kruga jedini je prošao Cama Talbota nakon što je obrana domaćina procijenila da od njega nema direktne opasnosti. Scott Darling bio je odličan u vratima gostiju i obranio svih 25 udaraca, od kojih je deset bilo u zadnjoj trećini kada su Rangersi pritisnuli ne bi li odveli susret u produžetak. Henrik Lundqvist dobio je zeleno svijetlo za povratak treninzima.

Curtis McElhinney odigrao je utakmicu karijere i zaustavio Oilerse u njihovom Rexall placeu, a nakon obranjena dva kaznena udarca uzeo im i drugi bod. S tri uzastopna gola od sredine druge do sredine treće trećine domaćini su preokrenuli rezultat. Manje od minutu kasnije Mark Letestu izjednačio je rezultat, a McElhinney je obranio preostalih 16 udaraca te tri u produžetku.

Sve dobro što je obrana Kingsa napravila u Pondi poništila je u produžetku. Nakon dva gola u svakoj mreži; prvi su poveli gosti, da bi domaćini preokrenuli rezultat do osme minute zadnje trećine, a gosti izjednačili sedam minuta kasnije; u prvoj minuti produžetka Ryan Kesler je imao svo vrijeme i prostor svijeta provesti pak oko mreže, namjestiti se na rubu desnog kruga i opaliti udarac preko Jonathana Quicka. Ovo je bio posljednji susret regularne sezone ovih dviju momčadi, četvrti koji je otišao van regularnog vremena te ujedno četvrta pobjeda Ducksa. Kingsi su s jednim bodom zadržali treće mjesto Pacifica.

NHL

New York Rangers – Chicago Blackhawks 0:1 (;; 0-1 Richards)

Edmonton Oilers – Columbus Blue Jackets 3:4 SO (0-1 Savard; 0-2 Johansen, 1-2 PPG Roy; 2-2 Nugent-Hopkins, 3-2 Jakupov, 3-3 Letestu;; 3-4 Wennberg)

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 3:2 OT (0-1 PPG Carter;; 1-1 Maroon, 2-1 Silfverberg, 2-2 Williams; 3-2 Kesler)

Foto - Lisa Gansky

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!