Zimski sportovi

Video: Penguinsima četvrti poraz u nizu, Senatorsima peta pobjeda u nizu

Željka Jurkas • petak, 20.03.2015.
Video: Penguinsima četvrti poraz u nizu, Senatorsima peta pobjeda u nizu
Foto: EPA

Deset zanimljivih susreta koji su zgusnuli borbu za doigravanje odigrano je u NHL-u u noći s četvrtka na petak. Sharksi, Flamesi, Senatorsi, Panthersi i Jetsi drže se u ozbiljnim kalkulacijama novim pobjedama, Colorado ne odustaje, Starsi su zadali poraz Penguinsima i ostavili ih na korak do Capitalsa, Vancouver unatoč porazu drži drugo mjesto Pacifica, a Habsi su preuzeli vrh ljestvice...

San Jose Sharksi traže svoje mjesto u doigravanju i na tom putu gostovali su u Air Canada centru u Torontu i upisali nova dva boda koja nadu drže na životu. Jonathan Bernier našao se na udaru od samoga starta, a nakon što ga je u prvoj trećini uspio proći samo Tomaš Hertl, u drugoj su Sharksi u potpunosti preuzeli ton i smjer utakmice. S još tri gola iza njegovih leđa nisu dozvolili da pobjednik dođe u pitanje nakon što je Jake Gardiner prepolovio vodstvo sredinom druge. Joe Thornton upisao je dvije asistencije, a pobjednički pogodak pripao je Loganu Coutureu.

Carey Price upisao je osmi shutout sezone, a četvorica suigrača upisala su se na semafor u Bell centru u susretu s Hurricanesima. Anton Khudobin primio je dva pogotka u prvoj, a po jedan u preostale dvije trećine na ukupno 22 pokušaja, dok je Price zaustavio svih 31. Habsi su ove sezone uzeli sva tri susreta s Canesima i trenutno, s drugom pobjedom u nizu, drže prvo mjesto lige. Dale Weise upisao je gol i asistenciju, kao i Max Pacioretty.

Roberto Luongo vratio se u vrata Panthersa i s 26 obrana pridonio pobjedi. Jaromir Jagr je pak svojim 13. golom sezone upisao ukupno 718. u NHL karijeri prošavši Phila Esposita za peto mjesto strijelaca svih vremena. Domaćini su triput prošli Petra Mrazeka prije nego su svojim jedinim golom na utakmici Wingsi odgovorili. Eric Cole pokvario je shutout Luonga u povratku na led, a domaćini su se pobjedom našli na pet bodova van doigravanja.

Kapetan Capitalsa Aleksandr Ovečkin i na vratima Braden Holtby vodili su goste do nove pobjede u Minnesoti s kojom zadržavaju solidan razmak od drugog wild card mjesta Istoka. Sredinom druge trećine, pri izjednačenoj utakmici bez golova, Zach Parise i Tom Wilson našli su se na klupi za kažnjene, a gosti su iskoristili igru 4-na-4 i dvaput prošli Devana Dubnyka. Ovečkin je 47. golom sezone na početku zadnje trećine potvrdio pobjedu, a domaćini su utakmicu držali neizvjesnom do samoga kraja smanjivši zaostatak na jedan gol. Wild sa svega bodom više od Jetsa drži prvu wild card poziciju Zapada.

Winnipeg Jetsi su u pravo vrijeme upisali prvu pobjedu ove sezone nakon što su zaostajali nakon druge trećine. U shootoutu je Ondrej Pavelec zaustavio dva, dok je Brian Elliott spriječio jedino pokušaj Blakea Wheelera. S nova dva boda Jetsi su upali preuzeli od Kingsa mjesto koje vodi u doigravanje, a samo s bodom na kontu Bleusa onemogućili im preuzimanje prvog mjesta lige. Kapetan gostiju David Backes prvi se upisao na semafor i njegov pogodak sredinom druge trećine zadržao se do šest minuta prije isteka vremena kada je Drew Stafford izjednačio rezultat i odveo susret u produžetak.

Pittsburgh Penguinsi upisali su četvrti poraz u nizu i Washington Capitalsi im ozbiljno kucaju na vrata za treće mjesto Metropolitana. Osim Karija Lehtonena koji je bio odličan na vratima Starsa i, posebno u zadnjoj trećini, neutralizirao pokušaje gostiju, za ovaj poraz su krive prije svega vlastite greške. I dok je službeni komentator još objavljivao prvi gol domaćina, obrana Pensa je zaplivala i Marc-Andre Fleury je po drugi puta vadio pak iz svoje mreže. Prvi pogodak, iako pripisan Brettu Ritchieju kroz noge Fleuryja postigao je Beau Bennett. Deset minuta nakon drugog primljenog gola gosti su odgovorili u igri s igračem više, no to je bilo sve što su uspjeli realizirati.

Pobjedom nad Flyersima na domaćem ledu Saddledomea Flamesi su se vratili u playoff poziciju. Rookie Johnny Gaudreau vodio ih je do dva boda s golom i dvije asistencije. Sve je krenulo od Dennisa Wiedmana pred kraj druge trećine da bi niti dvije minute kasnije T.J. Brodie udvostručio vodstvo i poslao Stevea Masona na klupu. Kapetan Philadelphije Claude Giroux prekinuo je post od deset utakmica i devet sekundi prije isteka druge trećine postigao svoj 19. gol sezone koji je prepolovio zaostatak. U zadnjoj domaćini ne pružaju puno prilika gostima te povećavaju vodstvo.

Marko Dano vodio je Columbus do pobjede u Rogers areni s dva gola i asistencijom. Domaćini su nakon prve trećine bez golova došli u vodstvo od dva unutar 40 sekundi na samom početku druge. No, gosti pojačavaju pritisak i pred kraj druge Cam Atkinson zabija svoj 16. gol sezone na powerplayu za potpuni preokret i konačnu pobjedu. U zadnjih 20 minuta još dvojica Blue Jackets prolaze Eddija Lacka koji je nakon četvrtog pogotka poslan na klupu, a sve završava Alexander Wennberg pronalaskom prazne mreže.

Trećom pobjedom u nizu Colorado se nada kasnoj borbi za doigravanje te s utakmicom manje zaostaje sedam bodova za Jetsima koji drže zadnje mjesto. Petero igrača upisalo se u strijelce, a Semjon Varlamov obranio je 28 udaraca. Dvaput ga je prošao Oliver Ekman-Larsson koji je svojim 19. golom sezone preuzeo vodstvo po broju golova među braničima. Freddie Hamilton postigao je svoj prvi NHL gol, jedini u drugoj trećini, i na kraju pobjednički.

U svom 13. startu na vratima Senatorsa Andrew Hammond nije uspio postaviti novi rekord, no unatoč četiri primljena gola do sada nije upisao utakmicu bez barem boda. Pet pakova završilo je iza leđa Tuukke Raska, a onda još jedan u praznoj mreži tako da je Kyle Turris otvorio i zatvorio susret. U utrci za doigravanje Senatorsi zaostaju dva boda za Bruinsima za posljednje wild card mjesto i imaju utakmicu manje. Susret u Canadian Tire centru pružio je pravu golijadu uz veliku borbu u prve dvije trećine, da bi u zadnjoj domaćini izdržali napade Bostona i dobro iskoristili dane prilike.

NHL

Toronto Maple Leafs – San Jose Sharks 1:4 (0-1 Hertl; 0-2 PPG Couture, 1-2 Gardiner, 1-3 Karlsson, 1-4 Wingels;)

Montreal Canadiens – Carolina Hurricanes 4:0 (1-0 Weise, 2-0 Gallagher; 3-0 Desharnais; 4-0 Pacioretty)

Ottawa Senators – Boston Bruins 6:4 (1-0 Turris, 1-1 Soderberg, 1-2 Spooner, 2-2 Michalek; 3-2 Legwand, 3-3 PPG Spooner, 4-3 SHG Pageau, 4-4 Krug; 5-4 Ryan, 6-4 EN Turris)

Florida Panthers – Detroit Red Wings 3:1 (; 1-0 Jagr, 2-0 Pirri; 3-0 Upshall, 3-1 Cole)

Minnesota Wild – Washington Capitals 2:3 (; 0-1 Ovečkin, 0-2 Kuznjecov, 1-2 Folin; 1-3 Ovečkin, 2-3 PPG Spurgeon)

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 2:1 SO (; 0-1 Backes; 1-1 Stafford;; 2-1 Ladd)

Dallas Stars – Pittsburgh Penguins 2:1 (; 1-0 Ritchie, 2-0 Jamie Benn, 2-1 PPG Letang)

Calgary Flames – Philadelphia Flyers 4:1 (; 1-0 Wiedman, 2-0 Brodie, 2-1 Giroux; 3-1 PPG Monahan, 4-1 PPG Gaudreau)

Vancouver Canucks – Columbus Blue Jackets 2:6 (; 1-0 Horvat, 2-0 D. Sedin, 2-1 Bourque, 2-2 Dano, 2-3 PPG Atkinson; 2-4 Dano, 2-5 Hartnell, 2-6 EN Wennberg)

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 2:5 (1-0 Ekman-Larsson, 1-1 O'Reilly, 1-2 Iginla; 1-3 Hamilton; 2-3 Ekman-Larsson, 2-4 Duchene, 2-5 EN Landeskog)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!