Zimski sportovi

Video: Pobjede Boltsa i Ducksa, Tampa učvrstila drugo mjesto

Željka Jurkas • subota, 21.03.2015.
Video: Pobjede Boltsa i Ducksa, Tampa učvrstila drugo mjesto

Svega tri susreta odigrana su u petak navečer u NHL-u. U dvoboju začelja Devilsi su bili bolji od Sabresa, Tampa se pobjedom nad Wingsima učvrstila na drugom mjestu Atlantica, a u završnici večeri Ducksi i Avsi su nakon podjele bodova susret zaključili u produžetku...

Dvoboj momčadi začelja i momčadi se još uvijek bori s nadama o doigravanju otišao je na stranu domaćina. Devilsi su triput prošli Andersa Lindbacka prije nego su gosti odgovorili svojim jedinim pogotkom utakmice. Matt Moulson postigao je svoj jedanaesti pogodak sezone u igri s igračem više sredinom zadnje trećine. Keith Kinkaid bio je odličan na vratima domaćina obranivši 28 udaraca dok je njegova momčadi imala, za njih visoki broj od 27 udaraca. Steve Bernier dvaput je zatresao mrežu u drugoj trećini, a bilo kakve nade u preokret susreta maknuo je Jordan Tootoo odlično iskoristivši obranu Kinkaida za odlazak u kontru.

Colorado se stavio u priliku za pobjedu izvrsnim iskorištavanjem pogreške powerplay tima Ducksa. Ryan O'Reilly ukrao je pak i u kontri sam s Frederikom Andersenom brzim potezom doveo Avalanche u prednost. Domaćini su poveli na samom početku susreta osmim golom sezone Jirija Sekača, a prvo izjednačenje je postavio Jarome Iginla. Rickard Rakell odgovara na short handed gol gostiju, a susret odlazi u produžetak. Sami Vatanen, koji se nakon 15 utakmica propuštenih zbog ozljede vratio u sastav ukrao je pak Bradu Stuartu i asistirao Coreyju Perryju za pobjednički gol.

Susret druge i treće momčadi Atlantica u Amalie areni u Tampa Bayu otišla je na stranu domaćina u zadnjoj trećini u kojoj je Jimmy Howard obranio jedan udarac manje od Bena Bishopa. Bishop je bio najzaslužniji što je prva trećina završila bez pogodaka, a u drugoj je u svaku mrežu ušao po jedan pak. Domaćini su poveli, a nedugo potom Tomaš Tatar je u igri s igračem više u gužvi pred golom izjednačio susret. Pobjedu je donio Alex Killorn okrunivši predivno dodavanje i gotovo poigravanje Jonathana Drouina i Victora Hedmana s igračima Wingsa.

NHL

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 1:3 (; 0-1 Bernier, 0-2 Bernier; 0-3 Tootoo, 1-3 PPG Moulson)

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 3:1 (; 1-0 Stralman, 1-1 PPG Tatar; 2-1 Killorn, 3-1 EN Stamkos)

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 3:2 OT (1-0 Sekač;; 1-1 Iginla, 1-2 SHG O'Reilly, 2-2 Rakell; 3-2 Perry)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!