Košarka

Arizona i Kentucky među 16, Villanova završila natjecanje

Sportnet • nedjelja, 22.03.2015.
Arizona i Kentucky među 16, Villanova završila natjecanje

Prvi favorit za naslov Kentucky bez problema prošao je preko Cincinnatija, Arizona je također bila uspješna, a za veliko iznenađenje pobrinula se momčad NC State pobijedivši Villanovu...

Kentucky opravdao ulogu favorita

Kentucky je bez problema svladao momčad Cincinnatija i izborio plasman među 16. Prvo poluvrijeme Cincinnati se držao u par poena razlike, Kentucky se uspio odvojiti tek u posljednjoj minuti i na odmor se otišlo rezultatom 31:24. Sredinom drugog dijela prednost je porasla iznad deset poena i to se održalo do kraja susreta.

Prvo ime susreta bio je Trey Lyles s double-double učinkom 11 poena i 11 skokova. Aaron Harrison postigao je 13 poena (5/11), a Karl-Anthony Towns osam poena, sedam skokova i tri blokade. U momčadi Cincinnatija najefikasniji bio je Troy Caupain s 13 poena, uz što je dodao po četiri skoka i četiri asistencije.

Loša šuterska večer D'Angelo Russella

Ohio State držao se prvo poluvrijeme koje su završili sa samo poenom zaostatka, 25:26. U drugom poluvremenu Arizona podiže svoju igru i iz minute u minutu povećava vodstvo i uspješno privodi utakmicu kraju. D'Angelo Russell, potencijalni Top 5 draft pick, odigrao je lošu utakmicu i Ohio State s takvom njegovom igrom nije mogao zaprijetiti favoriziranoj Arizoni.

Stanley Johnson kojeg se očekuje visoko na draftu ove godine, odigrao je ispod razine i završio utakmicu s četiri poena i samo jednim ubačenim šutom iz 12 pokušaja. Srećom imao je raspoložene suigrače, Gabe York s pet postignutih trica i T.J. McConnell bili su prvi strijelci Arizone s 19 poena, Rondae Hollis-Jefferson dodao je 11 poena, deset skokova i pet asistencija.

Sam Thompson s 18 poena (6/11) bio je prvi strijelac Ohio Statea, a D'Angelo Russell postigao je devet poena, uhvatio sedam lopti i ostvario šest dodavanja, ali uz katastrofalan šut iz igre (3/19).

NC State šokirao prve nositelje

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela natjecanja priredila je momčad NC Statea izbacivši prvog nositelja Villanovu. Vodstvo se nekoliko puta izmjenjivalo u prvom poluvremenu, a NC State odlazi na odmor s četiri poena prednosti. Nakon šest minuta igre u drugom dijelu, prednost su povećali na 12 poena, ali Villanova se uspjela vratiti i kod rezultata 67:65 u korist NC State 19 sekundi prije kraja Dylan Ennis promašuje šut za tri poena i ne uspijeva dovesti svoju momčad u vodstvo. Brzi faul napravili su na Barberu koji postiže oba slobodna bacanja za 69:65. U posljednjoj sekundi trica Villanove i zaostatak od samo jedan poen, ali nema više vremena za preokret. Nakon toga još jedan faul i Ralston ubacuje oba bacanja za konačnih 71:68.

Trevor Lacey predvodio je svoju momčad do pobjede sa 17 poena (6/14), šest skokova i četiri dodavanja. Abdul-Malik Abu postigao je 13 poena i uhvatio 12 lopti. Jedini raspoloženi igrač u redovima Villanove bio je Darrun Hilliard II s 27 poena (8/18), dok su ostala četiri igrača iz prve petorke postigla ukupno 27 poena, ali s mizernih 22 posto uspješnosti (7/32).

Notre Dame nakon produžetka

Najzanimljivija utakmica večeri bila je ona između Butlera i Notre Damea. Većim dijelom prvog poluvremena Notre Dame imao je prednost i od desetak poena prednosti, ali poluvrijeme završava njihovim vodstvom 31:29. Butler bolje otvara drugi dio utakmice i osam minuta prije kraja dolazi do vodstva 47:41. Notre Dame se vraća serijom 8:0 i igra se koš za koš do rezultata 55:55, nakon čega tri minute nitko ne postiže poen i odlazi se u produžetke. Steve Vasturia i Jeran Grant svojim koševima dovode Notre Dame do prednosti od pet poena, a u posljednjem napadu Kameron Woods smanjio je zaostatak na 64:67, ali vremena više nije bilo i Notre Dame ide među 16.

Vasturia je bio prvi strijelac svoje momčadi s 20 poena (6/11), šest skokova i dvije ukradene lopte, Grant je ubacio 16 poena (5/12), pet skokova i pet asistencija. U poraženoj momčadi Butlera istaknuli su se Roosevelt Jones s 23 poena (9/19), pet skokova i Andrew Chrabascz s 20 poena (5/15), tri skoka, tri ukradene lopte i dvije blokade.

Raspoloženi strijelci Xaviera

Iz ostalih susreta treba izdvojiti raspoloženu momčad Xaviera, čiji su igrači imali odličnu šutersku noć s visokim postotkom šuta 68 posto i rezultatom 75:67 pobijedili Gerogia State. North Carolina je pobijedila Arkansas, Utah rezultatom 75:64 bolja od Georgetowna, a UCLA ubacila je 92 poena UAB Blazersima.

Rezultati:
Kentucky 1 – Cincinnati 8 64:51
Arizona 2 – Ohio State 10 73:58
UCLA 11 – UAB 14 92:75
Xavier 6 – Georgia State 14 75:67
NC State 8 – Villanova 1 71:68
Utah 5 – Georgetown 4 75:64
Notre Dame 3 – Butler 6 67:64 produžetak
North Carolina 4 – Arkansas 5 87:78

Ivan Drmić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!