Zimski sportovi

Jakov Fak odnio pobjedu u masovnom startu na 15 kilometara bez ijednog promašaja

Branimir Korać • nedjelja, 22.03.2015.
Jakov Fak odnio pobjedu u masovnom startu na 15 kilometara bez ijednog promašaja
Foto: EPA

Ruski Hanti-Mansijsk bio je sretan za Jakova Faka. Nekadašnji biatlonski reprezentativac Hrvatske koji danas nastupa za Sloveniju odnio je pobjedu u grupnom startu na 15 kilometara...

Fantastična sezona je iza Jakova Faka koji je osvojio naslov svjetskog prvaka i ukupno treće mjesto u Svjetskom kupu. Fak je u posljednjoj utrci u Hanti-Mansijsku odnio pobjedu u masovnom startu na 15 kilometara i to bez ijednog promašaja.

Već uoči posljednje utrke bilo je poznato da će Martin Fourcade odnijeti ukupnu pobjedu, a Fak se zadovoljio slavljem u ovoj utrci.

Jedini od svih biatlonaca imao je savršeno mirnu ruku i nije upisao nijedan promašaj što mu je pomoglo da pobijedi sjajnog trkača Antona Šipulina kojem su pobjedu odnijela dva promašaja. Šipulin je ostao iza Faka 10.3 sekundi, u završnici su on i Norvežanin Tarjei Boe pokušali napasti prvo mjesto, ali Fak je odbio njihov napad.

Vodstvo je preuzeo u trećem od pet krugova, tu je stekao prednost od desetak sekundi i održavao ju je nad pratnjom.Šipulin je bio najbrži na stazi u zadnja dva kruga, no to mu nije pomoglo da uhvati Faka koji zasluženo slavi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.03.2015. u 23:03
    Jakove, čestitke na sjajnoj sezoni! :-)
    Obrisan korisnik