Zimski sportovi

Video: Rangersi rastavili Duckse, Boston izgubio u Tampi

Željka Jurkas • ponedjeljak, 23.03.2015.
Video: Rangersi rastavili Duckse, Boston izgubio u Tampi

Nedjelja u NHL-u započela je matinejom u Hockeytownu, a nastavila se s dva jaka susreta u Tampa Bayu i New Yorku. Domaćini su pobijedili u prva tri susreta dana, a u zadnjoj utakmici Canucksi su teže od očekivanog slavili u Glendaleu...

U matineji dana prva momčad Centrala gostovala je u Detroitu i do početka zadnje trećine držala vodstvo koje im omogućuje dva boda. No, u 24. sekundi Erik Cole je izjednačio rezultat i susret je nakon zadnjih 20 minuta s visokim emocijama u kojem su momčadi najviše vremena provele igrajući sa specijalnim momčadima ili u igri 4-na-4, odlučen na samom početku produžetka. St. Louis je zaradio kasno isključenje i s igračem manje započeo dodatnih pet minuta koje su Wingsi iskoristili u svoju korist. Justin AbdelkaderJakea Allena te pospremio udarac Mareka Židlickog.

Vancouveru je trebao drugi powerplay pred sam kraj susreta s Coyotesima u Gila River areni da razbije izjednačenje i uzme dva boda od pretposljednje momčadi lige. Mike Smith bio je jako dobar na vratima domaćina i držao utakmicu u neizvjesnosti do samoga kraja s 41 obranom. Na kraju je Alexander Edler donio pobjedu, a Henrik Sedin je pogodio praznu mrežu kada su se domaćini pokušali vratiti s minimalnog zaostatka.

Uvjerljivom pobjedom nad Ducksima u Madison Square Gardenu Rangersi su preuzeli čelo lige s istim brojem bodova (99) kao i prvaci Atlantica i Pacifica, ali s dvije, odnosno tri utakmice manje. Domaćini su postigli tri pogotka na prvih sedam udaraca unutar prve polovice prve trećine te je trener gostiju Bruce Boudreau zamijenio Frederika Andersena s Johnom Gibsonom koji je primio četiri gola, po dva u zadnje dvije trećine, na 22 udarca do kraja susreta. Derek Stepan postigao je dva gola, a Keith Yandle upisao je tri asistencije. Ducksi su odgovarali tijekom prve trećine s dva pogotka u mreži Cama Talbota za minimalni zaostatak na prvom odmoru.

Boltsi su u domaćoj Amalie areni zaustavili niz poraza protiv Bruinsa i odličnim susretom zadali Bostonu težak poraz koji ih je ostavio na rubu gubitka drugog wild card mjesta Zapada. Senatorsi su s dvije utakmice manje na bod manje od njih, a Panthersi su tu iako ih trenutno ne mogu ugroziti – s utakmicom manje zaostaju četiri boda. Steven Stamkos je u punom smislu riječi vodio momčad ka pobjedi, iako se nije upisao na semafor, a J.T. Brown i Vladislav Namestnikov upisali su po gol i asistenciju. Pobjednički gol pripao je Jasonu Garrisonu kao jedini pogodak druge trećine. Tuukka Rask potjeran je na klupu za Niklasa Svedberga prije sredine susreta nakon četvrtog pogotka na 12 udaraca.

NHL

Detroit Red Wings – St. Louis Blues 2:1 OT (; 0-1 PPG Steen; 1-1 Cole; 2-1 PPG Abdelkader)

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 5:3 (0-1 Bergeron, 1-1 Namestnikov, 2-1 Brown, 3-1 Stralman; 4-1 Garrison; 4-2 PPG Chara, 5-2 PPG Palat, 5-3 Paille)

New York Rangers – Anaheim Ducks 7:2 (1-0 Kreider, 1-1 Perry, 2-1 PPG Stepan, 3-1 Hagelin, 3-2 Perry; 4-2 Miller, 5-2 Stepan; 6-2 Fast, 7-2 Brassard)

Arizona Coyotes – Vancouver Canucks 1:3 (0-1 Weber, 1-1 Ekman-Larsson;; 1-2 PPG Edler, 1-3 EN H. Sedin)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!