Nogomet

Kovač: "Ovo su najbolji igrači koje smo mogli u ovom trenutku pozvati"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 23.03.2015.
Kovač: "Ovo su najbolji igrači koje smo mogli u ovom trenutku pozvati"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač tvrdi kako se na popisu nalazi 25 najboljih igrača prema njegovom mišljenju. Nitko još nije otpisan, a status se zaslužuje igrom.

Niko Kovač u intervjuu za Sportske novosti pojasnio je svoje odnose s igračima, ali i progovorio o onima kojih trenutno nema na reprezentativnom popisu. Kovač tvrdi da s igračima nema problema i ima dobar odnos.

"Igrači su se i ranije sukobljavali s trenerima samo danas je tu više publiciteta. Ja s njima imam korektan odnos i razumijem ih jer sam nedavno završio igračku karijeru. Oni su pametni i znaju da se moraju prilagođavati idejama trenera i mislim da su dosad pokazali da tu nema problema", kaže Kovač.

Na popisu nema Ivana Strinića, a ponovno je iz kruga reprezentativaca ispao Niko Kranjčar.

"Na popisu ima mjesta samo za 25 igrača, a ovo je trenutno popis onih najboljih kako ih ja vidim. Kranjčarov status nije dobar i malo igra. Sezonu je počeo u drugoj momčadi Kijevljana, a onda izgubio dobar dio sezone u Engleskoj zbog ozljede. Status se zaslužuje igrom i nije trajno otpisan. Trenutno ima boljih igrača koji su status zaslužili nastupima u kvalifikacijama."

Lovren i Kovačić imaju sezonu uspona i padova.

"Obilježena je oscilacijama iako se Lovren u posljednje vrijeme podignuo. Kovačić još nije igrač koji na svojim leđima može nositi tako veliki klub i prevelik teret mu se stavlja na leđa. U međuvremenu su neki drugi iskoristili priliku i ni moraju pričekati na svoje vrijeme, ali su i dalje dio reprezentacije."

Zato je u odličnom izdanju Danijel Subašić koji briljira u Monacu.

"Još u Hajduku sam vidio da je ne samo odličan vratar već i igrač. On posjeduje mirnoću i drago mi je da je u velikom klubu u kojem može pokazati kvalitetu. Brozović je također igrač kojeg volim i cijenim, ali i mene je iznenadilo što je tako brzo pohvatao konce u Italiji. Sve što smo vidjeli u mladoj reprezentaciji on je kasnije potvrdio u A reprezentaciji."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2015. u 13:50
    boldano sve govori, samo bez ko.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2015. u 19:33
    Hoće li Halilović biti kapetan,mislim zaslužio je.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2015. u 19:33
    Hoće li Halilović biti kapetan,mislim zaslužio je.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2015. u 17:43
    Opet cu se ponavljat ko idiot ali stvarno nemogu vjerovat da je zvao Pranjica i Leovca prije Strinica,nemam nista protiv tih igraca ali igraju u smjesnim ligama sa nikakvom konkurencijom i kvalitetom ali ajde nek im je sa srecom kad su vec tu.
    Obrisan korisnik