Nogomet

Devet kvalifikacijskih skupina za SP u Rusiji, sudbina Šukerove kandidature u utorak

Borna Rupnik • ponedjeljak, 23.03.2015.
Devet kvalifikacijskih skupina za SP u Rusiji, sudbina Šukerove kandidature u utorak
Foto: EPA

U glavnom gradu Austrije sastaje se izvršni odbor Europske nogometne federacije, a potvrđeno je kako će izgledati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

U Beču je objavljeno kako će se 52 zemlje natjecati za europska mjesta na svjetskoj nogometnoj smotri 2018. godine. Rusija ima automatski plasman kao domaćin, a Gibraltar neće igrati s obzirom da nije član Svjetske nogometne federacije (FIFA).

Momčadi će biti podijeljene u devet kvalifikacijskih skupina: sedam po šest reprezentacija te dvije po pet reprezentacija. Pobjednici skupina izravno će na Svjetsko prvenstvo, a osam najboljih drugoplasiranih momčadi tražit će kroz doigravanje preostala četiri mjesta.

U utorak je na dnevnom redu Izvršnog odbora Uefe i izbor sedmorice novih članova, a među kandidatima je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker.

Ostali su kandidati Angel Maria Villar Llona (Španjolska), Grigorij Surkis (Ukrajina), Peter Gillieron (Švicarska), Borislav Mihajlov (Bugarska), Sandor Csanyi (Mađarska), Fernando Gomes (Portugal), Yngve Hallen (Norveška), Trefor Lloyd Hughes (Wales), Campbell Ogilvie (Škotska), Geir Thorsteinsson (Island) i Servet Yardimci (Turska).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!