Nogomet

Platiniju potvrđen novi mandat: "Treba nam europska sportska policija, da se ne vratimo u mračne dane"

Borna Rupnik • utorak, 24.03.2015.
Platiniju potvrđen novi mandat: "Treba nam europska sportska policija, da se ne vratimo u mračne dane"
Foto: EPA

Michel Platini kao jedini je kandidat ponovno izabran za predsjednika Uefe, a najavio je daljnji obračun s huliganizmom te svim oblicima diskrimancije.

Francuz Michel Platini očekivano je dobio novi mandat na čelu Europske nogometne federacije, a uz navođenje svega što smatra uspješnim istaknuo je i koji ga izazovi čekaju u budućnosti.

"Premda ponekad imamo osjećaj da te bitke ne možemo dobiti, moramo se do kraja boriti protiv namještanja utakmica, dopinga, nasilja, rasizma i ostalih oblika diskriminacije. Moramo se boriti kao da je to najvažnija utakmica naših života", poručio je.

Platini se nada da će pritom imati i svesrdnu pomoć: "Te bitke možemo dobiti samo uz pomoć civilnih vlasti. Pozivam na osvještenje tih problema kako se ne bismo vratili u mračne dane ne tako davne prošlosti, prošlosti u kojoj su huligani i različiti fanatici vodili glavnu riječ na stadionima".

"Trebaju nam strože stadionske kazne i, ponavljam, europska sportska policija. Moramo osigurati da nogomet nastavi igrati ključnu ulogu u povezivanju društva", kaže Michel Platini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2015. u 15:33
    Lopovi vladaju svijetom.Sve su to lupeži.Njima je lova najbitnija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2015. u 14:30
    Sportska policija koja će se mješati u rad legitimnim državnim institucijama?! Ma da ne bi lopove, tebi bi prvome trebalo provjeriti račune, dobro si se obogatio na račun predsjednika UEFA-e.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2015. u 13:46
    i vrijeme je, kod nas ulica i klub vodi i radi za politiku i što ne. a tamo južnije i istočnije je i gore pa to sve uzima maha opet. jer eto i nizozemski konji su si nedavno dali maha u italiji, a i tamo je loše stanje. sve to rastjerati i imati nogometnu publiku kao u engleskoj 99% vremena.
    Obrisan korisnik
  • chepo24.03.2015. u 13:42
    Mišel plati-MI
    chepo
  • Zdren24.03.2015. u 13:40
    De si mafijozo
    Zdren