Zimski sportovi

Video: Važne pobjede Kingsa i Wilda u gostima

Željka Jurkas • utorak, 24.03.2015.
Video: Važne pobjede Kingsa i Wilda u gostima

Večer s ponedjeljka na utorak u NHL-u imala je sedam utakmica u kojima su se momčadi u borbi za doigravanje ogledale s onima koje su ili ispale ili na rubu ispadanja. Sve pobjede odnijele su one kojima svaki bod znači produžetak borbe...

Anže Kopitar je pokretao cijelu momčad i još jednom pokazao koliko točno znači za Kingse znači kada je on raspoložen. Sudjelujući na sva tri pogotka u mreži Coryja Schneidera uz tradicionalno dobru igru u svojoj trećini, zaslužio je prvu zvijezdu utakmice (ako ne i večeri) i donio Los Angelesu toliko bitnu gostujuću pobjedu. Kingsi su pali, i to poprilično, u drugoj trećini u kojoj su domaćini zabili svoj jedini pogodak Jonathanu Quicku, no vratili su dobroj igri iz prve trećine u zadnjoj u kojoj je Kopitar potvrdio pobjedu.

Osim dobre izvedbe cijele momčadi, bila je ovo posebno važna pobjeda za trenera Hawksa Joela Quennevillea i kapetana Jonathana Toewsa. Coach Q je upisao svoju 750. NHL pobjedu što ga stavlja na treće mjesto trenera svih vremena, a kapetan je na posljednjem, drugom pogotku utakmice Andrewa Shawa upisao svoj 500. NHL bod. Corey Crawford je briljirao na golu s 43 obrane nad igračima Hurricanesa, a Patrick Sharp je sudjelovao na prva oba gola iza leđa Antona Khudobina. Victor Rask postigao je jedini pogodak za domaćine.

Devan Dubnyk startao je u svojoj 32. uzastopnoj utakmici ove sezone i s 35 obrana donio rekordnu devetu gostujuću pobjedu Minnesoti. Susret u Torontu je vidio svega tri pogotka, od toga su prva dva završila iza leđa Jonathana Berniera kojeg su igrači gostiju testirali jednakom učestalošću kao i Leafsi Dubnyka. Charlie Coyle prvi je pronašao mrežu na kraju prve trećine i nedirnuto vodstvo je stajalo do sredine zadnje trećine kada Thomas Vanek postiže svoj 19. gol sezone, i u konačnici, pobjednički.

Peta pobjeda u nizu zadržala je Jetse na drugom wild card mjestu Zapada i dovela ih na bod zaostatka od Wilda. U Edmontonu od samoga početka pobjednik nije bio upitan, a tome je pridonio i izvrstan Ondrej Pavelec koji je upisao 33 obrane. Shutout mu je pokvario Ryan Nugent-Hopkins jedinim pogotkom za domaćine na samom startu posljednjih 20 minuta.

Zahvaljujući još jednoj pobjedi uz utakmicu, dva boda i šest ukupnih pobjeda u regularnom vremenu i/ili produžetku više od Kingsa, Flamesi i dalje drže treće mjesto Pacifica. Gosti iz Denvera se nisu predavali do samoga kraja unatoč stalnom vodstvu domaćina, a kapetan Gabriel Landeskog je sve učinio još zanimljivijim ponovnim povratkom na minimalno vodstvo svega dvije minute nakon udvostručenja vodstva domaćina, devet minuta prije kraja susreta.

Jamie Benn je u maniru pravog kapetana spašavao svoju momčad dvaput i izjednačavao pogotke Briana Gionte, a Sabresi su na ledu American Airlines centra i treći puta poveli na samoj sredini zadnje trećine. No, domaćini koji još uvijek računaju i gledaju hoće li netko u borbi za doigravanje možda ipak pokleknuti, su na kraju ipak zahvaljujući pogocima Patricka Wavesa i Codyja Eakina došli do pobjede 3:14 minute prije isteka vremena.

Ottawa Senatorsi upisali su još jednu važnu pobjedu i izbacili Boston s drugog wild card mjesta te uvelike otežali sličnu situaciju San Joseu. Sharksi su odlično odradili drugu trećinu, no nisu mogli zaustaviti veliki nalet domaćina u zadnjoj, a njih je kao i u prvom susretu lako zaustavljao Andrew Hammond kojemu fali još jedna utakmica u ovako izvrsnom ritmu za izjednačenje Patricka Lalimea koji je karijeru počeo s barem po bodom u prvih 16 susreta. Mika Zibanejad imao je dva gola dok je Bobby Ryan upisao tri asistencije.

NHL

New Jersey Devils - Los Angeles Kings 1:3 (0-1 Sekera, 0-2 PPG Toffoli; 1-2 Gomez; 1-3 Kopitar)

Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 1:3 (0-1 Shaw, 0-2 Sharp; 1-2 Rask; 1-3 EN Shaw)

Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild 1:2 (0-1 Coyle;; 0-2 Vanek, 1-2 Gardiner)

Ottawa Senators - San Jose Sharks 5:2 (1-0 Zibanejad; 1-1 PPG Pavelski, 1-2 Tierney; 2-2 Zibanejad, 3-2 Chiasson, 4-2 Pageau, 5-2 EN Hoffman)

Dallas Stars - Buffalo Sabres 4-3 (0-1 Gionta, 1-1 Jamie Benn; 1-2 PPG Gionta; 2-2 PPG Jamie Benn, 2-3 Moulson, 3-3 Eaves, 4-3 Eakin)

Calgary Flames - Colorado Avalanche 3:2 (1-0 Jones, 1-1 Tanguay, 2-1 Hudler;; 3-1 Bouma, 3-2 Landeskog)

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 1:4 (0-1 Stafford; 0-2 Stempniak, 0-3 PPG Myers; 1-3 Nugent-Hopkins, 1-4 PPG Frolik)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!