Košarka

Banvit izdržao nalet Paris Levalloisa i plasirao se u polufinale Eurokupa

Branimir Korać • utorak, 24.03.2015.
Banvit izdržao nalet Paris Levalloisa i plasirao se u polufinale Eurokupa
Foto: Nikola Movrić

Košarkaši Banvita uspjeli su nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta i plasirati se u polufinale Eurokupa. U tijesnom dvoboju protiv Paris Levalloisa slavio je 75:71 i prošao dalje...

Četvrtfinalna serija Eurokupa između Banvita i Parisa donijela je dramu do posljednjih sekundi. Ravnopravan prvi dvoboj završio je pobjedom Parižana sa 67:65 da bi u uzvratu Banvit uspio doći do pobjede 75:71 i prošao dalje.

Turci su bili zadovoljni nakon prvog susreta jer su imali mali zaostatak i uzvrat pred bučnim navijačima, no gosti nisu ušli bojažljivo u uzvrat i stvorio je dosta problema Banvitu.

Počelo je odlično za Banvit koji je brzo došao na dvoznamenkastu granicu, ali već do poluvremena Parižani su se vratili u igru i poravnali ukupan rezultat.

U drugom dijelu Banvit je održavao prednost i ušao s vodstvom, ali nije se uspio potpuno odvojiti. Mike Green vratio je goste u igru, tri sekunde prije kraja smanjio je na 74:71 nakon čega je Sammy Mejia završio na liniji slobodnih bacanja. Ubacio je jedno, Blake Schilb pokušao s centra pogoditi za prolaz gostiju, ali nije bio precizan.

Domaćina su do prolaza predvodili Sammy Mejia s 18 poena (4/10) i devet skokova te Earl Rowland sa 16 poena (6/14). U gostujućem sastavu Green je ubacio 16 poena (2/8) i podijelio devet asistencija, a Giovan Oniangue dodao je 13 poena (4/10).

Eurokup, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Banvit75:71Paris

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Banvit75:71Paris

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!