Zimski sportovi

Video: Columbus preokretom svladao Duckse, Coyotesi bolji od Wingsa

Željka Jurkas • srijeda, 25.03.2015.
Video: Columbus preokretom svladao Duckse, Coyotesi bolji od Wingsa

Pobjedom Kingsa i porazom Jetsa branitelji naslova su se našli na samoj granici mjesta za doigravanje, Montreal je bodom u Nashvilleu prvi došao do 100 bodova ove sezone, Tampa je ostavila Floridu u zaostatku u bitci za doigravanje, Wild je pobijedio u Coliseumu, Bluesi uzeli dva boda iz Pittsburgha, Coyotesi iz Detroita, a Columbus je upisao četvrtu pobjedu u nizu...

U dvoboju vratara u Nassau Coliseumu gostujuća momčad upisala je desetu u nizu pobjedu na tuđem ledu. Zach Parise dvaput je prošao Jaroslava Halaka, dok je Devan Dubnyk zaustavio sva tri pokušaja iz kaznenih udaraca Islandersa, a tijekom regularnog dijela prošao ga je na samom kraju druge trećine kapetan John Tavares. Domaćini su poveli, a Parise izjednačio sredinom zadnje trećine u izjednačenom susretu u kojem nije nedostajalo prilika na obje strane.

Dvoboj dvojice vratar koji su glavni kandidati za Vezinu ove godine u produžetku je otišao na stranu Pekka Rinnea. U skladu s ovogodišnjim očekivanjima, obojica su postavila kliniku. Domaćini Bridgestone arene poveli su golom Mattiasa Ekholma da bi gosti u drugoj trećini preokrenuli rezultat, a u zadnjoj izgubili minimalno vodstvo te u konačnici susret. P.K. Subban kažnjen je na početku druge minute produžetka, a powerplay timu Predatorsa nije dugo trebalo za realizaciju prilike. Do kraja druge minute Filip Forsberg upisao je svoj 22. pogodak na asistenciju Mikea Ribeira.

Druga trećina susreta u Consol Energy centru vidjela je četiri pogotka, a nakon nje do pobjedničkog čekalo se do početka produžetka. Alexander Steen preusmjerio je udarac Zbyneka Michaleka ravno ispred mreže solidnog Marc-Andre Fleuryja i osigurao i drugi bod Bluesima. St. Louis nalazi se na čelu Centrala, a Penguinsi su s novim bodom na tri boda više od Washington Capitalsa koji drže prvo wild card mjesto doigravanja Istoka. Pittsburgh je poveo s brza dva gola, svega 17 sekundi razlike, do desete minute druge trećine, a dvojica bivših Pensa Robert Bortuzzo i Marcel Goc izjednačili su rezultat i konačno odveli susret u produžetak.

Gol za gol igrali su Coyotesi i Wingsi u Joe Louis areni od samoga početka, pa do pretposljednje minute produžetka. Mike Smith bio je odličan na vratima gostiju zaustavljajući jake napade Wingsa koji u niti jednom trenu nisu uspjeli doći do vodstva. Kako bi domaćini izjednačili rezultat, tako bi gosti ponovno pronašli način za dolazak u minimalnu prednost. David Moss dvaput je prošao Jimmyja Howarda u regularnom dijelu, a Mark Arcobello upisao je isti broj pogodaka, ali njegov drugi bio je pobjednički.

Panthersi se nadaju stizanju razlike u borbi za doigravanje te su u Amalie areni bacili sve karte u napad testirajući Andreja Vasilevskog iz svih raspoloživih kuteva i situacija. U jakoj drugoj trećini gosti su preokrenuli vodstvo od dva gola domaćina, no u zadnjoj trećini nisu bili toliko precizni te su Nikita Kučerov i Ryan Callahan donijeli Boltsima četvrtu pobjedu u nizu. Na Callahanovom golu dvije i pol minute prije kraja igrači gostiju nisu se najbolje snašli i omogućili mu da nakon preuzimanja paka iza mreže otkliže do prednje strane i udarcem prevari Roberta Luonga.

Michael Hutchinson držao je Jetse u igri, no nakon što su prvi preuzeli vodstvo s dva gola više nisu mogli proći Eddija Lacka. Domaćini Rogers arene su s tri gola u drugoj polovici druge trećine preokrenuli rezultat, Lack je zaključao vrata, a u izjednačenoj zadnjoj trećini niti jedan vratar nije popustio. Domaćini su došli do uvjerljivije pobjede s dva pogotka u praznu mrežu u zadnjoj minuti susreta.

Trebalo je to biti relativno lako gostovanje za Duckse kojim su mogli proći 100 bodova i ponovno uhvatiti prvo mjesto lige, no Sergej Bobrovskij i Scott Hartnell imali su drugačije planove. Columbus je namučio vodeću momčad Pacifica, a spomenuta dvojica dala su najveći obol četvrtoj u nizu pobjedi domaćina. Gosti su odlično započeli utakmicu s dva pogotka prije nego su se domaćini snašli, da bi se preokret dogodio u drugoj trećini. Nick Foligno zabio je pobjednički gol u 12. minuti druge trećine, a Hartnell je zaokružio hat trick golom u praznu mrežu u zadnjoj minuti.

Drugi put u dva dana Los Angeles Kingsi su slavili protiv momčadi Metropolitana, a ovoga puta je pala tada prva momčad lige, New York Rangersi. Anže Kopitar je još jednom predvodio goste upisavši dvije asistencije, Marian Gaborik se odlično snašao u prvoj liniji, a Jonathan Quick je nadigrao Cama Talbota i zaustavio brojne napade domaćina. Rangersi su poveli u prvoj minuti susreta, a na prvi odmor se otišlo s izjednačenjem koje je Gaborik pretvorio u vodstvo jedinim golom druge trećine. Kingsi su još dvaput zatresli mrežu prije nego su domaćini prepolovili konačni rezultat.

NHL

New York Islanders – Minnesota Wild 1:2 SO (; 1-0 Tavares; 1-1 Parise;; 1-2 Parise)

New York Rangers – Los Angeles Kings 2:4 (1-0 Zuccarello, 1-1 Regehr; 1-2 Gaborik; 1-3 Carter, 1-4 Muzzin, 2-4 Hayes)

Pittsburgh Penguins – St. Louis Blues 2:3 OT (; 1-0 Comeau, 2-0 Downie, 2-1 Bortuzzo, 2-2 Goc;; 2-3 Steen)

Columbus Blue Jackets – Anaheim Ducks 5:3 (0-1 PPG Kesler, 0-2 Cogliano, 1-2 PPG Hartnell; 2-2 Johansen, 2-3 Beleskey, 3-3 Hartnell, 4-3 Foligno; 5-3 EN Hartnell)

Detroit Red Wings – Arizona Coyotes 4:5 OT (0-1 Moore; 1-1 Glendening, 1-2 PPG Arcobello, 2-2 Abdelkader, 2-3 Moss; 3-3 Kindl, 3-4 PG Moss, 4-4 PPG Nyquist; 4-5 Arcobello)

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 4:3 (1-0 Morrow, 2-0 Johnson; 2-1 Jokinen, 2-2 Pirri, 2-3 Huberdeau; 3-3 Kučerov, 4-3 Callahan)

Nashville Predators – Montreal Canadiens 3:2 OT (1-0 Ekholm; 1-1 Gallagher, 1-2 Desharnais; 2-2 Ellis; 3-2 PPG Forsberg)

Vancouver Canucks – Winnipeg Jets 5:2 (0-1 Tlusty; 0-2 Wheeler, 1-2 Higgins, 2-2 PPG Weber, 3-2 Vrbata; 4-2 EN H. Sedin, 5-2 EN Vrbata)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!