Zimski sportovi

Video: Hawksi pali u Wells Fargu, Oilersi bolji od Avalanchea

Željka Jurkas • četvrtak, 26.03.2015.
Video: Hawksi pali u Wells Fargu, Oilersi bolji od Avalanchea

Tri susreta NHL-a u srijedu donijela su jedno iznenađenje – pobjedu Flyersa nad Hawksima, ostavili Starse u nadanju i borbi za doigravanje te u golijadi u Edmontonu pobjedu domaćina nad Coloradom...

Semjonu Varlamovu se jako rijetko događa slabiji dan, a Edmonton Oilersi su isto tako jako rijetko ove sezone preokretali utakmicu nakon ispuštene početne prednosti. Obje situacije dogodile su se sinoć u Rexall placeu. Varlamov je na sedam prvih udaraca primio tri gola i povučen je na klupu u desetoj minuti za Reta Berru koji se do kraja susreta suočio s 27 udaraca, od čega je obranio 26. Oilersi su do pete minute zadnje trećine prokockali početno vodstvo od tri gola, a Derek Roy je konačno devet minuta prije kraja na powerplayu odnio pobjedu za domaćine.

U susretu dviju momčadi u borbi za doigravanje na Zapadu Starsi su održali vjeru na životu nakon trećeg i konačnog preuzimanja vodstva. U prvoj trećini gosti su preuzeli inicijativu, ali do gola niti jedna momčad nije uspjela doći. Sve se promijenilo u idućih 20 minuta u kojima je od prve do posljednje minute postignuto čak pet golova, a Starsi su drugim golom Aleša Hemskog drugi puta preuzeli vodstvo. Domaćini Saddledomea izjednačuju rezultat drugim golom Deryka Engellanda na sredini zadnje trećine i odvode utakmicu do ispucavanja kaznenih udaraca u kojima samo Tyler Seguin uspijeva proći vratara i donosi drugi bod gostima koji sada zaostaju šest bodova za drugi wild card mjestom.

Kimmo Timonen vratio se u Philadelphiju, a njegova stara momčad je uz gubitak dvojice igrača dodijelila Hawksima 15. gostujući poraz ove sezone. Flyersi su poveli u prvoj trećini i vodstvo u niti jednom trenu nisu ispustili ili dovodili u pitanje. Hawksi nisu bili bez prilika, no sve što su uspjeli poslati prema mreži branio je Steve Mason do početka zadnje trećine kada je Andrew Shaw na prvom powerplayu susreta postigao jedini pogodak gostiju. Wayne Simmonds je osim jednog pogotka zadobio napuknuće noge, a Ryan MacDonald je slomio desnu šaku.

NHL

Philadelphia Flyers – Chicago Blackhawks 4:1 (1-0 Simmonds; 2-0 White, 3-0 Giroux; 3-1 PPG Shaw, 4-1 PPG Raffl)

Edmonton Oilers – Colorado Avalanche 4:3 (1-0 Marincin, 2-0 Eberle, 3-0 Hall; 3-1 PPG Iginla, 3-2 Tanguay; 3-3 O'Reilly, 4-3 PPG Roy)

Calgary Flames – Dallas Stars 3:4 SO (; 0-1 Hemsky, 0-2 PPG Jamie Benn, 1-2 Gauderau, 2-2 Engelland, 2-3 Hemsky; 3-3 Engelland;; 3-4 Seguin)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!