Zimski sportovi

Video: Pobjeda Kingsa i Panthersa, porazi Bruinsa i Senatorsa

Željka Jurkas • petak, 27.03.2015.
Video: Pobjeda Kingsa i Panthersa, porazi Bruinsa i Senatorsa

U sve žešćoj borbi za ulazak u doigravanje NHL-a momčadi kandidata ne posustaju dok one u vrhu žele što prije i matematički riješiti situaciju. Boston, Vancouver i Ottawa su si porazima otežali položaj, dok su Capitalsi, Panthersi, Kingsi, Jetsi i Sharksi s nova dva boda dobili dodatni poticaj. Penguinsi su pali u Carolini, u dvoboju na vrhu Predatorsi su bili bolji od Boltsa, dok su na drugoj strani tablice Coyotesi upisali pobjedu protiv Buffala.

Ducksi su Bruinsima zadali šesti poraz u nizu u produžetku susreta u TD Gardenu nakon što je Corey Perry izjednačio rezultat u zadnjoj minuti. Gosti su prvi poveli, a domaćini preokrenuli rezultat na samom početku zadnje trećine. Izjednačujući gol donio je puno negodovanja od strane klupe Bruinsa koji smatraju da je bilo ometanja Tuukke Raska. Rask i Frederik Andersen bili su glavne zvijezde prve trećine obranivši udarac za udarcem. Uz poraz Bostona Rangersi su osigurali svoje mjesto u doigravanju.

U dvoboju začelja Arizona je slavila u Buffalu i upisala drugu pobjedu u nizu. Iako je do kraja regularnog vremena postignuto po tri gola na svakoj strani oba vratara su bila zaposlena i upisala preko 30 obrana. Matt Hackett u svom četvrtom startu nije došao do pobjede, ali je do prvog boda. Nakon što je Brian Gionta izjednačio manjak domaćina jedinim golom zadnje trećine Sam Gagner je realizirao powerplay u prvoj minuti produžetka.

Matt Niskanen donio je pobjedu domaćinima Verizon centra u 73. sekundi produžetka dovevši Capitalse na bod manje od Penguinsa koji drže treće mjesto Metropolitana. Braden Holtby zadržavao je napad Devilsa gotovo do kraja druge trećine kada na penalty killu gosti prepolavljaju vodstvo domaćina. Steve Bernier izjednačio je susret pola minute do kraja regularnog dijela.

Los Angeles Kingsi nastavljaju sprint prema doigravanju velikim igrama Anžea Kopitara i Jonathana Quicka. Pobjedom u Nassau Coliseumu popeli su se na treće mjesto Pacifica zamijenivši Flamese koji sada zaostaju jedan bod. Jaroslav Halak bio je, kao i Quick, izvrstan na vratima i do samoga kraja držao domaćine u igri. Islesi su prvi poveli u drugoj trećini, a Nick Shore je svojim prvim NHL golom izjednačio rezultat. Gosti su preuzeli iduće vodstvo shorthanded golom na istom powerplayu na kojem su domaćini vratili izjednačenje. Kopitar je donio pobjedu četiri i pol minuta prije kraja preusmjerivši udarac s plave Andreja Sekere.

Kapetan Eric Staal i vratar Cam Ward odveli su Hurricanese do pobjede nad Penguinsima u Raleighu. E. Staal izjednačio je početno vodstvo gostiju i pokrenuo lavinu napada koja je rezultirala s pet golova u mreži Marc-Andre Fleuryja. Fleury je jedan od razloga zašto Pensi nisu upisali puno veći poraz, a jedan od rijetkih raspoloženih igrača u redovima gostiju bio je kapetan Sidney Crosby koji je namjestio prvi pogodak. Petorica igrača domaćina upisala su se u strijelce zadavši Penguinsima šesti poraz u zadnjih sedam susreta.

Panthersi nastavljaju pohod prema doigravanju , a u posljednjem susretu su jakom drugom trećinom porazili Maple Leafse. S tri gola u deset minuta u mreži Jonathana Berniera preuzeli su vodstvo koje neće ispustiti do kraja susreta, a nakon trećeg gola na vrata je stao James Reimer. Roberto Luongo obranio je 24 pokušaja Leafsa, a prošao ga je jedini Sam Carrick svojim prvim NHL golom. Florida zaostaje tri boda za Bostonom odnosno Ottawom koja drži drugo wild card mjesto Istoka.

Uvjerljivom pobjedom nad Senatorsima u Canadian Tire centru i zahvaljujući porazu Bostona, New York Rangersi su prva momčad koja je i matematički potvrdila doigravanje. Chris Kreider otvorio je susret, a par sekundi iza njega Curtis Lazar izjednačio je s jedinim golom domaćina. Kreider je do kraja prve trećine upisao još jedan pogodak i asistenciju, a Andrewa Hammonda koji je bio tako blizu postavljanja novog rekorda, na klupu je poslao Tanner Glass svojim prvim golom sezone. U redove Rangersa očekuje se povratak Kralja Henrika Lundqvista ovog vikenda.

Boltsi su tražili matematičku potvrdu doigravanja i prelazak preko 100 bodova u sezoni, no Nashville je odlično iskoristio ono malo prilika što je dobio, a Pekka Rinne još jednom je frustrirao suparničke napadače. S 28 obrana dopustio je prolazak taman dovoljno pakova za minimalnu pobjedu gostiju. Predsi su poveli s dva gola u prvoj trećini prije nego su domaćini odgovorili, a nakon što je Michael Santorelli postigao treći gol gostiju vratar Ben Bishop poslan je na klupu i umjesto njega na vrata je stao i zaustavio sve udarce Andrej Vasilevskij.

Ondrej Pavelec nadigrao je Dustina Tokarskog i bio prvo ime susreta u pobjedi Jetsa nad Habsima. Uvjerljivom pobjedom koju su gosti stalnim pritiskom i napadima pokušavali ugroziti Winnipeg je zadržao drugo wild card mjesto Zapada. Dustin Byfuglien vratio se u redove domaćina i upisao prvi pogodak, a uz njega još su se četvorica upisala u strijelce. Jimu Slateru pripao je pobjednički gol sredinom druge trećine.

Vratari na obje strane u Rogers areni bili su zauzeti, a precizniji i uspješniji pokazali su se igrači Avalanchea koji su otvorili i zatvorili susret s pogotcima. Jarome Iginla postigao je svoj 26. gol sezone na početku druge trećine za početno vodstvo na koje će gosti do kraja trećine nadograditi još dva gola. Domaćini odgovaraju tek na početku zadnje trećine u igri s igračem više preko Yannicka Webera svojim jedinim pogotkom susreta, a na samom kraju Avsi pronalaze praznu mrežu Eddija Lacka.

San Jose vodio je kroz cijeli susret u Joe Louis areni, a po pet golova postignuto je u prvoj i zadnjoj trećini. S ovim novim porazom u utakmici s puno golova Detroit nipošto ne može biti zadovoljan, no treće mjesto Atlantica je još uvijek njihovo i male su šanse da će ga netko preuzeti. S druge pak strane Sharksi pušu toplo-hladno i to ih je dovelo na osam bodova zaostatka za mjestom u doigravanju, a na ukupnom poretku preskočili su ih Starsi dok je Colorado bodovno izjednačen. Patrick Marleau upisao je dva gola i asistenciju, a u redovima domaćina istaknuo se Danny DeKeyser.

NHL

Boston Bruins – Anaheim Ducks 2:3 OT (; 0-1 Maroon, 1-1 PPG Spooner; 2-1 PPG Eriksson, 2-2 Perry; 2-3 Getzlaf)

Buffalo Sabres – Arizona Coyotes 3:4 OT (0-1 Szwarz, 1-1 Ennis; 2-1 PPG Ristolainen, 2-2 Ekman-Larsson, 2-3 Moss; 3-3 PPG Gionta; 3-4 PPG Gagner)

New York Islanders – Los Angeles Kings 2:3 (; 1-0 Nielsen, 1-1 Shore; 1-2 SHG Toffoli, 2-2 PPG Boychuk, 2-3 Kopitar)

Washington Capitals – New Jersey Devils 3:2 OT (1-0 Alzner; 2-0 Fehr, 2-1 SHG Zajac; 2-2 Bernier; 3-2 Niskanen)

Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 5:2 (0-1 Sutter, 1-1 E. Staal, 2-1 Murphy; 3-1 McClement, 4-1 Sjomin; 5-1 PPG Nestrasil, 5-2 Cole)

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 1:4 (; 0-1 Huberdeau, 0-2 Kampfer, 0-3 Pirri; 1-3 Carrick, 1-4 EN Pirri)

Ottawa Senators – New York Rangers 1:5 (0-1 Kreider, 1-1 Lazar, 1-2 Boyle, 1-3 Kreider; 1-4 Zuccarello, 1-5 Glass;)

Detroit Red Wings – San Jose Sharks 4:6 (0-1 Vlasic, 0-2 Nieto, 1-2 Jurčo, 2-2 Tatar, 2-3 Tierney;; 2-4 Couture, 3-4 Weiss, 3-5 Marleau, 4-5 Abdelkader, 4-6 EN Marleau)

Tampa Bay Lightning – Nashville Predators 2:3 (0-1 Ribeiro, 0-2 Gaustad, 1-2 Namestnikov; 1-3 Santorelli, 2-3 Boyle;)

Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 5:2 (1-0 Byfuglien; 2-0 Scheifele, 2-1 Markov, 3-1 Slater, 4-1 Wheeler; 4-2 Gallagher, 5-2 Lowry)

Vancouver Canucks – Colorado Avalanche 1:4 (; 0-1 Iginla, 0-2 Tanguay, 0-3 PPG Landeskog; 1-3 PPG Weber, 1-4 EN PPG Mitchell)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!