Nogomet

Norveška pripremljena u detalje: "Dugo ćemo biti bez lopte, moramo biti spremni na ubojiti protunapad"

Borna Rupnik • subota, 28.03.2015.
Norveška pripremljena u detalje: "Dugo ćemo biti bez lopte, moramo biti spremni na ubojiti protunapad"
Foto: FaH

U norveškom su taboru vrlo zadovoljni uloženim trudom u pripremama za ogled s Hrvatskom, a izbornik Per-Mathias Hogmo tvrdi da ima dobar plan.

"Odradili smo sve što smo trebali, i to visokim intenzitetom", rekao je izbornik norveške nogometne reprezentacije Per-Mathias Hogmo uoči sraza s najboljim hrvatskim nogometašima.

Norveška se upustila u smjenu generacija, a mlade su snage zasad donijele devet kvalifikacijskih bodova iz četiri utakmice. Bolja je bila tek Italija te su im nade u plasman na Europsko prvenstvo itekako žive.

"Pravi je užitak raditi s ovom mladom, a vrlo kvalitetnom skupinom igrača. Svi su spremni odraditi svoj posao, zato su ovdje. To vrijedi i za Odegaarda, a pripremili smo se do zadnjeg detalja. Sada samo preostaje izaći na teren", kaže Hogmo.

"Naša je snaga naš momčadski duh. Krasi nas i brzina te ćemo pokušati kontrolirati utakmicu koliko god možemo. No, sigurno će biti dugačkih razdoblja u kojima ćemo biti bez lopte. Tada moramo biti spremni na ubojiti protunapad", najavio je prvi čovjek norveške klupe.

Hrvatska ne bježi od statusa favorita, a Norvežani su se potrudili napraviti temeljitu analizu kako bi Kovačevoj momčadi pronašli slabu točku.

"Gledao sam Hrvatsku u Brazilu i pratio sam im sve utakmice u kvalifikacijama. Dugo su zajedno, dobro se poznaju, igrači su im jako talentirani i igraju na visokoj razini u svojim klubovima. To se vidi u njihovom stilu", zaključio je Hogmo.

"Dobro smo se pripremili, ali očigledno nas čeka teška utakmica. Imamo dobrog protivnika", nadovezao se Celticov Stefan Johansen.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!