Zimski sportovi

Video: Oilersi zaključali Starse, Wild pomeo seriju s Flamesima

Željka Jurkas • subota, 28.03.2015.
Video: Oilersi zaključali Starse, Wild pomeo seriju s Flamesima

Samo tri susreta odigrana su u petak u NHL-u, no pridonijela su napetoj situaciji na tablici. Oilersi su unazadili nadanja Starsa prema doigravanju, Blackhawksi su se opasno približili ispadanju na wild card mjesto, a Flamesi su se porazom našli s vanjske strane ruba doigravanja...

Prvi puta u klupskoj povijesti Columbus je upisao dvije utakmice u nizu u kojima je jedan od igrača postigao tri pogodaka. Scottu Hartnellu pošlo je za rukom u prošlom susretu, a sinoć je Cam Atkinson ponovio. U United centru u Chicagu u urnebesnoj prvoj trećini postignuto je čak šest pogodaka od čega je četiri završilo iza Coreyja Crawforda koji je nakon posljednjeg povučen na klupu, a Scott Darling je stao na vrata domaćina. U preostale dvije trećine oba vratara su obranila sve udarce te se Atkinson treći puta upisao u strijelce golom u praznu mrežu.

Porazom u Edmontonu Starsi su napravili korak nazad u planovima za dolazak do mjesta koje vodi u doigravanje. Richard Bachman obranio je svih 29 udaraca gostiju za svoj drugi, i prvi ovosezonski, NHL shutout, dok je s druge strane leda Kari Lehtonen propustio obraniti četiri od 28 pokušaja domaćina. Jordan Eberle prvi ga je prošao u prvoj minuti susreta nakon čega je minimalno vodstvo trajalo do sredine zadnje trećine. Gosti su bili aktivniji u drugoj trećini, no Bachman je zaustavljao sve pokušaje, a Oilersi su preuzeli inicijativu u završnici i povećanjem vodstva došli do uvjerljive pobjede.

S utakmicom više i četvrtom pobjedom u nizu Minnesota zaostaje samo bod za Chicagom na trećem mjestu Centrala, dok su u istoj situaciji Flamesi u odnosu na Kingse s razlikom što Wild drži prvo wild card mjesto Zapada, dok su Flamesi na samom vanjskom rubu doigravanja. Domaćini Xcel Energy centra prelomili su susret u zadnjoj trećini nakon što je prva završila s pogotkom u svakoj mreži i taj egal se zadržao kroz cijelu drugu. Thomas Vanek postigao je 20., a Zach Parise 30. ovosezonski gol, a kapetan Mikko Koivu donio je pobjednički.

NHL

Minnesota Wild – Calgary Flames 4:2 (1-0 Jooris, 1-1 PPG Dumba;; 2-1 Vanek, 3-1 Koivu, 4-1 Parise, 4-2 Granlund)

Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets 2:5 (1-0 Saad, 1-1 Johansen, 1-2 Atkinson, 2-2 Toews, 2-3 Connauton, 2-4 SHG Atkinson;; 2-5 EN Atkinson)

Edmonton Oilers – Dallas Stars 4:0 (1-0 Eberle;; 2-0 Roy, 3-0 Pouliot, 4-0 PS Miller)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!