Košarka

Video: Golden State do rekorda franšize, Oklahoma i Atlanta posrnuli na gostovanjima

Davor Kovačević • nedjelja, 29.03.2015.
Video: Golden State do rekorda franšize, Oklahoma i Atlanta posrnuli na gostovanjima
Foto: EPA

Golden State pobjedom kod Milwaukeeja i službeno je potvrdio jedinicu za doigravanje u svojoj konferencij i ostvario rekordnu, 60. pobjede u sezoni. Do rekordnog poraza, pak, stigao je New York, a poraze na gostovanjima upisali su Oklahoma i Atlanta.

Warriorsima slavan, Knicksima neslavan rekord

Uvjerljivom pobjedom kod Milwaukeeja Golden State Warriorsi osigurali su i matematički jedinicu u dogiravanju, ali i stigli do 60. pobjede u sezoni što je rekord franšize iz Oaklanda.

>Pobjede i porazi neće utjecati previše na našu poziciju, ali želimo pobijediti što više utakmica da zadržimo pozitivnu atmosferu prije doigravanja. Ovo će biti test za nas preostalih devet utakmica“, rekao je Curry koji je s 25 poena bio najbolji pojedinac Warriorsa.

U pobjedu Golden Statea od 108:95 još je jedan 21 poen ugradio Thompson, dok kod Milwaukeeja nije bilo previše istaknutih pojedinaca. Tek je Middleton zabio 14, a Dudley 13.

Slično kao i Warriorsi, i New York Knicksi sinoć su obilježili jedan rekord franšize, ali onaj neslavni. U Chicagu su stigli do 60. poraza sezone, i to ponovno teškog. Bullsi su slavili s uvjerljivih 111:80.

“Nemam što puno reći oko toga. Moje je da igram najbolje što mogu“, rekao je igrač Knicksa Galloway koji je postigao 12 poena u novoj deprimirajućoj noći New Yorka kojeg je predvodio Bargnani s 14 poena.

Kod Chicaga je bilo puno više raznovrsnosti, pa je tako još jednom odličnu utakmicu odigrao Mirotić i ubacio 24 poena, Gasol je dodao 19 poena i 12 skokova, a Butler 18 poena.

Oklahoma posrnula kod Jazza, Atlanta kod Hornetsa

Većim preokretom do pobjede je stigla Utah Jazz koja se početkom druge četvrtine našla u zaostatku i od 16 koševa. Već do kraja iste je Jazz je neutralizirao, pa u nastavku i prvi put poveo s dvozmanenkastom razlikom. Oklahoma se vratila, pola minute prije kraja smanjila na 89:91, ali ostala bez ičega.

Westbrook je još jednom bio daleko najbolji pojedinac Oklahome s 37 poena, a pratio ga je Kanter s 18 poena i 11 skokova. Kod Ute Burke je bio najbolji ubacivši 22 poena, a Hayward je na koncu skupio 17 poena.

Iako su cijelu utakmicu prvoeli u vodstvu, dobar dio i dvoznamenkastom, Portland Trailblazersi morali su pričekati i posljednje sekunde kako bi mogli proslaviti pobjedu 120:114 nad Denverom. Nuggetsi su se stalno vraćali, puhali za vratom Portlandu, ali pobjedu nisu ugrozili.

Kod Portlanda najbolji je bio Aldridge koji je skupio 32 poena i 11 skokova, a podršku je imao u Afflalu i njegovom 21 poenu. Ovog puta u redovima Denvera istaknuo se Nelson koji je ubacio 22 poena

Odmor koji su dali glavnim igračima koštao je Atlantu poraza kod Charlotte Hornetsa. Hornetsi su bili bolji sa 115:100, a ključnu su prednost napravili u trećoj četvrtini i do kraja mirno sačuvali vodstvo. Walker je s 21 poenom predvodio Hornetse, Henderson je dodao 20, dok su kod Hawksa najbolji bili Bazemore s 20 i Muscala s 18 poena.

NBA rezultati:
Milwaukee – Golden State 95:108
Charlotte – Atlanta 115:100
Chicago – New York 111:80
Portland – Denver 120:114
Utah – Oklahoma 94:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!