Zimski sportovi

Video: Boston svladao Rangerse u povratku Kralja, Columbus iznenadio Bluese

Željka Jurkas • nedjelja, 29.03.2015.
Video: Boston svladao Rangerse u povratku Kralja, Columbus iznenadio Bluese

Trinaest subotnjih utakmica NHL-a donijele su male promjene na tablici i pokazale da neke momčadi najbolje funkcioniraju pod pritiskom, donji dio tablice u što boljem svijetlu želi završiti sezonu, a momčadi u borbi za doigravanje, s ma koliko malim šansama, ne popuštaju pritisak...

Subotnje matineje NHL-a brojale su čak šest susreta. Sve je počelo u Washingtonu gdje su Predatorsi potvrdili ulazak u doigravanje, a slijedili su susreti u kojima su Ducksi napravili isto, Bruinsi se vratili na posljednje mjesto koje vodi u doigravanje, Sharksi su iščupali drugi bod u Philadelphiji, Pensi su u zadnjoj trećini spriječili debakl na domaćem ledu, a Wingsi su zaključali vrata pred Boltsima...

Izjednačena utakmica s pravim playoff prizvukom odigrana je u Joe Louis areni u kojoj su gosti namjeravali pomesti seriju s Wingsima i preskočiti Habse za prvo mjesto Atlantica. No, svim pokušajima ispriječio se Petr Mrazek koji je s 23 obrane upisao drugi shutout sezone. Prva trećina završila je bez pogodaka da bi u drugoj unutar četiri minute domaćini s(p)retno triput prošli Bena Bishopa. Gosti se od zaostatka nisu uspjeli vratiti, a u susretu su izgubili braniča i napadača. Prvo je početkom prve trećine Jason Garrison stradao u sudaru s Justinom Abdelkaderom, strijelcem drugog gola, a u zadnjoj trećini se Cedric Paquette nezgodno sudario s okvirom gola. Težina ozljeda će se znati tijekom sutrašnjeg dana.

Dugo, dugo se Penguinsi mučili s momčadi koja se natječe za prvo mjesto druge strane tablice. Mike Smith bio je neprobojan za napade domaćina Consol Energy centra gotovo do sredine zadnje trećine. Najprije su Coyotesi poveli golom Tyea McGinna početkom trećine da bi se moment susreta preokrenuo u korist domaćina par minuta kasnije u kojima su došli do tri uzastopna gola. Kapetan Pensa Sidney Crosby sudjelovao je u sva tri pogotka. U redove sada druge momčadi Metropolitana vratili su se Jevgenij Malkin i Patric Hornqvist, no izostao je David Perron zbog bolesti te nakon što je Blake Comeau zaradio isključenje iz utakmice u prvoj trećini , domaćini su ostali i bez Krisa Letanga koji je neugodno udario u ogradu nakon blago zakašnjelog udarca kapetana Yotesa Shanea Doana. Težina Letangove ozljede nije poznata, preko noći je ostao u bolnici na promatranju.

San Jose Sharksi su uspjeli otrgnuti drugi bod iz Wells Fargo centra nakon petog kruga kaznenih udaraca. Gotovo dva i pol puta više udaraca na vrata uputili su prema Steveu Masonu nego su Flyersi stvorili prilika protiv Alexa Stalocka; no susret je završio s po dva gola u svakoj mreži. Gosti su zadnjih osam minuta igrali bez Scotta Hannana koji je od udarca na ogradu zadobio porezotinu ispod oka. Upitan je za današnji susret s Penguinsima. Trenutno Sharksi zaostaju osam bodova od mjesta za doigravanje.

Pobjedom u Nassau Coliseumu Ducksi su osigurali mjesto u doigravanju. Gosti su prvi poveli, a nakon jačeg pritiska krajem prve trećine domaćini su došli do posljednjeg izjednačenja susreta. Kyle Palmieri iskoristio je pogrešku kapetana Islesa Johna Tavaresa i doveo goste u vodstvo koje će nakon obranjene 3-na-5 situacije udvostručiti. Frederik Andersen pridonio je pobjedi pravovremenim obranama i još ga je uspio proći samo Casey Cizikaš pred kraj susreta.

Henrik Lundqvist vratio se u vrata Rangersa, a Bruinsi su iskoristili neuigranost i u prvoj trećini poveli s tri gola. Puno buke proizveo je prvi gol susreta i Milana Lucica koji je od klizaljke ušao u vrata. Reilly Smith dodao je četvrti pogodak domaćina United centra prije nego su gosti odgovorili. Rick Nash postigao je, kao treći igrač ove sezone, svoj 40. gol, a u zadnjoj minuti Niklasa Svedberga prošao je Matt Hunwick. Tuukka Rask startao je na vratima Bostona, no pri prvom zaustavljanju igre u drugoj trećini otišao je u svlačionicu.

Filip Forsberg napokon je došao na led Verizon centra, no u krivom dresu. Za Predatorse sudjelovao je na tri od četiri pogotka i vodio ih prema pobjedi koja im je osigurala plasman u doigravanje. Capitalsi su se nakon prve trećine našli u zaostatku od tri pogotka, a Troy Brouwer je s dva gola do sredine druge trećine vratio nadu u drugačiji kraj. Mike Ribeiro svojim 15. golom sezone ipak donosi konačnu pobjedu, a Mike Green na samom startu zadnje trećine osigurava uzbudljivu završnicu. Predatorsi su igrali bez kapetana Shea Webera.

Wild na trećem mjestu Centrala, Senatorsi stradali u Torontu

Tri susreta trebala su produžetak za konačnu odluku o pobjedniku. Leafsi su na krilima Tylera Bozaka koji je postigao svoj prvi hat trick odvukli susret sa Senatorsima u dodatnih pet minuta u kojima su Phil Kessel i Bozak sudjelovali u pobjedničkom golu Erica Brewera, kojemu je ovo drugi gol sezone. Domaćini Air Canada centra vratili su se u susret nakon zaostatka od dva gola (u dva navrata) u zadnjoj trećini. S jednim osvojenim bodom Ottawa se našla na vanjskom rubu doigravanja uz bod i utakmicu manje od Bostona.

Još jedna momčad koja se ne predaje u borbi za mjesto koje vodi u doigravanje doživjela je istu sudbinu. Panthersi su na led Bell centra pali u produžetku golom Maxa Paciorettyja na powerplayu nakon isključenja Vincenta Trochecka. Susret je bio pun preokreta i poprilično izjednačen bez posebnog isticanja ijedne momčadi ili vratara do produžetka u kojem su Habsi napravili veliki pritisak na vrata Roberta Luonga.

I Canucksi i Starsi su pucali iz svih kuteva i stalno testirali Karija Lehtonena odnosno Eddija Lacka ne bi li pronašli pukotinu. Nakon što je ponajprije zahvaljujući powerplay timu domaćina regularni dio završen s po tri pogotka u svakoj mreži, Starsi i Lehtonen su odnijeli drugi bod iz Rogers arene. John Klingberg postigao je pobjednički gol u zadnjoj minuti produžetka, a u redovima gostiju istaknuo se Tyler Seguin s pogotkom i asistencijom. S jednim osvojenim bodom Nucksi su ostali tri boda ispred Kingsa zahvaljujući njihovom porazu u Minnesoti, a Starsi zaostaju šest bodova s utakmicom više za drugim wild card mjestom.

Susret dviju momčadi koje žele u što boljem ozračju završiti sezonu otišao je na stranu domaćina i Cama Warda. Keith Kinkaid da je odmor Coryju Schneideru i Devilsi su nakon vodstva jedinim golom u prvoj trećini u preostale dvije ostali bez bodova. Chris Terry izjednačio je susret krajem druge, a kapetan Eric Staal i Justin Faulk donose pobjedu na startu zadnje trećine.

Colorado je u Pepsi centru dočekao Sabrese i nakon uvjerljivog vodstva od četiri pogotka u zadnjoj trećini zamalo ostao bez pobjede. Buffalo, unatoč svim ozljedama i rosteru koji prije pripada AHL-u nego NHL-u, nije se predao do samoga kraja i napucao je domaćine 18:7 u zadnjih 20 minuta, triput prošavši Semjona Varlamova. Šanse Avsa za doigravanje nešto su lošije nego one Sharksa jer se nalaze u diviziji Central i s 82 boda na posljednjem su mjestu te gledaju prema Jetsima koji drže drugu wild card poziciju.

Bluesi su mogli osigurati mjesto u doigravanju, no Columbus ih je iznenadio svojom osmom pobjedom u nizu na gostujućem ledu. Kroz cijeli susret gosti su vodili,a domaćini su u dva navrata sustigli razliku. Sergej Bobrovskij, na vratima 'Lumbusa, susreo se s dvostruko više udaraca od Briana Elliotta koji je na 16 pokušaja skupio 13 obrana. Svaka momčad postigla je po jedan powerplay gol, a Boone Jenner bio je strijelac pobjedničkog pogotka.

Petom pobjedom u nizu Minnesota je preuzela treće mjesto Centrala od Chicaga koji ima bod i dvije utakmice manje. Kingsi kao da se nisu pojavili na ledu u prvoj trećini, a kada su krenuli u napad u drugoj uspjeli su prepoloviti početno vodstvo domaćina, no za sve dalje na putu im je stajao Devan Dubnyk koji je ostavio dva boda u Xcel Energy centru. Kapetan Wilda Mikko Koivu dvaput se upisao u strijelce, kao i Nino Niederreiter. Jonathan Quick odigrao je prvu trećinu za Kingse, a preostale dvije pripale su Martinu Jonesu koji se susreo s malim brojem od deset udaraca što govori o probuđenoj igri Kingsa.

NHL

Washington Capitals – Nashville Predators 3:4 (0-1 Ekholm, 0-2 Fisher, 0-3 Forsberg; 1-3 Brouwer, 2-3 SHG Brouwer, 2-4 Ribeiro; 3-4 Green)

Boston Bruins – New York Islanders 4:2 (1-0 Lucic, 2-0 Lucic, 3-0 Soderberg; 4-0 Smith, 4-1 Nash, 4-2 Hunwick)

New York Islanders – Anaheim Ducks 2:3 (0-1 Rakell, 1-1 Visnovsky; 1-2 Palmieri, 1-3 Cogliano; 2-3 Cizikas)

Philadelphia Flyers – San Jose Sharks 2:3 SO (0-1 Irwin, 1-1 Raffl, 1-2 PPG Pavelski;; 2-2 PPG Giroux;; 2-3 Burns)

Pittsburgh Penguins – Arizona Coyotes 3:2 (;; 0-1 McGinn, 1-1 Winnik, 2-1 PPG Downie, 3-1 PPG Crosby, 3-2 Rieder)

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 4:0 (; 1-0 Andersson, 2-0 Abdelkader, 3-0 Nyquist; 4-0 Glendening)

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 4:3 OT (; 0-1 Stone, 0-2 Lazar; 1-2 Bozak, 1-3 PPG Turris, 2-3 PPG Bozak, 3-3 Bozak; 4-3 Brewer)

Montreal Canadiens – Florida Panthers 3:2 OT (1-0 Eller; 1-1 Barkov, 1-2 Barkov, 2-2 PPG Galchenyuk;; 3-2 PPG Pacioretty)

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 3:1 (0-1 PPG Eliaš; 1-1 Terry; 2-1 E. Staal, 3-1 Faulk)

St. Louis Blues – Columbus Blue Jackets 2:4 (0-1 Karlsson; 1-1 Berglund, 1-2 PPG Johnson, 2-2 PPG Tarasenko, 2-3 Jenner; 2-4 EN Atkinson)

Minnesota Wild – Los Angeles Kings 4:1 (1-0 Niederreiter, 2-0 Koivu; 2-1 King; 3-1 PPG Niederreiter, 4-1 EN Koivu)

Colorado Avalanche – Buffalo Sabres 5:3 (1-0 Cliche, 2-0 Mitchell; 3-0 Barrie, 4-0 Duchene; 4-1 Meszaroš, 5-1 Stuart, 5-2 Meszaroš, 5-3 Ristolainen)

Vancouver Canucks – Dallas Stars 3:4 OT (0-1 Jamie Benn, 1-1 Bonino; 2-1 PPG Higgins; 2-2 Eaves, 2-3 Seguin, 3-3 PPG Vrbata; 3-4 Klingberg)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!