Nogomet

HNS odustaje od Svetica: "Izgubili smo godinu dana, novac će biti usmjeren na drugu lokaciju"

Borna Rupnik • nedjelja, 29.03.2015.
HNS odustaje od Svetica: "Izgubili smo godinu dana, novac će biti usmjeren na drugu lokaciju"
Foto: hns.family

Od nogometnog centra na Sveticama najvjerojatnije ipak neće biti ništa, potvrdio je izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović. Sljedeći će plan biti objavljen početkom travnja.

Premda je prošle godine pao dogovor Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza oko izgradnje centra na Sveticama, realizacija tog projekta sve je dalje. Damir Vrbanović objašnjava kako gradski spor s Crkvom oduzima previše vremena.

"Obistinile su se naše sumnje i strahovi da Grad Zagreb svojom nesposobnošću neće moći riješiti ovaj problem s Crkvom, koji traje gotovo 20 godina i pospremljen je u ladicama nadležnih organa gradske uprave. Pokazalo se da Grad nije spreman riješiti problem u korist svojih građana. Nas se taj njihov prijepor apsolutno ne tiče, jer je naš partner Grad Zagreb, a ne Crkva", kaže Vrbanović za Večernji list.

Takvo gubljenje vremena mora prestati, dodaje, te se na narednoj sjednici Izvršnog odbora očekuje nova odluka.

"Duboko smo razočarani jer smo izgubili godinu dana i na nekoj smo drugoj lokaciji već mogli mnogo toga sagraditi. Uglavnom, gotovo je sigurno da HNS odustaje od gradnje kampa na Sveticama, a konačnu će odluku donijeti Izvršni odbor HNS-a na sjednici 9. travnja na Plitvicama", najavio je Vrbanović.

"Najveći su gubitnik građani Zagreba, jer su izgubili sportsko-rekreacijski centar, koji bi bio sagrađen tuđim novcem. Podsjećam da je investicija trebala biti oko 120 milijuna kuna, a sad će taj novac biti usmjeren na neku drugu lokaciju u Hrvatskoj", kaže.

Vrbanović je naglasio kako je cijeli problem mogao već davno biti riješen te kako uobičajena objašnjenja za neodrađeni posao ne drže vodu.

"Ovdje je riječ o najobičnijem sebičnom politikantstvu. Naravno da trebamo vrtiće, škole, trebamo obnoviti ceste i komunalije, ali uz sve to treba nam i stadion. Postoji lista prioriteta, ali to nije izbor 'ili – ili', to je svakome pametnom jasno. I da je Grad, koji je vlasnik tog objekta, svake od tih 15 godina riješio barem jednu desetinu stadiona, a mogao je, danas bismo imali stadion po europskim mjerilima", zaključio je izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bubici30.03.2015. u 07:08
    Napasti i uzeti svoje??? Pa tko je vlasnik, Crkva ili Grad? Vrijeme nacionalizacije je prošlo komunjare moje drage...
    bubici
  • andjel30.03.2015. u 00:13
    "država uzeti svoje"? zar nije prošlo vrijeme da država može raspolagati privatnim zemljištem. crkva nudi prodaju ili zamjenu, i to mi se čini u redu.
    andjel
  • Obrisan korisnik29.03.2015. u 23:34
    uefa i eu fondovi koje su namjenski za kamp
    Obrisan korisnik
  • Tonkec29.03.2015. u 22:56
    kako to on misli, tuđim novcem?
    Tonkec
  • Obrisan korisnik29.03.2015. u 22:08
    slažem se, crkva je lakrdija. a i uprava zagreba koja ih se boji napasti i uzeti svoje
    Obrisan korisnik