Zimski sportovi

Video: Pobjede Chicaga, Flamesa i Panthersa, Pittsburgh slavio u kaznenim udarcima

Željka Jurkas • ponedjeljak, 30.03.2015.
Video: Pobjede Chicaga, Flamesa i Panthersa, Pittsburgh slavio u kaznenim udarcima

Osam uzbudljivih susreta odigrano je u nedjelju u NHL-u. U direktnoj borbi za mjesto u doigravanju Panthersi su bili bolji od Senatorsa, Boston je pobjedom ostao na drugoj wild card poziciji, Flamesi su svladali Predatorse, Jetsi su izgubili u Chicagu, Ducksi su povećali vodstvo na čelu tablice, Capitalsi su slavili kod Rangersa, a Islandersi i Penguinsi ostavili dva boda na domaćem ledu...

Nakon pobjede u Madison Square Gardenu kapetan Capitalsa Aleksandr Ovečkin nalazi se na jednom golu manje od 50 ove sezone, a njegova momčad s utakmicom manje zaostaje tri boda za trećim mjestom Metropolitana. Uz kapetanova dva gola, Jason Chimera je prekinuo svoju sušu od dvadeset utakmica i poslao dva paka iza leđa Cama Talbota u razmaku od tri minute. Domaćini su dobro započeli susret, vodeći na prvoj pauzi s golom razlike, no to je sve što su uspjeli napraviti. Jaki pritisak koji je počeo u drugoj trećini gosti su nastavili kroz zadnju i eliminirali svake nade domaćina u povratak.

Luda prva trećina u susretu trećih momčadi Atlantica i Metropolitana završila je s po tri gola u svakoj mreži, a nakon što je Frans Nielsen zabio i četvrti Petru Mrazeku u prvoj minuti druge trećine, na vrata Wingsa je stao Jimmy Howard. S druge strane leda Jaroslav Halak je do kraja susreta imao sličan učinak, propustivši obraniti udarac Pavela Dacjuka sredinom druge trećine za četvrti gol gostiju. Pobjednički pogodak domaćina bio je prvi i jedini udarac kojeg Howard nije uspio obraniti. U igri s igračem manje Cal Clutterbuck ukrao je pak Tomašu Tataru na plavoj i sjurio se niz led.

Izjednačena i teška utakmica s puno prilika u Raleighu riješena je u zadnjoj minuti produžetka u korist gostiju. Rookie David Pastrnak pratio je Carla Soderberga i Milana Lucica u ulasku u trećinu Canesa, našao se sam u lijevom krugu, Soderberg ga je pravovremeno vidio, proslijedio mu pak, a on je odapeo udarac ravno između nogu Antona Khudobina. Nova dva boda puno znače Bruinsima koji se sad nalaze na tri boda s utakmicom više ispred Senatorsa. Ujedno, s drugim bodom na kontu Bostona, Devilsi i Flyersi su i matematički eliminirani iz ulaska u doigravanje. Gosti su prvi poveli, a domaćini su izjednačili na samom kraju druge trećine.

Jonas Hiller i Carter Hutton jednako su bili testirani, a pobjedu je odnio vrata Flamesa kojima borba za ulazak u doigravanje još uvijek traje. Pobjedom je Calgary izgurao Kingse s trećem mjesta Pacifica, no sa svega bodom više imaju i odigranu utakmicu više. Nakon početnog vodstva domaćina, Calgary je preokrenuo rezultat već u prvoj trećini, a u drugoj je s dva gola došao do viška kojeg Predatorsi neće moći stići. Seth Jones svojim sedmim golom sezone ublažio je razliku, no Lance Bouma vraća na tri svojim drugim pogotkom susreta u praznu mrežu domaćina.

Anaheim Ducksi u pozitivnom svjetlu završavaju veliki niz gostovanja i u Honda centar se vraćaju s tri pobjede u nizu i 105 bodova na ljestvici što ih u ovom trenu, s pet utakmica do kraja regularne sezone, stavlja na čelo NHL-a. Gosti su u Prudential centru dvaput prošli Coryja Schneidera prije nego su Devilsi odgovorili jedinim pogotkom u mreži Johna Gibsona. Dainius Zubrus postigao je svoj četvrti gol sezone tri i pol minute prije isteka vremena pokvarivši shutout Gibsonu.

Virus ozljeda nikako da napusti Pittsburgh. Krisu Letangu dijagnosticiran je potres mozga bez okvirnog datuma povratka i time su domaćini susreta sa Sharksima ostali na pet braniča. Po svemu izjednačena utakmica na samom kraju, u shootoutu, otišla je na stranu domaćina nakon što je penalty kill tim Pensa obranio četiri minute igre u produžetku. Patrick Hornqvist postigao je prvi gol, a niti minutu kasnije, na powerplayu Chris Kunitz se napokon upisao u strijelce. Druga trećina pripala je gostima koji su jednakim rasporedom golova izjednačili rezultat. Dvostruki powerplay dodijeljen je Sharksima nakon udarca visokom palicom Hornqvista na Brentu Burnsu, no pet udaraca, koliko je prošlo igrače Pensa, zaustavio je Marc-Andre Fleury.

Susret pun preokreta i stizanja rezultata zamalo je ostavio Hawkse na wild card poziciji doigravanja, no u zadnjoj trećini iskustvo gostiju je presudilo i ponijelo teret utakmice. Patrick Sharp izjednačio je rezultat u sedmoj minuti zadnje trećine osvojivši pak uz ogradu i u kontri prošao Odreja Pavelca, a kapetan Jonathan Toews donio je veliku pobjedu promijenivši smjer udarca Niklasa Hjalmarssona u zadnjoj minuti. U redovima Jetsa, koji ostaju na drugom wild card mjestu Zapada, dva gola postigao je Dustin Byfuglien.

Jaromir Jagr radi sve ne bi li Pantherse odveo u doigravanje. S nova dva gola, uključujući pobjednički, pridonio je pobjedi nad izravnim suparnicima Senatorsima u susretu kojeg su nakon prve trećine bez golova obilježile specijalne momčadi. Gosti su dvaput u igri s igračem više u drugoj trećini prošli Craiga Andersona, dok je isto uspjelo kapetanu domaćina Eriku Karlssonu na početku zadnje. Na vratima Floride stajao je Dan Ellis koji je dao slobodan dan Robertu Luongu.

NHL

New York Rangers – Washington Capitals 2:5 (0-1 Ovečkin, 1-1 Hayes, 2-1 Brassard; 2-2 PPG Ovečkin; 2-3 Chimera, 2-4 Chimera, 2-5 EN Johansson)

Ottawa Senators – Florida Panthers 2:4 (; 0-1 PPG Jagr, 0-2 PPG Jokinen; 1-2 PPG Karlsson, 1-3 Jagr, 2-3 Pageau, 2-4 SHG EN Bolland)

New York Islanders – Detroit Red Wings 5:4 (0-1 Tatar, 0-2 Miller, 1-2 PPG Nelson, 2-2 Strome, 3-2 PPG Okposo, 3-3 Kronwall; 4-3 PPG Nielsen, 5-3 SHG Clutterbuck, 5-4 PPG Dacjuk;)

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 1:2 OT (0-1 Sponner; 1-1 Gerbe;; 1-2 Pastrnak)

Nashville Predators – Calgary Flames 2:5 (1-0 Josi, 1-1 Bouma, 1-2 Russell; 1-3 Ferland, 1-4 Hudler; 2-4 Jones, 2-5 EN Bouma)

New Jersey Devils – Anaheim Ducks 1:2 (0-1 Kesler;; 0-2 Beauchemin, 1-2 Zubrus)

Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks 3:2 SO (1-0 Hornqvist, 2-0 PPG Kunitz; 2-1 Smith, 2-2 PPG Couture;;; 3-2 Crosby)

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 3:4 (0-1 PPG Shaw; 1-1 PPG Byfuglien, 2-1 SHG Wheeler, 2-2 Richards, 3-2 PPG Byfuglien; 3-3 Sharp, 3-4 Toews)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!