Zimski sportovi

Video: Tampa pomela seriju s Montrealom i osigurala doigravanje, Flamesi bolji od Starsa

Željka Jurkas • utorak, 31.03.2015.
Video: Tampa pomela seriju s Montrealom i osigurala doigravanje, Flamesi bolji od Starsa

Šest susreta odigranih u ponedjeljak u NHL-u zakomplicirali su potencijalni put u doigravanje za Kingse i Starse. Avsi nakon poraza od Oilersa teoretski još ostaju u igri, Buffalo je upisao pobjedu nad Coyotesima, Canucksi su se malo odmaknuli na drugom mjestu Pacifica, a Boltsi su pomeli seriju s Habsima i kao druga momčad Atlantica osigurali doigravanje...

Petom pobjedom u seriji s Habsima, unatoč ozljedama, Tampa je matematički osigurala plasman u doigravanje. Gosti su od samoga starta testirali Careyja Pricea sa svih strana, a pokleknuo je prvi put tek u drugoj trećini. Na prvi pogodak večeri Vladimira Namestnikova domaćini Bell centra brzo su odgovorili, ali do kraja susreta, iako su stalno bili tu negdje, do novog izjednačenja nisu došli. Lightning je uzeo novo vodstvo do kraja druge trećine, a Namestnikov je drugim golom večeri donio pobjedu sredinom zadnje.

Bluesi su u Scottrade centru dočekali Canuckse koji još uvijek nisu bili sigurni u svoje mjesto u doigravanju. Sporom igrom, nepažnjom na detalje i izbjegavanjem kontakta domaćini su izgubili drugu u nizu utakmicu, a Vancouver može malo lakše disati na drugom mjestu Pacifica. Nakon prve trećine bez pogodaka u drugoj su obje strane došle na semafor, a od tri gola, dva su završila iza Briana Elliotta. Radim Vrbata postiže treći pogodak za goste sredinom zadnje trećine i odvodi susret na nedostižnih dva razlike za momčad St. Louisa.

Los Angeles Kingsi nisu izašli dovoljno spremno na zahtjeve koje je pred njih stavila momčad domaćina United centra i u drugoj u nizu lošoj utakmici ozbiljno su ugrozili svoje šanse za ulazak u doigravanje. Trenutno, s utakmicom manje zaostaju tri boda za Flamesima koji drže treće mjesto Pacifica, a dva boda za Jetsima koji su, kao i oni odigrali 76 susreta ove sezone. S druge pak strane, Chicago, u očekivanju povratka Patricka Kanea za kojeg su prognoze bolje od očekivanih, u finišu regularne sezone traži svoju formu doigravanja i izvrsnim pristupom u sinoćnjem susretu pokazali su da kada je potrebno itekako mogu održati visoku razinu svih 60 minuta i u startu zaustavljati suparnike. Jonathan Quick većim dijelom susreta je bio ostavljen sam sebi te je glavni razlog zašto rezultat nije puno gori po goste. Prva trećina je završila u egalu s kasnim golom, koji će biti jedini Kingsa, a već na samom početku druge domaćini su otišli na dva razlike. Andrej Sekera ozlijeđen je krajem druge trećine, a više će se znati nakon dodatnih pretraga.

Colorado se nadao, s malim šansama, ali matematički prisutnima, da bi ipak, ako se sve poklopi mogao ući u doigravanje, no Oilersi su trećom u nizu pobjedom ozbiljno ugrozili te nade. Domaćini Pepsi centra nisu bili spremni ostaviti sve što ej trebalo na ledu, a gosti su odigrali jednu od najkompletnijih utakmica ove sezone. Uz to, pomogao im je vratar Richard Bachman koji je zaustavljao napad za napadom Avsa i nakon prvog primljenog gola u 14. minuti više niti jedan pak nije pustio iza svojih leđa. Semjon Varlamov držao je momčad u igri koliko je mogao, a propustio je obraniti dva udarca, dok su gosti za još dva pronašli praznu mrežu.

Borba začelja otišla je posve neočekivano na stranu Sabresa za koje je Andrej Meszaroš upisao dva pogotka, a Anders Lindback obranio 28 udaraca. Domaćini Gila River arene došli su u vodstvo u drugoj minuti susreta, a Mike Smith zadržao je mrežu praznom do pete minute druge trećine kada je Meszaroš izjednačio rezultat svojim prvim golom. Drugi, pobjednički, došao je desetak minuta kasnije, a Smith je obranio sve daljnje pokušaje. Gosti su još dvaput pogodili praznu mrežu u zadnje dvije minute susreta.

Dvije momčadi koje daju sve od sebe ne bi li došle do doigravanja susrele su se sinoć u American Airlines centru u Dallasu. Iako su šanse domaćina manje nego one gostujućih Flamesa, to im je samo dalo dodatni poticaj da jako startaju u susret. S dva gola u prvoj trećini, od kojih je prvi bio u prvoj minuti, zadovoljni su otišli na prvi odmor, no u drugoj nisu mogli zadržati razinu pritiska te su gosti s tri gola u mreži Karija Lehtonena preokrenuli rezultat i poslali domaćeg vratara na klupu, a umjesto njega u igru je ušao Jhonas Enroth. Sve karte u napad bacili su ponovno domaćini u zadnjoj trećini u kojoj su imali gotovo četiri puta više udaraca na vrata od gostiju (15:4), no Jonas Hiller je nakon puštanja udarca Jasona Demersa na početku trećine, koji je doveo Starse na gol razlike, zaključao vrata i nije dopustio povratak domaćina.

NHL

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 3:5 (; 0-1 Namestnikov, 1-1 SHG Pacioretty, 1-2 PPG Drouin, 1-3 Kučerov; 2-3 Petry, 2-4 Namestnikov, 3-4 PPG Subban, 3-5 EN Stralman)

St. Louis Blues – Vancouver Canucks 1:4 (; 0-1 Matthias, 1-1 Michalek, 1-2 Bonino; 1-3 Vrbata, 1-4 EN Burrows)

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 4:1 (1-0 Bickell, 1-1 Muzzin; 2-1 PPG Keith, 3-1 Hjalmarsson; 4-1 Hossa)

Dallas Stars – Calgary Flames 3:5 (1-0 Spezza, 1-1 PPG Wideman, 2-1 PPG Seguin; 2-2 Hudler, 2-3 Diaz, 2-4 Gaudreau; 3-4 Demers, 3-5 EN Backlund)

Colorado Avalanche – Edmonton Oilers 1:4 (0-1 Davidson, 1-1 O'Reilly; 1-2 Schultz; 1-3 EN Nikitin, 1-4 EN Hall)

Arizona Coyotes – Buffalo Sabres 1:4 (1-0 Murphy; 1-1 PPG Meszaroš, 1-2 Meszaroš; 1-3 SHG EN Gionta, 1-4 EN Ristolainen)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!