Zimski sportovi

Video: Bruinsi pobijedili Pantherse, Leafsi svladali Lightning

Željka Jurkas • srijeda, 01.04.2015.
Video: Bruinsi pobijedili Pantherse, Leafsi svladali Lightning

Sedam susreta od kojih su tri završena nakon regularnog vremena za Floridu su značajno smanjila šasne za ulazak u doigravanje, a Kingse su ostavili na životu. Boltsi nisu uspjeli ugroziti prvo mjesto Habsa, Rangersi su izdržali napade Jetsa, Senatorsi su na korak do dogiravanja, Capitalsi su svaldali Hurricanese, a Columbus Devilse...

Panthersima je ovo bio možda odlučujući susret u borbi i težnji prema doigravanju. U TD Gardenu odigrali su odlične prve dvije trećine koje su ih s pravom približavale željenom mjestu, no u zadnjoj nisu mogli ništa protiv Bruinsa koji u konačnom zaletu žele zadržati drugo wild card mjesto Istoka. Domaćini su poveli jedinim golom u prvoj trećini, a gosti izjednačili odmah na početku druge jedinim powerplay pogotkom susreta. donio je vodstvo na stranu gostiju sredinom druge, a Roberto Luongo je propustio obraniti dva udarca u posljednjih 20 minuta nakon nekoliko velikih obrana na samom početku trećine. Milan Lucic zadnji je pogodio mrežu minutu i pol prije isteka vremena za pobjedu domaćina.

Prvo ime susreta u Verizon centru svakako je bio kapetan Capitalsa Aleksandr Ovečkin. Sinoć se priključio svega petorici igrača u povijesti lige koji su zabilježili šest sezona s 50 postignutih golova te asistencijom na posljednji gol susreta zaostaje tri asistencije u klupskim rekordima za Nicklasom Backstromom na prvome mjestu. Susret je otvorio Mike Green, a dvostruko vodstvo koje su gosti iz Caroline izjednačili unutar šest minuta u drugoj trećini dao je Ovečkin. Brooksu Laichu pripao je pobjednički pogodak koji je kao i posljednji gol utakmice postignut u zadnjim minutama druge trećine.

Columbus je pobijedio sedmi puta u nizu, ali generalno na tablici ove sezone i matematički izgubio priliku za ulazak u doigravanje. Zanimljiv susret s Devilsima odlučen je na početku produžetka kada je Jack Johnson poslao pak u mrežu kraj Coryja Schneidera kojem je vidno polje bilo suženo. Specijalne momčadi sudjelovale su na tri od četiri pogotka tijekom regularnog dijela, a drugi, i tada vodeći, gol domaćina postignut je iz kaznenog udarca nakon što je Brandon Dubinsky ometan u kontri. Mike Cammalleri postigao je oba pogotka za goste, jedan u igri s igračem više, a drugi u igri s igračem manje.

Gostovanjem u Torontu Lightning je trebao preskočiti Habse na prvom mjestu Atlantica i zaoštriti borbu za prvo mjesto Istoka na kraju regularnog dijela sezone. No, Leafsi, točnije vratar James Reimer imali su druge planove. S 40 obrana zaustavljao je pokušaje Boltsa koji nisu pružili svoj maksimum, i unatoč ozlijeđenom kadru, trebali su odigrati odgovornije. Domaćini su došli na dva gola prednosti prije nego je Tampa odgovorila svojim jedinim pogotkom susreta. U igri s igračem više Ryan Callahan je uspio proći Reimera, a na dva razlike je na početku zadnje trećine vratio Morgan Rielly. Veliki broj ozljeda prisilio je Boltse da iz svoje AHL momčadi povuku braniča Slatera Koekkoeka, deseti izbor prvog kruga Drafta 2010., koji je odigrao prvu NHL utakmicu.

Druga momčad koja diše Bruinsima za vrat su Ottawa Senatorsi i s teško izborena dva boda u Joe Louis areni s utakmicom manje zaostaju tri boda za drugim wild card mjestom Istoka. Od samoga starta gosti su krenuli jako s izraženom namjerom i pritiskom koji do samoga kraja nisu popuštali i upisali su dvostruko veći broj udaraca na vrata. No, Petr Mrazek je bio odlično raspoložen te je pred sam kraj regularnog dijela pustio jedan pak koji je izjednačio početno vodstvo Wingsa. Andrew Hammond zaustavio je 16 udaraca i u shootoutu dvojicu domaćih igrača dok je Mrazeka za pobjedu prošao Mark Stone.

Divlja utakmica puna preokreta i s osam golova u regularnom dijelu konačno je odlučena u korist gostiju ispucavanjem kaznenih udaraca. Oba igrača Canucksa bila su precizna dok je Eddie Lack zaustavio obojicu Predatorsa. Domaćini su bili ti koji su više napadali i u dva navrata su preuzimali vodstvo da bi na kraju morali stizati gol razlike Vancouvera za odvođenje susreta u produžetak. Po dva gola na svakoj strani bila su djelo specijalnih momčadi.

Henrik Lundqvist se vraća u formu, što su na svojoj koži osjetili Winnipeg Jetsi, a momčad ispred njega solidno je odgovorila na veliki pritisak domaćina i iskoristila dane prilike. Domaćini su dvaput, jednom u svakoj od prve dvije trećine, uzimali minimalno vodstvo da bi ih gosti stizali unutar nekoliko minuta. Konačno u zadnjoj trećini Chris Kreider je donio pobjedu tri minute prije isteka vremena. Porazom su Jetsi ostavili Kingse u velikoj prilici za preuzimanje njihovog drugog wild card mjesta Zapada. S utakmicom manje Los Angeles zaostaje dva boda za njima, a tri boda zaostaju za Flamesima na trećem mjestu Pacifica.

NHL

Boston Bruins – Florida Panthers 3:2 (1-0 Eriksson; 1-1 PPG Pirri, 1-2 Boyes; 2-2 Pastrnak, 3-2 Lucic)

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 4:2 (1-0 Green, 2-0 Ovečkin; 2-1 Gerbe, 2-2 E. Staal, 3-2 Laich, 4-2 Ward;)

Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils 3:2 OT (0-1 PPG Cammalleri; 1-1 PPG Foligno, 2-1 PS Dubinsky; 2-2 SHG Cammalleri; 3-2 Johnson)

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 1:2 SO (1-0 PPG Kadri, 2-0 Booth, 2-1 PPG Callahan;; 3-1 Rielly)

Detroit Red Wings – Ottawa Senators 1:2 SO (; 1-0 Nyqvist; 1-1 MacArthur;; 1-2 Stone)

Nashville Predators – Vancouver Canucks 4:5 SO (1-0 PPG Franson, 2-0 Beck; 2-1 Vey, 2-2 Hansen, 3-2 Stalberg; 3-3 SHG Burrows, 3-4 PPG Higgins, 4-4 PPG Fisher;; 4-5 Vrbata)

Winnipeg Jets – New York Rangers 2:3 (1-0 Slater, 1-1 Zuccarello; 2-1 Stempniak, 2-2 PPG Brassard; 2-3 Kreider)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!