Košarka

Sjajna Gran Canaria do velike prednosti uoči uzvrata, Banvit s plus jedan u Rusiju

Branimir Korać • srijeda, 01.04.2015.
Sjajna Gran Canaria do velike prednosti uoči uzvrata, Banvit s plus jedan u Rusiju

Odigrani su prvi polufinalni susreti Eurokupa nakon koji najzadovoljnija može biti Gran Canaria. Ona je u gostima stigla do visoke pobjede protiv Uniksa iz Kazana...

Uniks Kazan - Gran Canaria 70:83

Gran Canaria napravila je veliki korak prema prolazu u finale Eurokupa. U prvom susretu u Rusiji nadigrala je Uniks i svladala ga s 83:70 što je već samo po sebi visoka zaliha.

Loša vijest za Uniks je činjenica da uzvrat igra u specifičnim uvjetima u dvorani u kojoj je mali broj onih koji su uspjeli doći do pobjede. Aito Garcia još jednom je potvrdio koliko je klasan trener, potpuno je nadmudrio Evgenija Pašutina i stigao pred vrata prolaza.

Ulazak u utakmicu od strane domaćina bio je vrlo loš, Gran Canaria je imala nakon prve četvrtine već 15 razlike i Uniks je bio u problemima. Uspio je ipak spustiti zaostatak u jednoznamenkaste vode, međutim nikako nije mogao potpuno se vratiti u utakmicu.

Po učinku ujednačene goste predvodili su s po 12 poena Brad Newley (5/11), Elius Baez (4/9, pet skokova) i Walter Tavares (5/6, 11 skokova). Kod Uniksa Sergej Bikov ubacio je 17 poena (6/11) uz osam asistencija, a Curtis Jerrells dodao je 15 poena (5/9).

Banvit - Himki 83:82

"Poraz od samog poen razlike daje razloga za zadovoljstvo i nama i Banvitu. Mi imamo dobar rezultat, a Banvit je upisao pobjedu", rekao je nakon susreta u Turskoj Rimas Kurtinaitis.

Od početka do kraja susret je bio rezultatski ravnopravan, nijedna momčad nije se uspjela posve odvojiti i završilo je tijesnom pobjedom Banvita koja garantira otvoren uzvrat, ali i laganu prednost Himkija unatoč porazu u ovom susretu.

Pred Banvitom je u uzvratu težak posao, ali niti on nije bez šanse s obzirom na pojedinačnu kvalitetu koju posjeduje.

U ovom susretu predvodili su ga Earl Rowland s 21 poenom (7/11) i pet asistencija te Can Mutaf sa 16 poena (5/8). Kod Himkija Marko Popović nije ulazio u igru, Tyrese Rice ubacio je 22 poena (8/19) uz sedam asistencija, a Petteri Koponen 16 poena (7/12).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!