Košarka

Gregor Fučka: "Manifestacija poput FIMBA Svjetske lige može podići Zadar na razinu koja mu pripada"

Sportnet • četvrtak, 02.04.2015.
Gregor Fučka: "Manifestacija poput FIMBA Svjetske lige može podići Zadar na razinu koja mu pripada"

Košarkaške legende iz cijelog svijeta od idućeg su tjedna gosti Zadra. Gregor Fučka, cijenjeni košarkaški veteran i legendarni talijanski reprezentativac slovenskih korijena, poziva na prestižnu FIMBA Svjetsku košarkašku ligu koja nas od 11. do 16. travnja 2015. očekuje u dvorani Krešimir Čosić na zadarskom Višnjiku.

„Zadar sam još u mladosti posjećivao s obitelji, a za njega me prvenstveno veže moja ljubav košarka i prekrasna dugogodišnja suradnja s trenerom Pinom Grdovićem s kojim sam uspješno trenirao i pripremao se za brojna prvenstva i sezone. Tu su lijepa sjećanja poput trčanja u parku i treninga u Jazinama, sve u svemu Zadar je moj drugi dom u koji se uvijek rado vraćam", otkriva Gregor Fučka, koji iako više ne igra košarku, naglašava koliko je sport bitan u životu: „Ljubav prema košarci danas ostvarujem kroz učenje mladih, a tu su i moja djeca kojima želim prenijeti osjećaj za važnost bavljenja sportom. Moje djevojčice igraju odbojku, a sin se bavi nogometom i košarkom. Pozivam sve da dođu u dvoranu na Višnjiku, da uživaju u košarci brojnih legendarnih zvijezda.“

Grad košarke Zadar od idućeg će tjedna biti dom stotinama košarkaških veterana. Uz atraktivni turnir, za vrijeme trajanja FIMBA Svjetske lige u Zadru će se održati i II FIMBA kongres, na koji dolaze košarkaški delegati i sportski djelatnici iz više od 30 zemalja svijeta.

„Zadar je svjetski poznat kao grad košarke, no posljednjih godina ne dobiva važnost kakvu zaslužuje. Velika i značajna manifestacija poput FIMBA Svjetske lige i Zadar Basketball Torunamenta svakako su odličan vjetar u leđa koji će ovaj grad ponovno dignuti na razinu koja mu pripada“, zaključio je Gregor Fučka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2015. u 16:29
    još ima ulja u svići
    Obrisan korisnik