Zimski sportovi

Video: Ducksi pobjedom osigurali naslov Pacifica

Željka Jurkas • četvrtak, 02.04.2015.
Video: Ducksi pobjedom osigurali naslov Pacifica

Četiri susreta u srijedu u NHL-u donijela su samo jednu gostujuću pobjedu – Flyersi su nastavili svoju dominaciju nad Penguinsima. Od preostala tri susreta Sharksi su dali dodatni poticaj svojoj borbi za ulazak u doigravanje te istovremeno ostavili Avse na matematičkim šansama, Sabresi su upisali drugu pobjedu u nizu, a Ducksi su treću godinu za redom osigurali naslov prvaka divizije...

Sinoć su Sabresi upisali prvi niz od dvije pobjede nakon kraja veljače. U izjednačenom susretu dvije momčadi iz donjeg doma tablice rezultat se preokretao nekoliko puta, kao i prednost na ledu. Domaćini su prvi poveli, a Leafsi su izjednačili rezultat već u prvoj trećini i došli do dva gola prednosti u drugoj. Jačim pritiskom gosti su htjeli zaključiti susret s dva boda, no Sabresi su unatoč dvostruko manje udaraca na vrata bili puno precizniji i četvrtim pogotkom iza leđa Jonathana Berniera, koji je ujedno bio prvi ovosezonski Matta Ellisa, ostavili pobjedu na domaćem ledu First Niagara centra.

Rivalstvo Penguinsa i Flyersa ispisalo je pretposljednju epizodu ove sezone, a u skladu sa svim utakmicama u zadnjih godinu i pol gosti su nastavili pobjednički niz te su povećali svoj uspjeh u Consolu. Za trinaestu pobjedu u 16 odigranih susreta u novoj areni Pittsburgha bila su im dovoljna dva pogotka, a zabili su ih četiri. Brayden Schenn dvaput je prošao Marc-Andre Fleuryja, Vincent Lecavalier izjednačio je početno vodstvo domaćina u prvoj trećini, a zadnji gol gostiju bio je prvi ovosezonski Carla Colaiacova. Susret je počeo dobro za domaćine, u četvrtoj minuti kapetan Sidney Crosby postigao je svoj 300. NHL gol, a 31. protiv Flyersa, no u preostalih 56 minuta Pensi su se vratili svojoj sad već karakteristično lošoj igri u susretima s drugom momčadi Pennsylvanije.

Početak susreta Ducksa i Oilersa izgledao je točno onako kako situacija na tablici sugerira. Veći dio prve polovice utakmice Ducksi su proveli u zoni gostiju i poveli s četiri gola prije nego su Oilersi počeli parirati i došli do svog prvog, i jedinog, pogotka susreta. Ryan Nugent-Hopkins iskoristio je 2-na-1 priliku s Jordanom Eberleom po izlasku s klupe za kažnjene. Do kraja susreta domaćini su još jednom prošli Bena Scrivensa, Andrew Cogliano bio je uspješan u svom prvom dodijeljenom kaznenom udarcu nakon što ga je Oscar Klefbom nedozvoljeno zaustavio u kontri.

Sharksima je trebala jedna velika pobjeda za injekciju samopouzdanja i dodatni zalet prema doigravanju koje će teško izboriti. Trojica igrača prošla su Reta Berru, a početno vodstvo donio je svojim drugim pogotkom sezone Scott Hannan krajem druge trećine. Avsi su se držali u više-manje izjednačenoj borbi do prvoga gola domaćina Tanka nakon čega su domaćini preuzeli inicijativu. Jedini pogodak gostiju došao je u igri s igračem više nakon drugog gola domaćina, a za ljepši izgled krajnjeg rezultata igrači Sharksa su dvaput pogodili praznu mrežu.

NHL

Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 4:3 (1-0 Dalpe, 1-1 Brewer; 1-2 van Riemsdyk, 1-3 Kadri, 2-3 Hodgson; 3-3 PPG Moulson, 4-3 Ellis)

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 1:4 (1-0 Crosby, 1-1 Lecavalier; 1-2 B. Schenn; 1-3 PPG B. Schenn, 1-4 Colaiacovo)

Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 5:1 (1-0 Beauchemin, 2-0 Thompson; 3-0 Perry, 4-0 Despres, 4-1 Nugent-Hopkins; 5-1 PS Cogliano)

San Jose Sharks - Colorado Avalanche 5:1 (; 1-0 Hannan; 2-0 Tierney, 2-1 PPG Duchenea, 3-1 Marleau, 4-1 EN Couture, 5-1 EN Scott)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!