Zimski sportovi

Video: Važne pobjede Bruinsa i Senatorsa na Istoku, poraz Flamesa na Zapadu

Željka Jurkas • petak, 03.04.2015.
Video: Važne pobjede Bruinsa i Senatorsa na Istoku, poraz Flamesa na Zapadu

Devet uzbudljivih susreta NHL-a u četvrtak započelo je s prve tri utakmice riješene van regularnog vremena. Panthersi nastavljaju s pobjedama u nadi da će Bruinsi, koji su uzeli pobjedu iz Joe-a pokleknuti, Bluesi i Hawksi su pobjedama na domaćem ledu i matematički ušli u doigravanje, Rangersi su slavili u Minnesoti, a Kingsi došli do potrebne pobjede u Staplesu...

Islandersi su u crnom nizu prema kraju sezone, a Columbus je zadnja momčad koja je to iskoristila. Vodstvo od dva gola na početku zadnje trećine gosti su do kraja susreta uspjeli izgubiti, a nakon tri gola na 39 udaraca, Jaroslav Halak nije uspio zaustaviti dvojicu Jacketsa u shootoutu. Jack Johnson dao je potrebnu energiju domaćinima, a Ryan Johansen izjednačio je rezultat i zabio odlučujući kazneni udarac. Kapetan Islandersa John Tavares postigao je jedini pogodak druge trećine s bodom iz ove utakmice dijeli drugo mjesto s kapetanom Capitalsa Aleksandrom Ovečkinom na listi igrača po broju bodova. Listu i dalje predvodi kapetan Penguinsa Sidney Crosby s 80 bodova.

S dva gola kapetana Capitalsi su došli do drugog mjesta Metropolitana izguravši Pense na prvu wild card poziciju Istoka, a Ovečkin je s 473. golom karijere postao najbolji strijelac u povijesti kluba. Obje momčadi puštale su malo prilika prema svojim vratima, a nakon prve trećine koja je završila bez pogodaka, iduće dvije bile su pravi vrtuljak. Pet golova zabijeno je u drugoj nakon čega su Habsi imali minimalno vodstvo, a tri powerplay gola u zadnjoj izjednačila su regularni dio susreta na četiri pogotka sa svake strane. Braden Holtby bio je uspješniji u zaustavljanju kaznenih udaraca od Careyja Pricea i uz pomoć Troya Brouwera koji je iz petog pokušaja jedini realizirao priliku, odnio dva boda iz Bell centra.

Winnipeg Jets

Branič Dustin Byfuglien suspendiran je na četiri utakmice zbog nedozvoljenog udaraca na J.T. Milleru u susretu s New York Rangersima. Jetsima je preostalo još 5 susreta do kraja sezone, a s 90 bodova trenutno su na samom vanjskom rubu borbe za ulazak u doigravanje.

Senatorsi nastavljaju lov na Bruinse i drugo wild card mjesto Istoka. Izjednačen susret s Boltsima u Canadian Tire centru pripao je vratarima, a u konačnici Andrewu Hammondu. Cilj druge momčadi Atlantica bio je odigrati punih 60 minuta bez obzira na nedostatak četvorice od šest prvih braniča. I gotovo da su u tome uspjeli. Početak im je nešto neozbiljniji i Mark Stone je iskoristio priliku za vodstvo domaćina. U istoj trećini gosti u igri s igračem više izjednačuju, a nadalje vratari preuzimaju glavnu riječ. Konačno, 17 sekundi prije isteka produžetka Patrick Wiercioch koristi dodavanje strijelca prvog gola i iz desnog kruga prolazi Bena Bishopa.

Tuukka Rask ulazi u svoje playoff izdanje, a domaćini Joe Louis arene osjetili su to na vlastitoj koži. S 35 obrana zadržao je napade Wingsa, a nakon što je momčad ispred njega preokrenula rezultat s tri gola u zadnjoj trećini, očuvao je mrežu praznom. Domaćini su ušli u susret s jačim početnim pritiskom, no po svemu druge utakmica je bila gotovo izjednačena. Luke Glendening prvi je pogodio mrežu sredinom susreta, a Detroit je do drugog gola došao početkom zadnje trećine. Zach Trotman proslavio je prvijenac u NHL-u kao treći gol Bruinsa dvije minute prije isteka vremena. S dva boda Boston drži sudbinu u svojim rukama.

Ulazak Floride u doigravanje ovisi o puno momčadi, no dok matematika ne kaže da je gotovo oni sa svoje strane rade sve što mogu. Petorica igrača pridonijela su potonuću Caroline u BB&T centru sa šest golova, a Roberto Luongo bio je u izvrsnoj formi i zaustavljao sve napade do gotovo samoga kraja. Nakon šest golova u mreži Antona Khudobina Chris Terry je u igri s igračem više s malo više od minute do kraja susreta prošao Luonga za jedini gol gostiju. Vincent Trocheck zabio je dva gola i asistirao na prvom.

Bluesi na domaćem ledu Scottrade centra nisu dali Flamesima priliku da dišu. S dva i pol puta više udaraca na vrata nego što su gosti uputili prema Jakeu Allenu, njihova pobjeda u niti jednom trenu nije došla u pitanje. Jonas Hiller bio je najzaposleniji igrač na ledu, a testiran je od samoga starta. Jaden Schwartz prvi je pogodio mrežu u prvoj trećini, a u drugoj su Bluesi udvostručili vodstvo da bi ga par minuta kasnije gosti vratili na minimum. Pri završetku zadnje trećine još dvojica domaćih igrača upisala su se u strijelce. Pobjedom su Bluesi osigurali mjesto u doigravanju, a Flamesima otežali situaciju. Calgary je zadržao treće mjesto Pacifica s 91 bodom, bodom i utakmicom više ispred Kingsa koji su od Jetsa preuzeli drugu wild card poziciju Zapada.

Henrik Lundqvist branio je dovoljno da Rangersima da šansu za pobjedu. Deset od 26 obrana došlo je u zadnjoj trećini kada su domaćini povećali pritisak ne bi li u potpunosti preokrenuli rezultat. No, nakon izgubljenog početnog vodstva od dva gola gosti su ponovno uspjeli doći u vodstvo koje ovoga puta neće ispustiti. J.T. Miller postigao je odlučujući pogodak niti minutu nakon izjednačenja Wilda te Rangersima osigurao naslov prvaka Metropolitana. Minnesota i dalje drži prvo wild card mjesto Zapada s ugodnom prednošću od pet bodova.

Hawksi i Corey Crawford lagano sustižu formu doigravanja. Zadržavši nalete Canucksa u United centru osigurali su svoje mjesto u doigravanju tek u zadnjoj trećini. U izrazito napetoj i izjednačenoj utakmici u kojoj su obje momčadi imale isti cilj, nakon prve trećine koja je završila s po golom u svakoj mreži te druge bez pogodaka, Hawksi su zahvaljujući kapetanu Jonathanu Toewsu došli do novog minimalnog vodstva koje je Marcus Kruger povećao udvostručio dvije minute kasnije.

Problemi u napadu koje su imali Kingsi prestali su sinoć na ledu Staples centra u rapsodiji golova u mreži Oilersa. Protivnik možda nije najznačajniji, no ovakva pobjeda je svakako trebala domaćinima za samopouzdanje u sprintu u velikoj završnici borbe za ulazak u doigravanje. Kapetan Dustin Brown otvorio je susret, a do kraja prve trećine Los Angeles je imao tri gola na semaforu. Ben Scrivens stajao je na ledu Oilersa i nakon još dva primljena gola u drugoj trećini ostavljen je na klupi, a priliku je dobio Tyler Bunz koji se nije proveo ništa bolje. Jarret Stoll vratio se u momčad Kingsa nakon devet propuštenih utakmica zbog ozljede glave. Ranije tijekom dana Dean Lombardi je objavio da je Tanner Pearson potpisao dvogodišnji produžetak ugovora u prosječnoj godišnjoj vrijednosti od 1.4 milijuna dolara.

NHL

Columbus Blue Jackets – New York Islanders 4:3 SO (0-1 Boulton, 1-1 Dubinsky; 1-2 Tavares; 1-3 Strome, 2-3 Johnson, 3-3 Johansen;; 4-3 Johansen)

Montreal Canadiens – Washington Capitals 4:5 SO (; 1-0 Petry, 1-1 Ward, 1-2 PPG Ovečkin, 2-2 Gilbert, 3-2 Eller; 3-3 PPG Ovečkin, 3-4 PPG Ward, 4-4 PPG Subban;; 4-5 Brouwer)

Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 2:1 OT (1-0 Stone, 1-1 PPG Drouin;;; 2-1 Wiercioch)

Detroit Red Wings – Boston Bruins 2:3 (; 1-0 Glendening; 2-0 PPG Weiss, 2-1 PPG Soderberg, 2-2 Eriksson, 2-3 Trotman)

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 6:1 (1-0 Mitchell; 2-0 Pirri, 3-0 Jagr, 4-0 Barkov; 5-0 Trocheck, 6-0 Trocheck, 6-1 PPG Terry)

St. Louis Blues – Calgary Flames 4:1 (1-0 Schwartz; 2-0 PPG Stastny, 2-1 Monahan; 3-1 Lehtera, 4-1 EN Berglund)

Minnesota Wild – New York Rangers 2:3 (0-1 Moore, 0-2 PPG Nash; 1-2 Pominville; 2-2 Vanek, 2-3 Miller)

Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 3:1 (1-0 Teravainen, 1-1 Dorsett;; 2-1 Toews, 3-1 Kruger)

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 8:2 (1-0 Brown, 2-0 Gaborik, 3-0 Doughty; 3-1 PPG Purcell, 4-1 Nolan, 5-1 PPG Carter; 6-1 Regehr, 7-1 Gaborik, 8-1 Carter, 8-2 Eberle)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!