Zimski sportovi

Video: Avsi slavili u Pondi, Sharksi slavili u Tanku

Željka Jurkas • subota, 04.04.2015.
Video: Avsi slavili u Pondi, Sharksi slavili u Tanku

Pet sinoćnjih susreta NHL-a pridonijelo je borbi za doigravanje u kojoj nitko ne želi odustati, ma koliko male šanse bile. Avsi, Sharksi i Starsi su još uvijek u igri, Hawksi su se namučili u Buffalu, a Devilsi su pripremili iznenađenje pobijedivši Habse u shootoutu...

Scott Darling dao je noć odmora Coreyju Crawfordu, a igrači ispred njega držali su ga zaposlenog tijekom cijelog susreta u iznenađujuće izjednačenoj utakmici u Buffalu. Opušteni domaćini izašli su na led nadigravati se s trećom momčadi Centrala kojoj je ovo trebala biti laka pobjeda. No, nakon početnog vodstva gostiju od dva gola domaćini su se u potpunosti vratili u igru i preokrenuli rezultat do sredine zadnje trećine ponajprije zahvaljujući izvrsnom Marcusu Folignu koji Hawksima nije dao mira i zabio dva gola. Rasmus Ristolainen priključio mu se s tri asistencije. Da Chicago ipak upiše dva boda pobrinuo se, ponovno, kapetan Jonathan Toews koji je u zadnje dvije minute s razmakom od 47 sekundi dvaput prošao Andersa Lindbacka. Gotovo šest tjedana nakon ozljede Patricka Kanea Toews ga je dostigao na listi klupskog najefikasnijeg igrača.

Montreal Canadiensi su u zadnjih tjedan dana u nekoliko navrata nudili Tampi prvo mjesto Atlantica. S jednim bodom iz susreta s Devilsima u Prudential centru nalaze se na dva boda ispred nje s tri utakmice do kraja regularne sezone za obje momčadi. U tipičnoj utakmici Devilsa Dustin Tokarski susreo se sa svega 18 udaraca, a njihov penalty kill je ograničio broj udaraca Habsa na prosječno jedan u šest prilika. No, i taj jedan je bio dovoljan na prvom dodijeljenom powerplayu gostiju koji su tim pogotkom izjednačili početno vodstvo domaćina. Habsi su i dvije minute kasnije prošli Keitha Kinkaida koji je nakon drugog primljenog gola zaključao mrežu. Devilsi su izjednačili početkom druge trećine i u zadnjoj izdržali veliki napad Montreala. U ispucavanju kaznenih udaraca dvojica igrača domaćina bila su uspješna, dok je Kinkaid obranio oba udarca Habsa.

Šanse San Josea da se plasira u ovogodišnje doigravanje nisu velike, no dok su prisutne momčad sa svoje strane igra tako da ih održi na životu. Pobjeda nad Coyotesima bila je zadnja u nizu potrebnih, a domaćini su imali visokih 37 udaraca na vrata. Louis Domingue obranio ih je 34, a njegovi napadači uspjeli su tek jednom proći Anttija Niemija. Mark Arcobello postigao je jedini gol druge trećine te jedini gostiju. Logan Couture prvi se upisao u strijelce u prvoj minuti susreta, a Matt Nieto zaključio ga je svojim devetim pogotkom sezone.

Slično kao i Sharksi, samo s puno negativnijim omjerom, Avalanche se ne predaje dok matematika ne kaže da je gotovo. Matt Duchene održao je goste na životu odlično iskorištenom prilikom za kontru poslavši pak kroz noge Johna Gibsona za svoj 21. gol sezone. Domaćini nisu bili bez prilika, dapače visoko su nadpucali goste (37:23), no nakon prve trećine više nisu uspjeli pronaći mrežu. Avsi su izjednačili susret u igri s igračem više jedinim golom druge trećine, a nakon Ducheneovog pobjedničkog pogotka još su jednom pronašli praznu mrežu.

Prava ludnica s novim brzinskim rekordom za postignuta četiri gola odigrana je jučer u American Airlines centru u Dallasu. Bluesi su bili u gostima i nakon gubitka početnog vodstva u zadnjoj trećini preokrenuli utakmicu. Po gol sa svake strane, za domaćine je to bio iskorišten kazneni udarac Travisa Moena deset sekundi prije isteka vremena, vidjela je prva trećina dok je u drugoj u prvih 38 sekundi zabijeno čak tri gola. Na drugi odmor otišlo se s ukupnim rezultatom od 5:4, a u zadnjoj trećini su samo gosti pronalazili mrežu za konačnu pobjedu. Porazom su sanse Starsa za ulazak u doigravanje izjednačene s onima Avsa.

NHL

Buffalo Sabres – Chicago Blackhawks 3:4 (0-1 Keith, 0-2 Sharp; 1-2 Foligno; 2-2 PPG Larsson, 3-2 Foligno, 3-3 Toews, 3-4 Toews)

New Jersey Devils – Montreal Canadiens 3:2 SO (1-0 Matteau, 1-1 PPG Plekanec, 1-2 Petry;; 2-2 Boucher;; 3-2 Eliaš)

Dallas Stars – St. Louis Blues 5:7 (0-1 Berglund, 1-1 PS Moen; 1-2 Berglund, 1-3 Schwartz, 2-3 Jamie Benn, 3-3 Seguin, 4-3 Seguin, 5-3 Jamie Benn, 5-4 Schwartz; 5-5 Michalek, 5-6 Pietrangelo, 5-7 EN Schwartz)

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 4:2 (0-1 Mitchell, 1-1 Sekač, 2-1 Rakell; 2-2 PPG Landeskog; 2-3 Duchene, 2-4 EN Everberg)

San Jose Sharks – Arizona Coyotes 3:1 (1-0 Couture, 2-0 Pavelski; 2-1 Arcobello; 3-1 Nieto)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!