Tenis

Petra Martić pobjedom protiv treće nositeljice napravila još jedan korak prema glavnom ždrijebu

Branimir Korać • nedjelja, 05.04.2015.
Petra Martić pobjedom protiv treće nositeljice napravila još jedan korak prema glavnom ždrijebu
Foto: EPA

Petra Martić nastavila je s dobrim igrama u Katowicama gdje je upisala i drugu pobjedu u kvalifikacijama. Svladala je Nizozemku Richel Hogenkamp nakon velike borbe i više od dva sata igre za plasman u treće kolo...

Treća nositeljica kvalifikacija i 126. igračica svijeta, Richel Hogenkamp, nije uspjela zaustaviti Petru Martić u drugom kolu kvalifikacija. Hrvatska tenisačica bila je bolja sa 6:4, 6:7, 7:5 i tako došla na korak od glavnog ždrijeba.

Martić je pobjedu izborila uz 14 as servisa za dva sata i 13 minuta igre u meču u kojem je za pobjedu morala čak sedam puta oduzeti početni udarac protivnici.

Nakon što je uzela prvi set sa 6:4, Martić nije izdržala u istom ritmu i u drugom setu, ali je ipak uspjela izboriti tie-break. Vraćala se iz zaostatka u dva navrata, u 13. igri je spasila tri set lopte i uspjela smanjiti na 6:5, no nije spasila i četvrtu te je Nizozemka izborila treći set.

Tamo su obje igračice držale svoj servis do završnice kada Martić radi break i dolazi do 5:3. Ipak na servisu za meč nije bilo dovoljno koncentracije i Hogenkamp se vraća da bi ipak kod 6:5 Martić izborila 15:40 i realizirala prvu meč loptu.

Za ulazak u glavni turnir igrat će protiv Ane Bogdan, Rumunjke koju je svladala ove godine u kvalifikacijama Australian Opena sa 6:2, 6:3.

WTA Katowice, kvalifikacije, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Richel Hogenkamp (Nizozemska, 3) 6:4, 6:7(5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!