Zimski sportovi

Video: Avsi i Panthersi eliminirani iz igre za doigravanje

Željka Jurkas • nedjelja, 05.04.2015.
Video: Avsi i Panthersi eliminirani iz igre za doigravanje

Prva momčadi matematički eliminirana iz borbe za doigravanje iz divizije Central je Avalanche uz svega četiri utakmice preostale u regularnom dijelu sezone. Izrazito tijesna borba za ulazak u doigravanje i dalje se vodi u obje konferencije, a na Istoku su se iz daljnjeg natjecanja oprostili Panthersi. U trinaest susreta odigranih u subotu u NHL-u tri vratara su zaključala mreže, dva susreta su riješena u produžetku, tri ispucavanjem kaznenih udaraca, Penguinsi su u ozbiljnom padu prema dolje, Rangersi su upisali 50. pobjedu, Sharksi su još jednom zakazali, Jetsi su došli do važne pobjede, kao i Kingsi u svom Staples centru...

Prva matineja dana odigrana je u Raleighu između Hurricanesa i Flyersa te susret nije odlučivao o ničemu osim završetku sezone na pozitivnom tonu za obje momčadi. Domaćini su uzeli pobjedu nakon izvođenja kaznenih udaraca, a gosti mogu kao pozitivnu stavku uzeti činjenicu da su se vratili iz minusa od dva gola i dvije minute prije kraja regularnog dijela isforsirali produžetak koji im je donio bod. Jordan Staal sudjelovao je na oba gola Hurricanesa, a Sean Couturier Philadelphije. Cam Ward zaustavio je dvojicu Flyersa, uključujući kapetana Claudea Girouxa, a Ray Emery bio je uspješan samo protiv Victora Raska.

Nick Foligno našao je pravo vrijeme za svoj prvi NHL hat trick. Devetom pobjedom u nizu, koja je rekord za Jacketse, zaustavili su Penguinse u pokušaju osiguravanja mjesta u doigravanju i u potpunosti ih nadigrali u zadnjoj trećini. Gosti iz Pittsburgha su poveli, i to s dva gola prednosti do sredine druge trećine, a onda Foligno i Matt Calvert izjednačuju rezultat unutar četiri minute. Domaćini nastavljaju svoju ofenzivu u zadnjoj trećini, a sve što Pensima uspijeva je vratiti minimalan zaostatak 40 sekundi nakon udvostručenja vodstva 'Lumbusa. Svoj treći gol Foligno zabija u praznu mrežu, a po treći puta mu asistira Brandon Dubinsky.

Za 40. pobjedu sezone Jetsima je bilo potrebno pet golova i odličan Ondrej Pavelec na vratima koji je u ključnim trenucima, uglavnom pred istek vremena, očuvao mrežu praznom. Puno gladniji od gostiju iz Vancouvera Jetsi su eksplozivno krenuli u susret i u prvih šest minuta dvaput prošli Eddija Lacka. Canucksi su se golovima braće Sedin vratili u susret, no na prvi odmor Winnipeg odlazi s minimalnom prednošću, a ista situacija se ponavlja i na drugom odmoru. Lee Stempniak zabija svoj drugi gol susreta na početku zadnje trećine, a Alexandre Burrows smanjuje zaostatak na jedan pogodak svojim drugim golom utakmice. Mathieu Perreault zabilježio je tri asistencije, a Jetsi su pobjedom na kratko došli na drugo wild card mjesto Zapada.

Boston je bacio sve karte u napad u susretu s Leafsima i nakon kaznenih udaraca se bodovno izjednačio s Penguinsima. Leđa im je čuvao Tuukka Rask koji je unatoč primljenom jednom golu odnio pobjedu nad Jamesom Reimerom koji se susreo s visokih 50 udaraca kroz 65 minuta, zahvaljujući obranjenim trima pokušajima gostiju. Reimer je pokleknuo kod udarca Patricea Bergerona, kao i na početku druge trećine kada je iskoristio odbijanje vlastitog udarca i doveo domaćine TD Gardena u vodstvo. James van Riemsdyk izjednačio je rezultat u istoj trećini.

Senatorsi su zamalo izgubili dva boda koja su nakon prve te ponovno nakon druge trećine izgledala sigurna. S tri gola, od čega dva u igri s igračem više, iza leđa Bradena Holtbyja u prvoj trećini igrali su relativno ravnopravno s Capitalsima u drugoj da bi se u zadnjoj igra odvijala uglavnom u njihovoj trećini. Troy Brouwer izjednačio je rezultat četiri minute prije isteka vremena i s bodom iz ovog susreta Washington je na točno dva boda i s utakmicom više od Penguinsa na trećem mjestu Metropolitana. Ottawa s pobjedom u produžetku gleda prema mjestima za doigravanja sa samog vanjskog ruba i čeka pogrešku Bruinsa. Kyle Turris donio je prevagu na sredini produžetka.

Kapetan Boltsa Steven Stamkos prekinuo je svoju sušu golova u utakmici s Panthersima i eliminirao ih iz daljnje borbe za doigravanje. S 34 obrane Bena Bishopa kojemu je ovo bio četvrti shutout sezone i tri boda (dva gola i asistencija) Stamkosa Tampa je kontrolirala igru i rezultat. Domaćini su pokušavali sve i nastavljali s jakim pritiskom, a konačnu volju im je slomio treći Tampin i 24. sezone gol Ryana Callahana početkom zadnje trećine.

Jaroslav Halak po šesti puta ove sezone zaključao je vrata nakon 21 obrane nad Sabresima. S druge strane leda Andrej Markov bio je puno zaposleniji, no domaćini su slomili susret tek u zadnjoj trećini. Vodstvo je došlo u igri s igračem više na početku utakmice i minimalno vodstvo se zadržalo do deset minuta prije isteka vremena kada Brock Nelson zabija svoj 20. pogodak sezone. Gosti Nassau Coliseuma su zamalo dominirali drugom trećinom u koju su Islesi ušli nešto opuštenije, ali Halak je bio na mjestu u trenucima kada ostatak momčadi nije. Islandersi su trenutno druga momčad Metropolitana, no još nisu matematički osigurali ulazak u doigravanje.

New York Rangersi su upisali 50. pobjedu u sezoni, a tri i pol minute je dijelilo Henrika Lundqvista od novog zaključavanja vrata. Sa šest golova u mreži Devilsa (Cory Schneider je na prvih šest udaraca pustio tri, a zamijenio ga je Keith Kinkaid koji je na 26 udaraca primio tri gola) utakmica se debelo privodila kraju kada je Jacob Josefson napokon prošao Lundqvista koji je obranio 35 udaraca. Dominic Moore dvaput se upisao u strijelce za domaćine MSG-a, a po gol i asistenciju skupili su Keith Yandle i Derek Stepan.

Zach Parise davao je sve od sebe ne bi li Minnesota sinoć osigurala ulazak u doigravanje, no u osmom krugu kaznenih udaraca Darren Helm bio je uspješniji od Devana Dubnyka i Justina Fontainea koji je pucao za domaćine te odnio dva boda iz Xcel Energy centra. Parise je doveo domaćine u početno vodstvo u prvoj trećini, koje su niti dvije minute kasnije gosti izjednačili da bi u igri s igračem više Gustav Nyqvist preselio prednost na stranu Wingsa na kraju druge trećine. Na isti način odgovara Parise svojim drugim golom utakmcie na početku zadnje i konačno odvodi utakmicu do shootouta. Wingsi s utakmicom manje od Bruinsa drže treće mjesto Atlantica, a Wild je na prvom wild card mjestu Zapada.

Starsi su došli do prve pobjede nad Predatorsima ove sezone, no unatoč tome šanse za ulazak u doigravanje su im izrazito male. Jhonas Enroth bio je odličan u mreži gostiju s 33 obrane, a Pekka Rinne je propustio zaustaviti Codyja Eakina na dodijeljenom kaznenom udarcu u zadnjoj minuti produžetka. Matthias Ekholm ga je omeo u prilici za kontru i Eakin nije propustio realizirati prednost. Po jedan gol zabijeni su kroz prvih 40 minuta da bi u zadnjoj svaka strana dvaput u nizu došla na semafor. Najprije su se Starsi odvojili da bi ih Nashville sustigao dvije minute prije isteka vremena.

Porazom u Arizoni Sharksi su jako srozali svoje šanse za ulazak u doigravanje. S tri utakmice do kraja sezone zaostaju pet bodova za drugim wild card mjestom Zapada. S druge pak strane, Coyotesi gotovo tri mjeseca nisu pobijedili u regularnom dijelu na domaćem ledu tako da ova pobjeda svakako pomaže završetku sezone na pozitivnoj noti. Mike Smith obranio je 42 udarca, Oliver Ekman-Larsson se dvaput upisao u strijelce i jednom asistirao dok je Shane Doan upisao dvije asistencije i pogodak. Prva trećina pripala je specijalnim timovima, a gosti su držali kakav-takav priključak do početka zadnje trećine.

Edmonton Oilersi su se još jednom nadigravali s gostima, no za razliku od prošlih, Flamesi nisu susret shvatili olako. Jakim startom od početka utakmice došli su u prednost u drugoj minuti i na nju su kroz preostale dvije trećine samo gradili. Karri Ramo trebao je braniti vrata gostiju, no ozlijedio se u prvoj minuti i na njegovo mjesto je ušao Jonas Hiller koji je briljirao i zaustavio svih 27 udaraca domaćina te prvi puta ove sezone nije primio pogodak. Markus Granlund zabio je drugi gol Calgaryja koji im je donio malo više mira u drugoj trećini te je još jednom pronašao vrata Bena Scrivensa minutu prije kraja.

Kingsima je trebala jedna tipična utakmica u kojoj zatvore prilaze svojim vratima i ograniče prilike protivnika. Sinoć su u Staples centru dozvolili Avsima svega deset udaraca na vrata, no gosti su svejedno jednom uspjeli proći Jonathana Quicka. Gol za novo vodstvo zabio je Alec Martinez na samoj sredini susreta, a Marian Gaborik uljepšao konačni rezultat dvije minute prije kraja. Colorado je i prije susreta eliminiran iz borbe za doigravanje, nakon što su Jetsi pobijedili Canuckse. Kingsi su pak od njih, zbog većeg broja pobjeda u regularnom vremenu i produžetku, preuzeli drugo wild card mjesto Zapada, a za trećim mjestom Pacifica zaostaju jedan bod, no imaju i utakmicu manje.

NHL

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 3:2 SO (1-0 Lindholm; 2-0 J. Staal, 2-1 PPG Raffl; 2-2 Couturier;; 3-2 Terry)

Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins 5:3 (0-1 Crosby; 0-2 Sutter, 1-2 Foligno, 2-2 Calvert; 3-2 Foligno, 4-2 Hartnell, 4-3 Lovejoy, 5-3 EN Foligno)

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 5:4 (1-0 Slater, 2-0 Frolik, 2-1 PPG H. Sedin, 2-2 D. Sedin, 3-2 Stempniak; 4-2 Scheifele, 4-3 Burrows; 5-3 Stempniak, 5-4 Burrows)

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 2:1 SO (; 1-0 Bergeron, 1-1 van Riemsdyk;;; 2-1 Bergeron)

Ottawa Senators – Washington Capitals 4:3 OT (1-0 Stone, 2-0 PPG MacArthur, 3-0 PPG Zibanejad; 3-1 Johansson; 3-2 Green, 3-3 Brouwer; 4-3 Turris)

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 0:4 (; 0-1 PPG Stamkos, 0-2 Stamkos; 0-3 Callahan, 0-4 Johnson)

New York Islanders – Buffalo Sabers 3:0 (1-0 PPG Okposo;; 2-0 Nelson, 3-0 Kuljomin)

New York Rangers – New Jersey Devils 6:1 (1-0 Nash, 2-0 Yandle, 3-0 Moore; 4-0 SHG Stepan; 5-0 Brassard, 6-0 Moore, 6-1 Josefson)

Minnesota Wild – Detroit Red Wings 2:3 SO (1-0 Parise, 1-1 Sheahan; 1-2 PPG Nyquist; 2-2 PPG Parise;; 2-3 Helm)

Nashville Predators – Dallas Stars 3:4 OT (1-0 Forsberg,1-1 Moen; 1-2 PPG Seguin, 1-3 Sceviour, 2-3 Ellis, 3-3 Neal; 3-4 PS Eakin)

Arizona Coyotes – San Jose Sharks 5:3 (1-0 PPG Ekman.Larsson, 1-1 PPG Hertl, 2-1 PPG Doan; 3-1 Ekman-Larsson, 3-2 Thornton; 4-2 Arcobello, 4-3 PPG Tierney, 5-3 EN Gagner)

Edmonton Oilers – Calgary Flames 4:0 (0-1 Colborne; 0-2 Granlund; 0-3 PPG Wideman, 0-4 Granlund)

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 3:1 (1-0 King; 1-1 O'Reilly, 2-1 Martinez; 3-1 Gaborik)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!