Nogomet

Slaven Bilić o komentarima na Norvešku: "Može biti kritika, ali poslije mora ići nešto pozitivno"

Borna Rupnik • nedjelja, 05.04.2015.
Slaven Bilić o komentarima na Norvešku: "Može biti kritika, ali poslije mora ići nešto pozitivno"
Foto: EPA

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić prokomentirao je nastup protiv Norveške u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Izabranici Nike Kovača pobijedili su prošle subote svoje goste sa sjevera Europe rezultatom 5:1 te nastavili svoj put prema europskoj smotri idućeg ljeta.

"Ne pamtim kad je Norveška izgubila od nekoga 5:1, kad je netko Norveškoj dao pet komada", izjavio je nekadašnji izbornik Hrvatske Slaven Bilić za RTL.

Nekoliko je riječi potom posvetio kritikama koje je Niko Kovač uputio svojim igračima poslije maksimirskog dvoboja, pogotovo na račun prvih pola sata igre.

"Može biti kritika, ali poslije mora ići nešto pozitivno. Po meni tu nema mjesta euforiji, ali sigurno nema mjesta za kritiku nakon 5:1. Ti mladići postaju ljudi, što se vidi na terenu", kaže Bilić.

"Recimo, najbolji primjer je Luka Modrić. On nije isti Luka što je bio s 19 iz mlade reprezentacije. Kad je to čovjek od 30 godina s dvoje djece, čovjek kojega se itekako pita u najvećem klubu na svijetu. Ili drugi koji je na takvom putu je Rakitić, koji je došao u reprezentaciju kao strašan talent. Samo sam još od Modrića vidio da je tako odlučio s 18 godina, da će on doći 'tamo'. I on je 'tamo'", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!