Zimski sportovi

Video: Senatorsi nisu iskoristili priliku, Bluesi na čelu Centrala

Željka Jurkas • ponedjeljak, 06.04.2015.
Video: Senatorsi nisu iskoristili priliku, Bluesi na čelu Centrala

U matineji dana povijest se ponovila i Flyersi su još jednom slavili protiv Penguinsa, Senatorsi su poraženi u Torontu, Habsi su odnijeli pobjedu iz Floride, Bluesi su pobjedom u United centru došli do prvog mjesta Centrala, a Capitalsi su kao druga momčad Metropolitana potvrdili ulazak u doigravanje...

Pogledom na statistiku ne može se reći da se Penguinsi nisu trudili u matineji u Wells Fargo centru. Od 47 udaraca prema Steveu Masonu samo jedan je ušao u vrata domaćina, dok su Flyersi iz 20 pokušaja zabili četiri pogotka. Ključni trenutak susreta, do kojeg su Pensi apsolutno dominirali sve aspekte igre, bio je nepotrebno isključenje Daniela Winnika na kraju prve trećine. Domaćini su iskoristili svoj prvi powerplay, izjednačili rezutlat i okrenuli moment na svoju stranu. Kombinacija loše igre uz ogradu, Masona na vratima, nemogućnosti pogađanja prazne mreže i frustracija koje su prema kraju susreta bile sve očitije, dovela je Pense do trećeg poraza u nizu i osmog u nizu poraza protiv Flyersa.

Canadiensi su prva momčad koja je došla u goste Panthersima nakon što su eliminirani iz borbe za doigravanje, no unatoč izgubljenim nadama domaćina i lošijoj igri nego inače, Habsi su trebali potpunu predanost cijele momčadi. Na početku susreta izgubili su Maxa Paciorettyja nakon sudara s Dmitrijem Kulikovim i Alexom Petrovicem, pa je odgovornost u napadu prešla na ostatak. Tomaš Plekanec odmah je iskoristio isključenje Kulikova, a nakon što su Panthersi izjednačili rezultat na početku druge trećine, asistirao je na još dva gola. Treći, i posljednji, gol gostiju u drugoj trećini postigao je Devante Smith-Pelly.

Nakon što su im Pensi širom otvorili vrata ka doigravanju, Senatorsi su u Torontu uspjeli doći tek do boda te za wild card mjestom zaostaju dva boda. Nakon što su izdržali jaku prvu trećinu u kojoj su Leafsi držali veliki pritisak, gosti su preuzeli inicijativu kroz preostale dvije i Jonathan Bernier se iskazao na vratima. U dva navrata je Toronto preuzimao vodstvo da bi ga Senatorsi powerplay golovima poništavali. Susret je otišao u ispucavanje kaznenih udaraca u kojima je Peter Holland u sedmom pokušaju domaćina prošao Andrewa Hammonda.

Čvrsti, jaki susret s puno igre na tijelo u pravom playoff duhu odigran je u United centru. Bluesi su prvi puta ove sezone iz Chicaga uzeli pobjedu, a vratari su igrali glavne uloge. S dosta izjednačenim prilikama u prve dvije trećine domaćini su se prvi upisali na semafor u prvoj, a gosti su u drugoj preokrenuli rezultat. U minusu od jednog gola Hawksi su zadnjih 20 minuta proveli uglavnom u zoni Bluesa, no Jake Allen nije dopuštao izjednačenje. Pobjedom je St. Louis preuzeo prvo mjesto Centrala i kontrolu nad konačnom pozicijom drži u svojim rukama.

Capitalsi su u gostima u Joe Louis areni odlično odigrali prvu trećinu, u drugoj su zadovoljili defenzivne zadaće, a u trećoj su izdržali nalete Wingsa koji su težili izjednačavanju rezultata. Braden Holtby bio je izvrstan u vratima gostiju i propustio obraniti tek udarac Darrena Helma u igri s igračem više nakon što je njegova momčad vodila s dva gola razlike. Mike Green pridonio je prvom golu Washingtona i zabio drugi. Pobjedom, i porazom Senatorsa u shootoutu, Capitalsi su preuzeli drugo mjesto Metropolitana i osigurali doigravanje. Detroit je međutim, pao na drugo wild card mjesto Istoka uz isti broj bodova kao i Pittsburgh i Boston.

NHL

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 4:1 (0-1 PPG Sutter, 1-1 PPG Voraček; 2-1 PPG B. Schenn; 3-1 White, 4-1 PPG Del Zotto)

Detroit Red Wings – Washington Capitals 1:2 (1-0 PPG Kuznjecov; 0-2 Green, 1-2 PPG Helm;)

Florida Panthers – Montreal Canadiens 1:4 (0-1 PPG Plekanec; 1-1 PPG Ekblad, 1-2 Gallagher, 1-3 Parenteau, 1-4 Smith-Pelly;)

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 3:2 SO (1-0 Lupul; 1-1 PPG Karlsson, 2-1 van Riemsdyk; 2-2 PPG Stone;; 3-2 Holland)

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 1:2 (1-0 Versteeg; 1-1 PPG Backes, 1-2 Jokinen;)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!