Tenis

Ajla Tomljanović u tijesnom meču svladala Rumunjku i izborila nastup u drugom kolu

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.04.2015.
Ajla Tomljanović u tijesnom meču svladala Rumunjku i izborila nastup u drugom kolu
Foto: EPA

Nakon Donne Vekić i Ajla Tomljanović plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Charlestonu. Ona je za protivnicu imala Rumunjku Alexandru Dulgheru i svladala ju je nakon dva i pol sata igre...

Ajla Tomljanović igrat će u drugom kolu WTA turnira u Charlestonu protiv bolje iz susreta između Lepchenko i Mitu.

Tomljanović je trebala poput Donne Vekić dva i pol sata igre i tri seta u meču protiv Dulgheru kojoj nije pomoglo niti čak osam breakova tijekom meča.

Toliko je puta i Tomljanović oduzela servis protivnici, a zanimljivo u cijelom meču propuštena je samo jedna break prilika i to Alexandre Dulgheru u prvom setu.

Rumunjka je u prvom setu u dva navrata imala servis za set i nijednom ga nije iskoristila te je u konačnici izgubila taj set u 13. igri.

Što nije uspjela u prvom, uspjela je u drugom, setu kada je napravila novi break u pravom trenutku i kod 5:4 oduzela Ajli servis što je ujedno značilo odlazak u treći set.

Tamo su se napokon obje igračice uspjele "stabilizirati" na svojem početnom udarcu i tek u završnici seta Dulgheru je pokleknula i Tomljanović je došla do servisa za meč. Realizirala ga je brzo odmaknuvši na 40:0 i realiziravši prvu meč loptu.

Nakon velike borbe u prvom kolu očekuje ju nova teška protivnica u drugom kolu i to nakon prilično napornog otvarajućeg meča.

WTA Charleston, prvo kolo:
Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Alexandra Dulgheru (Rumunjska) 7:6(5), 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • PosedarskiVitez06.04.2015. u 21:18
    Ako je otisla zbog novca to je teska pohlepa,mislim da bi ga dovoljno dobila tijekom karijere jer je talentirana
    PosedarskiVitez
  • Obrisan korisnik06.04.2015. u 21:14
    Još malo pa će biti godinu dana otkad je trebala postati Australka? Nemoguće da toliko dugo čeka tu promjenu državljanstva, mora da su je Australci odlučili "vratiti" nama :D
    Obrisan korisnik