Zimski sportovi

Video: Kingsima bod iz Vancouvera, Jetsima velika pobjeda u Minnesoti

Željka Jurkas • utorak, 07.04.2015.
Video: Kingsima bod iz Vancouvera, Jetsima velika pobjeda u Minnesoti

Nakon pet odigranih susreta NHL-a u ponedjeljak situacija na tablici je tek malo jasnija. U jednoj i drugoj konferenciji vodi se borba ne samo za poredak, već i za ulazak u doigravanje, a na obje strane u igri je momčad više nego što ima mjesta. Noćas su do važnih bodova došli Jetsi i Canucksi, Kingsi su napravili korak nazad, Wild će morati nastaviti u jakom gostujućem ritmu do kraja sezone, Rangersi su zaustavili veliki niz Columbusa, Starsi su preskočili Sharkse, a Buffalo je upisao pobjedu...

Prema Andersu Lindbacku Hurricanesi su u gostima u Buffalu uputili 52 udarca. Njih tri ga je prošlo, ali tek nakon što su domaćini na semaforu imali četiri gola prednosti. Četvorica igrača Sabresa su se upisala u strijelce, a dvojica su golu priključila asistenciju. U gostujućim redovima isto je pošlo za rukom kapetanu Ericu Staalu. Ovo je prvi susret u zadnjih godinu dana, i prvi ove sezone, u kojem nije bilo isključenja.

Rangersi su zaustavili pobjednički niz Columbusa i ukoliko danas pobijede Devilse osigurat će Presidents' Trophy. U velikom zaletu s devet nanizanih pobjeda Jacketsi su u New Yorku pružili odličnu partiju i natjerali Rangerse na punu koncentraciju koja je 28 sekundi prije isteka regularnog vremena odvela utakmicu u produžetak. Gosti su se dvaput vraćali s minimalnog zaostatka da bi deset minuta do kraja vodili s golom razlike. Henrik Lundqvist nije dopustio više od tri gola u svojoj mreži, a najviše je bio testiran na početku susreta. S druge pak strane Sergej Bobrovskij se susreo s deset udaraca više, a nakon što je na samom kraju Derek Stepan izjednačio rezultat, postigao je i pobjednički u zadnjoj minuti produžetka. Oba Stepanova gola postignuta su iz neposredne blizine s lijeve strane okvira vrata, i u oba slučaja Stepan se našao sam pred Bobrovskim.

U Shark Tanku su se ogledali Starsi i Sharksi, a par minuta prije prvog podbacivanja paka obje momčadi su eliminirane iz borbe za ulazak u doigravanje zahvaljujući pobjedi Jetsa u Minnesoti. No, unatoč tome odigran je poprilično izjednačen susret u kojem su Starsi puno bolje iskorištavali stvorene prilike. Tri paka našla su se iza leđa Alexa Stalocka prije nego su domaćini pospremili prvi iza Jhonasa Enrotha sredinom druge trećine. Joe Thornton zabio je taj jedini pogodak San Josea, a s druge strane kapetan Jamie Benn se dvaput upisao u strijelce i jednom u asistente, dok su Tyler Seguin i Jason Spezza zabilježili dvije asistencije.

Los Angeles Kingsi propustili su veliku priliku, po osmi puta izgubili u shootoutu te trenutno mjesta koja vode u doigravanje gledaju s vanjske strane ruba. Odličan susret u Rogers areni, u kojem u vratari na obje strane briljirali i držali momčadi u igri približio je domaćine matematičkom osiguravanju doigravanja, a Henrik Sedin je fenomenalnim dodavanjem bez gledanja asistirao bratu Danielu za izjednačujući gol i svoju 700. NHL asistenciju. Gosti su poveli u drugoj minuti susreta 13. golom sezone Dwighta Kinga i vodstvo su držali do deset minuta prije isteka vremena. Nakon produžetka u kojem su obje momčadi bile oprezne Chris Higgins je ostavio drugi bod na domaćem ledu u trećem pokušaju ispucavanja kaznenih udaraca. Po starom običaju, izvođači Kingsa nisu bili kreativni niti raspoloženi te Eddie Lack nije imao velikih problema u zaustavljanju sva tri pokušaja.

Jetsi su došli do velike pobjede nad Wildom, a Ondrej Pavelec je s 32 obrane upisao treći shutout sezone. S nova dva boda Winnipeg je na drugom wild card mjestu Zapada, s bodom više od Kingsa, i dva boda manje od Minnesote koja drži prvo wild card mjesto, a u iduća tri susreta ima tri teške gostujući utakmice s prve tri momčadi Centrala koje su osigurale doigravanje. Blake Wheeler realizirao je prvu priliku s igračem više u petoj minuti prve trećine, a konačnih dva gola razlike postavio je Drew Stafford sredinom druge. Gosti su odigrali izvrstan susret frustrirajući domaćine, oduzimajući im prostor i držeći konstantan pritisak.

NHL

Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes 4:3 (1-0 Grigorenko, 2-0 Gionta; 3-0 Larsson, 4-0 Ennis, 4-1 Dwyer; 4-2 Sjomin, 4-3 E. Staal)

New York Rangers – Columbus Blue Jackets 42:32 OT (1-0 St. Louis, 1-1 Calvert; 2-1 Girardi, 2-2 Dano; 2-3 Dubinsky, 3-3 Stepan; 4-3 Stepan)

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 0:2 (0-1 PPG Wheeler; 0-2 Stafford;)

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 2:1 SO (0-1 King;; 1-1 D. Sedin;; 2-1 Higgins)

San Jose Sharks – Dallas Stars 1:5 (0-1 Sceviour, 0-2 PPG Eaves; 0-3 PPG Jamie Benn, 1-3 PPG Thornton; 1-4 Jamie Benn, 1-5 Garbutt)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!