Nogomet

Poklepović: "Prolaz, bilo kakav. I 'betonom' ako treba", Vulić: "Nema kopija, drugi Hajduk i drugi Split"

Borna Rupnik • utorak, 07.04.2015.
Poklepović: "Prolaz, bilo kakav. I 'betonom' ako treba", Vulić: "Nema kopija, drugi Hajduk i drugi Split"
Foto: Bruno Karadža

Nakon subotnje ligaške pobjede Splita na Poljudu, Hajduk će pokušati do drugačijeg ishoda u prvom susretu polufinala Kupa.

Trener Hajduka Stanko Poklepović nije želio dramatizirati poslije domaćeg poraza od Splita u hrvatskom prvenstvu, a uoči novog susreta gradskih suparnika u borbi za finale Kupa.

"Svi su dobili slobodan Uskrs, to je obiteljski praznik, a jednim treningom ništa se ne može ni dobiti ni izgubiti. Razgovarao sam s igračima, koje želim staviti u poseban odnos, u kojemu ne pomažu ni kazne od tisuća kuna ili eura", rekao je Poklepović na usporedbu s "kažnjeničkim" treningom Roberta Mancinija u Interu.

U osvrtu na poljudski poraz od Splita (1:2), trener Bilih naglasio je kako je na kraju najvažniji samo plasman u završnu bitku za trofej, a sve je ostalo prolazno.

"Split je pobijedio s dva slučajna gola, niti jedna momčad nije imala izglednih situacija. Najviše me ipak smeta brojka od devet žutih kartona jer tražim kulturu igre i kulturu prekršaja. Naravno, tu su stres i neobuzdavanje emocija, a normalno je da je Split uvijek malo agresivniji jer je malo iza Hajduka i želi doći ispred. Imaju dobre igrače, dobrog trenira, no mi hoćemo prolaz, bilo kakav", dodao je Poklepović.

Na golu Hajduka ponovno će stajati Kalinić, a u konkurenciji su za sastav i Maglica, Gotal i Vlašić. "Ako bude trebao 'beton', igrat ćemo 'beton'. Kada nemate Beckenbauera u sastavu, igrate i s devetoricom braniča po potrebi", zaključio je.

No, prolazu se nadaju i u taboru Zorana Vulića, koji je pak svjestan kako subotnja pobjeda u dvije utakmice polufinala neće značiti mnogo.

"U srijedu će susret biti 100 posto drugačiji, nema kopija. Bit će to drugi Hajduk, ali i drugi Split. Želimo rezultat koji nam ostavlja šansu da na svom terenu možemo otići u finale, a porazom nikada neću biti zadovoljan", rekao je Vulić.

"Na Hajduku je veći pritisak, oni svake godine žele osvajati trofeje, a drago mi je da će sigurno jedna splitska momčad u finale. Pobjeda u ligi nam je olakšanje, nakon toliko godina čekanja, i sada se moramo optimistično postaviti na terenu. Možemo sve, ali moramo ostvariti ono što se dogovorimo", dodao je trener Splita, koji je ovoga puta posebnu pohvalu rezervirao za Miloša Vidovića.

Vidoviću je na Poljudu slomljen nos, no on je ostao na terenu do kraja, a nastup u srijedu mu je sada pod znakom pitanja. "Rijetki su takvi igrači", kaže Vulić, a Henri Belle zbog svog će nezadovoljnog istupa "biti kažnjen po pravilniku".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!