Zimski sportovi

Hrvatski hokejaši nisu uspjeli iznenaditi kvalitetniju Sloveniju u provjeri uoči SP-a

Branimir Korać • utorak, 07.04.2015.
Hrvatski hokejaši nisu uspjeli iznenaditi kvalitetniju Sloveniju u provjeri uoči SP-a
Foto: Dea Sajko

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu odradila je prijateljsku utakmicu protiv Slovenije koju je ugostila u Ledenoj i na žalost upisala poraz 5:2. Slovenci su i u ovom susretu potvrdili kvalitetu i pokazali zašto su u najjačoj diviziji svjetskog hokeja...

Izabranici Dona McLeana imali su jaku provjeru uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo I divizije skupine B. Protivnik je bila Slovenija koja je u Ledenoj slavila s 5:2.

Hrvatska će od 13. do 19. travnja u Eindhovenu igrati protiv Nizozemske, Estonije, Litve, Južne Koreje i Velike Britanije i tražiti prolaz u skupinu A dok Slovenija od 1. do 17. svibnja u Češkoj igra u elitnom razredu svjetskog hokeja.

Prva trećina večerašnjeg dvoboja završila je bez pogodaka da bi u drugom Mate Tomljanović tri puta vadio pak iz svoje mreže. Sabahudin Kovačević, Rok Leber i Marcel Rodman bili su strijelci, a jedini pogodak za Hrvatsku u tom razdoblju postigao je Ryan Kinasewich.

U zadnjih pet minuta susreta viđena su još tri pogotka, Jan Vrbas i Luka Bašič bili su precizni za goste dok je Dominik KanaetA postigao drugi hrvatski pogodak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz08.04.2015. u 10:23
    S obzirom da smo od istog protivika dosad gubili puno uvjerljivije, pa i dvocifrenom razlikom, smatram da je ovo OK rezultat. Nije daleko dan kad ćemo doći i do prvog boda protiv susjeda.
    sportoz