Tenis

Vekić završila nastup u Charlestonu: Brengle bolja u dva seta

Davor Kovačević • srijeda, 08.04.2015.
Vekić završila nastup u Charlestonu: Brengle bolja u dva seta
Foto: EPA

Nakon lijepe pobjede u prvom kolu, Donna Vekić je u drugom naišla na pretvrd orah. Domaća predstavnica Madison Brengle prepustila je Osječanki četiri gema.

Na dvije pobjede s istog WTA turnira Donna Vekić će pričekati barem još neko određeno vrijeme. Turnir u Charlestonu donio je drugu priliku za to ove sezone, a na tome će ostati do nekog novog Kuala Lumpura kada je, podsjetimo, u travnju prošle godine otišla do jedinog WTA naslova i posljednjeg pravog rezultata.

Madison Brengle igra tenis života, nakon traumatičnog životnog iskustva, pa je i Amerikanka bila novi pravi i zahtjevan ispit za Vekić. S obzirom da je Vekić u prvom setu uzela tek jedan gem, teško bi nešto više napravila u toj dionici ta je realizirala break loptu u prvom gemu. U drugom je setu Vekić povela s 2:0, ali i do kraja ostala na još jednom osvojenom gemu.

Za dva tjedna Vekić će izgubljeno samopouzdanje pokušati pronaći na ITF razini u Istanbulu. Bit će to prvi njezin silazak s WTA razine poslije godine i pol dana i valjda idealna prilika za novi dobar rezultat. Upravo je u Istanbulu osvojila posljednju ITF titulu prije dvije godine.

WTA Charleston, drugo kolo:
Madison Brengle (SAD) – Donna Vekić (Hrvatska) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios11.04.2015. u 11:01
    Drugo što me zanima, jel Čilić opet pajki zimski san?
    rios
  • rios11.04.2015. u 11:00
    Po mojem mišljenju mala ima talent, ali ima jedan problem. Nije tip igračice koja može neprekidno pogađat bombe po kutevima kao Sharapova i zbog toga joj je igra podložna neprisiljenim pogreškama. S druge strane nema all around igru nit voleje, a za slice nit ne zna da postoji, tako da nema ničime... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik09.04.2015. u 10:04
    Cura ima 18 godina i ne treba je vrijeđat i slično. S druge strane vidi se da zadnjih godinu dana ima problem sa svojom igrom, odnosno igra joj je u silaznoj putanji stalno. Iskreno, mislim ako želi nešto napraviti od svoje karijere ( a talenta ima sigurno) neka mijenja trenera...Bilo bi šteta da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zdren09.04.2015. u 08:38
    wtf skonco?
    Zdren
  • Obrisan korisnik09.04.2015. u 08:28
    Ma nema veze sad opali par selfija sa neke plaže i svi zadovoljni. Njoj je ionako cilj u životu biti Kournikova a ne Sharapova.
    Obrisan korisnik