Košarka

Marko Popović protiv Cedevitinog krvnika za trofej osvajača Eurokupa

Branimir Korać • četvrtak, 09.04.2015.
Marko Popović protiv Cedevitinog krvnika za trofej osvajača Eurokupa

Ruski Himki i španjolska Gran Canaria odlučit će o pobjedniku Eurokupa. Himki je na svom parketu svladao Banvit i na taj način izborio prolaz u finale dok je Gran Canaria zadržala prednost protiv Uniksa koju je stekla na gostovanju...

Nakon što je iz Turske donio zaostatak od samog jednog poena, očekivalo se da će Himki lakše upisati prolaz u finale. Na svom parketu je vrlo jak, međutim Banvit se nije predavao i stavio je domaćina na muke.

Ipak, na kraju su Rusi uspjeli izvući pobjedu i spriječiti iznenađenje ispadanjem u ovakvom raspletu. Sammy Mejia bio je predvodnik serije gostiju koja je zakomplicirala završnicu, no kada je sjajni Tyrese Rice ubacio oba slobodna bacanja deset sekundi prije kraja, bilo je jasno da će domaćin u finale.

Tyrese Rice ubacio je 28 poena (10/19), a Paul Davis 16 poena (6/12) uz šest skokova dok je Marko Popović za pet minuta napravio dva prekršaja i promašio jednu tricu. Kod gostiju Mejia je ubacio 25 poena (9/16) uz pet skokova, a Vladimir Veremeenko 15 poena (5/9) uz također pet skokova.

Manje neizvjesnosti bilo je u drugom polufinalu u kojem je Gran Canaria upisala visoku pobjedu u prvom susretu u Rusiji i nije dopustila Uniksu da pomisli u uzvratu na preokret.

Domaćin je imao susret pod kontrolom i pred osam tisuća navijača stigao je do 21. pobjede ove sezone u Eurokupu uz samo jedan poraz.

Levon Kendall predvodio je domaćina sa 17 poena (5/12) i šest skokova, a Eulius Baez pratio ga je s 12 poena (4/7) i 11 skokova. Kod poraženih James White upisao je 20 poena (7/12).

Eurokup, polufinale:
Himki - Banvit 93:89 (82:83)
Gran Canaria - Uniks Kazan 78:76 (80:73)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!