Nogomet

Split ne odbija dobru volju HNS-a: "Ako HNS pokriva troškove, to je prihvatljivo i korektno"

Borna Rupnik • četvrtak, 09.04.2015.
Split ne odbija dobru volju HNS-a: "Ako HNS pokriva troškove, to je prihvatljivo i korektno"
Foto: Bruno Karadža

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar ponudio je svoje viđenje situacije oko organizacije kvalifikacijske utakmice protiv Italije na Poljudu.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza potvrdio je u četvrtak na Plitvicama kako će izabranici Nike Kovača Azzurre ugostiti u Splitu, kao i Bugare u završnom dijelu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

"Hajduk je govorio kako nema namjeru organizirati utakmicu na kojoj neće moći biti gledatelja jer to nema smisla i koji bi na koncu Hajduk samo bio trošak. Iz HNS-a su rekli kako bi oni željeli to sami organizirati, da mi iz grada i klub pomognemo u organizaciji susreta, a da će oni snositi sve troškove. Tražili su od Hajduka i grada da pomognemo u tom organizacijskom segmentu. Ako su oni voljni pokriti troškove meni je to sasvim prihvatljivo i korektno s njihove strane", izjavio je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, prenose SN.

Hrvatska je reprezentacija dobrodošla u Splitu, naglasio je Baldasar te ističe da HNS sigurno neće naići da poteškoće u organizaciji susreta.

"Neka dođu, svi su dobrodošli. To je hrvatska reprezentacija. Mi ćemo pomoći što bude trebalo. Ovaj susret će se odigrati pred praznim tribinama, onaj sljedeći protiv Bugarske pred punim, a nadam se i još niz drugih susreta pred punim stadionom", dodao je Baldasar koji nije htio dublje ulaziti u raspravu je li HNS znao za kaznu Uefe prije prijedloga o promjeni domaćinstva.

"Meni se ovo čini kao iskrena želja da se zatopli odnos HNS-a i Hajduka. I njih u Savezu je iznenadila odluka Uefe. Ako su oni u Savezu pokazali dobru volju da se igra u Splitu, da se poprave odnosi, onda to ne bi trebalo odbijati", zaključio je.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2015. u 19:19
    SAda su pale maske iz Hajduka ne žele oni repku u Splitu zato što vole hrvatsku nego što vole novac i žele i oni dio kolača ha ha ha
    Obrisan korisnik
  • cameosis10.04.2015. u 14:32
    daj neka igraju na parku mladeži i svi zadovoljni. ovi iz hajduka neka dalje glume majmune, ovi iz rnk-a neka organiziraju i ovi iz hns-a neka "predstavljaju" (reprazent).
    cameosis
  • Khmae09.04.2015. u 20:23
    Dosta tih pizdarija oko reprezentacije.... nititi jedan klub neće biti ni blizu kvaliteti koju imamo u reprezentaciji....nogomet je sport broj jedan u cijelom svijetu... a NAŠA reprezentacija...biti će jednom prvak ili Europe ili svijeta...
    Khmae
  • Dinaminjo09.04.2015. u 20:06
    Split nije dobio 1 utakmicu, dobio je 4.. Ako u sljedećim kvalifikacijama igramo opet 5 utakmica, Split ima 2 od tih.. To znači da Zagreb može dobiti isto 2 i Osijek 1 ili ako Rijeka izgradi stadion biti će: - Split 2, Zagreb 1, Osijek 1, Rijeka 1
    Dinaminjo
  • Obrisan korisnik09.04.2015. u 20:03
    zanimljivo, umjesto da se osude idioti zbog kojih stalno neke kažne pijemo, bilo klupski bilo reprezentativno, bavi se jasu li znali ili ne. nismo zbog hns-a kažnjeni već zbog uvijek istih kretena i onih pičkastijih koji ih iz fotelje podržavaju. dakle split je popušio utakmicu zbog majmuna i ništa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik