Zimski sportovi

Šilović: "Znamo koji nam je cilj i što želimo od Svjetskog prvenstva"

Sportnet • petak, 10.04.2015.
Šilović: "Znamo koji nam je cilj i što želimo od Svjetskog prvenstva"

Hrvatska muška seniorska reprezentacija posljednjim treningom završila je svoje pripremno razdoblje u Zagrebu, u Ledenoj dvorani Doma sportova, te sutra putuje u Nizozemsku gdje je u Eindhovenu od 13. do 19. travnja očekuje Svjetsko prvenstvo Divizije I Grupe B.

''Pripremna utakmica protiv slovenskih olimpijaca bila je dobra uvertira za Svjetsko prvenstvo. Zadovoljan sam kako smo je odradili. Da smo je igrali u ožujku, prije ovih napornih priprema, siguran sam da bismo bili frustrirani ishodom. Neki igrači su nam se pridružili tek ovaj tjedan, ali riječ je o profesionalcima koji su sezone odradili u jakim ligama i u Zagreb su stigli spremni i u dobroj formi'', rekao je izbornik Don MacLean na press konferenciji uoči odlaska u Eindhoven, dodavši:

''U Eindhovenu ćemo u subotu i nedjelju odraditi još dva treninga, tako da ćemo biti potpuno spremni za Svjetsko prvenstvo, a u prvoj utakmici će, protiv Velike Britanije, braniti Mark Dekanich.''

Prošle godine Hrvatska je u Vilniusu napravila veliki boom osvojivši srebrnu medalju. Stoga, iako neće biti nimalo lako, reprezentativci priželjkuju ove napraviti korak više i vratiti se doma sa zlatom.

''Sve je moguće. Ove smo se godine pojačali, na papiru imamo bolje igrače, ali naravno, uvijek treba imati i sreće za osvajanje jednog takvog natjecanja kao što je Svjetsko prvenstvo. Treba se sve posložiti. S tim da su se i druge reprezentacije pojačale, pogotovo Koreja koja je sigurno među favoritima. Mi smo u dobroj formi, imamo odličnu momčad i ako će svatko od nas dati sve od sebe kao i prošle godine, onda je sve moguće'', prokomentirao je kapetan reprezentacije Dario Kostović, a s njim se složio i mladi branič Borna Šilović koji se morao opako potruditi za mjesto u momčadi s obzirom da je konkurencija u obrani bila iznimno velika:

'' Tijekom priprema sam dao sve od sebe, trudio sam se kao bih zaslužio mjesto u momčadi. Ove godine je bila velika konkurencija između nas bekova, mislim da nismo niti jedne imali toliko kandidata što govori o sve boljem radu i sve većem značaju i kvaliteti reprezentacije. Sav trud koji sam uložio na kraju se isplatio i sretan sam zbog toga. Što se tiče priprema, odradili smo posljednje treninge u Ledenoj, poradili smo na powerplayu i još na nekim sitnicama i sve je spremno za SP. Znamo koji nam je cilj i idemo ga ostvariti koliko god bio težak.''

Suparnici s kojima će se Hrvatska morati boriti u Eindhovenu su Koreja, koja je prošle godine ispala iz Divizije I Grupe A u Grupu B, Velika Britanija, Litva, Estonija i domaćin Nizozemska.

''Teško je reći tko će od njih biti najteži suparnik. Protiv Koreje nisam nikada igrao, ali prema viđenom i ono što sam čuo, brza su momčad, pojačali su se strancima... Vjerojatno će biti najjača momčad na SP-u. Ali bez obzira na to, mi idemo kao i prošle godine utakmicu po utakmicu. Idemo prvo riješiti Veliku Britaniju pa ćemo vidjeti kako dalje'', rekao je Kostović.

Predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu Nikola Švigir reprezentativcima je pak poželio sretan put i što bolje igre na Svjetskom prvenstvu.

''Svako vrijeme nosi svoje. Tako su i očekivanja, nadam se, koja su bila zacrtana prije pet, šest godina došla na svoje i sada očekujemo plodove tog napornog rada. Od sadašnje momčadi očekujemo da izbori plasman u Diviziju I Grupu A. No, sportski rezultati i želje su jedno, a led i okolnosti koje se pri tome pojavljuju drugo. Naša velika želja je ulazak u Grupu A, ali ne bih želio da momčad nad glavom ima taj imperativ ''moraš''. Mi smo u ovome trenutku svjesni da smo prošle godine prvi puta osvojili srebrnu medalju u Diviziji I, da smo pobijedili Veliku Britaniju i Nizozemsku, i ne možemo na osnovu jednog našeg uspjeha graditi sve ostalo. Ove godine se sve lijepo posložilo, momčad je u relativno kratkom vremenu postala kompaktna što se moglo vidjeti na utakmici protiv Slovenije, ali potrebna nam je i sportska sreća. Bez nje je teško ostvariti cilj bez obzira koliko ste dobri. Nju treba na neki način ''isprovocirati'' i onda napraviti rezultat koji želimo.''

RASPORED UTAKMICA

13. travnja (13:30) Velika Britanija – Hrvatska
14. travnja (17:00) Hrvatska – Litva
16. travnja (20:30) Hrvatska – Nizozemska
18. travnja (17:00) Hrvatska – Estonija
19. travnja (13:30) Koreja – Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz10.04.2015. u 18:09
    Nemojte pisat da je Hrvatska spremna! Tužit će vas Steva!
    sportoz