Nogomet

Kulušić: "Sigurno će doći vrijeme kada će i nogometni suci moći koristiti video tehnologiju"

Mihaela Bradovski • petak, 10.04.2015.
Kulušić: "Sigurno će doći vrijeme kada će i nogometni suci moći koristiti video tehnologiju"
Foto: Martina Japundžić

Ante Kulušić dopredsjednik HNS-a i povjerenik za određivanje kontrolora suđenja vjeruje da će vrlo brzo doći vrijeme kada će i UEFA i FIFA promijeniti mišljenje i dopustiti sucima pregledavanje video snimke kod spornih situacija...

U Argentini se nedavno dogodio presedan u kojem je sudac German Delfinopromijenio svoju odluku rukovodeći se video snimkom. Međutim to nije dozvoljeno i koliko god bio u pravu te donio u konačnici ispravnu odluku, očekuje ga kazna.

"Događaj iz Argentine za sada neće uzdrmati stajalište Fife i Uefe, jer u ovom trenutku nisu spremni za radikalnu promjenu, ali će jednoga dana biti moguće da se nogometni suci konzultiraju sa snimkom prije donošenja odluke. Na žalost to trenutno nije dopušteno i sudac Delfino će sigurno biti kažnjen", rekao je za Hinu Ante Kulušić.

Kulušić je uvjeren da je došlo vrijeme za promjenu stajališta po pitanju video tehnologije.

"Bilo dobro da u nogometu bude što manje pogrešaka i da ljudski sudački faktor što manje utječe na ishod utakmica. Kao što je dopušteno da se suci konzultiraju i promijene odluku, trebalo bi i ovo omogućiti", dodaje Kulušić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2015. u 21:27
    oće oće, u bliskoj 2144. :D
    Obrisan korisnik