Zimski sportovi

Završnica regularnog dijela sezone: Penguinsi traže jednu pobjedu

Željka Jurkas • petak, 10.04.2015.
Završnica regularnog dijela sezone: Penguinsi traže jednu pobjedu

Četiri momčadi Istoka danas igraju svoju 81. utakmicu dok su se preostale momčadi lige već koncentrirale na posljednji susret sezone. I dok će Buffalo i Carolina igrati za prestiž (ili posljednje mjesto lige u slučaju prve momčadi), ishod susreta Penguinsa i Islandersa mogao bi dodatno zakomplicirati situaciju na Istoku...

Svega dva događanja održat će se u petak navečer u sklopu kraja regularne sezone NHL-a. Četiri momčadi još uvijek stoje na 80 odigranih susreta te će samu završnicu, u kojoj će svih 30 momčadi biti aktivno, odigrati kao drugu utakmicu u dva dana. Sabresi će izaći na led Nationwide arene, a Penguinsi će u Consolu dočekati divizijskog protivnika koji je sinoć osigurao doigravanje – Islanderse.

Rezultat potonjeg susreta bit će posebice bitan Ottawi i Bosotnu. Senatorsi su zahvaljujući pobjedi u MSG-u i porazu Bruinsa u Floridi privremeno izbacili Boston s mjesta koje vode u doigravanje, a ukoliko se nekoliko rezultata poklopi mogli bi završiti kao treća momčad Atlantica. S druge pak strane sudbina Bostona više nije samo u njihovim rukama i večeras će se svakako nadati da Penguinsi nastave svoj negativan niz s intradivizijskim momčadima.

Pittsburgh je ove sezone od mogućih 58 skupio tek 22 boda te je pred posljednji susret s metropolitanskom momčadi na rezultatu od 9-16-4. Islanderse su pobijedili jednom, u prvom međusobnom susretu, a još bod su uhvatili u drugom. Gosti sigurno neće bez žara doći u Pittsburgh jer pobjedom dolaze u borbu za drugo mjesto divizije i prednost domaćeg leda u doigravanju s, kako sada stvari stoje, Capitalsima. Penguinsi su se zahvaljujući porazu Bruinsa u njihovom 81. susretu našli u scenariju u kojem im je potrebna samo jedna pobjeda u regularnom vremenu ili produžetku u preostale dvije utakmice za siguran ulazak u doigravanje. Ili, ukoliko Boston izgubi svoju posljednju utakmicu, i Pensi mogu izgubiti obje te svejedno ući u doigravanje. Naime, ukoliko se bodovno izjednače, pred Bruinsima drže prednost zbog većeg broja pobjeda u regularnom dijelu ili produžetku.

Pobjedom na bilo koji način Pensi matematički ulaze u doigravanje, a konačan poredak bit će odlučen nakon zadnje utakmice. Ako skupe bod, bit će izjednačeni sa Sensima, ali opet drže prednost u broju pobjeda, a ukoliko nakon boda izgube zadnji susret, a svoj zadnji susret izgube i Senatorsi, a Bruinsi pobijede, sve tri momčadi bit će na 97 bodova, a Sensi će se naći s vanjske strane ruba doigravanja. Ako ostanu bez bodova večeras, o svemu će odlučivati zadnji susret regularne sezone.

Osim izrazito bitnog i zanimljivog sukoba samih momčadi, bit će zanimljivo pratiti i dva kapetana. Naime, Sidney Crosby, kapetan domaćina, i John Tavares izjednačeni su na čelu lige s kapetanom Starsa Jamiem Bennom na 83 skupljena boda. Kako je Benn pretposljednju utakmicu već odigrao, ova dvojica se imaju priliku odvojiti. Iako individualni rezultati blijede u usporedbi s momčadskim uspjehom, direktni okršaj kapetana koji obojica primjerom vode svoje momčadi svakako će biti zanimljiv.

Domaćini će danas ponovno igrati sa samo pet braniča zbog ozljeda koje su još uvijek aktualne, a jedna stvar koja može podići moral je povratak u punu formu drugog motora momčadi Jevgenija Malkina čiji izostanak je bio izrazito osjetan.

U drugom susretu večeri Sabersi će, ukoliko izgube u regularnom dijelu, osigurati posljednje mjesto lige i najveće šanse na lottery draftu te siguran odabir jednog od prva dva picka. Šanse Buffala u Columbusu su male, domaćini imaju rezultat od 10-0-1 u posljednjih 11 susreta te svojim navijačima žele prirediti što ljepši i pozitivniji oproštaj do iduće sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!