Zimski sportovi

Video: Mizerija Pittsburgha se nastavlja, Islandersi slavili u Consolu

Željka Jurkas • subota, 11.04.2015.
Video: Mizerija Pittsburgha se nastavlja, Islandersi slavili u Consolu

Dva susreta u petak u NHL-u riješila su jednu od dvije dvojbe. Sabresi su osigurali posljednje mjesto na konačnom poretku, a Penguinsi su porazom propustili osigurati ulazak u doigravanje. Tako Istok u posljednji dan regularne sezone ulazi s dva slobodna mjesta i tri momčadi koje se bore za njega...

Oba domaćina u sinoćnjim susretima posljednju utakmicu regularnog dijela sezone odigrat će na gostujućem ledu, a za obje momčadi bi to ujedno mogla biti posljednja utakmica sezone. Columbus se pobjedom oprostio od navijača, dok su Penguinsi poraženi, ali odluka je još uvijek u njihovim rukama da to ne bude posljednja domaća utakmica ove sezone. Islandersi su pobjedom osigurali najmanje treće mjesto u Metropolitanu, a posljednjeg dana se mogu boriti za drugo i prednost domaćeg leda u doigravanju.

Pensi su već poslovično ušli odlično u susret, ali Jaroslav Halak je bio neprelazan. Sredinom prve trećine domaćinima je moguć prelazak paka preko gol linije poništen nakon pregleda video snimke koja nije mogla utvrditi da je Halak pokupio pak prije ili nakon prolaska linije. Gosti su poveli nekoliko minuta kasnije golom u igri s igračem manje. Kroz ostatak prve i u drugoj trećini domaćini su nastavili s pritiskom i stalnim pokušajem na vrata gostiju te im se trud napokon isplatio kada je obranjeni udarac Sidneyja Crosbyja došao do Roba Scuderija koji je svojim prvim golom sezone izjednačio rezultat. Islesi ponovno dolaze u vodstvo golom kapetana Johna Tavares početkom zadnje trećine, a pobjedu potvrđuju pogotkom četiri minute prije kraja utakmice. S po bodom iz ovog susreta Tavares i Crosby dijele prvo mjesto na listi efikasnosti, ali zbog većeg broja golova kapetan Islesa ima prednost.

Buffalo se dugo držao u susretu u Nationwide areni. Tek u posljednjoj trećini domaćini su se uspjeli rezultatski odvojiti, no čak ni tada gosti nisu odustajali. U dva navrata kroz prvu trećinu 'Lumbus je dolazio u minimalno vodstvo. Na samom startu susreta, u 14. sekundi Nick Foligno zabio je prvi gol, a izjednačio ga je Mihajl Grigorenko nedugo potom. Drugi vodeći gol Matta Calverta održao se sve do zadnje minute druge trećine kada u igri s igračem više gosti po drugi puta dolaze do egala. U zadnjoj trećini, s novim elanom nakon postignutog gola, gosti su parirali domaćinima, no iskustvo je ipak presudilo i Cam Atkinson zabija pobjednički gol sredinom trećine.

NHL

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 1:3 (0-1 SHG Cizikas; 1-1 Scuderi; 1-2 Tavares, 1-3 Grabner)

Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 4:2 (1-0 Foligno, 1-1 Grigorenko, 2-1 Calvert; 2-2 PPG Gionta; 3-2 Atkinson, 4-2 EN Jenner)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!