Zimski sportovi

Video: Dvostruki produžetak u prvom susreta Hawksa i Predsa, Islesi svladali Capse

Željka Jurkas • četvrtak, 16.04.2015.
Video: Dvostruki produžetak u prvom susreta Hawksa i Predsa, Islesi svladali Capse

Prvi krug doigravanja NHL-a započeo je u srijedu s četiri susreta, po dva iz svake konferencije. Domaćini su upisali samo jednu pobjedu, i to na Istoku. Montreal je ugostio Senatorse, Washington Islanderse, Nashville Blackhawkse, a Vancouver Flamese...

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 4:3 [1:0]

(0-1 Michalek; 1-1 Mitchell, 2-1 Plekanec, 2-2 PPG Turris, 3-2 SHG Eller, 3-3 PPG Zibanejad, 4-3 Flynn;)

Seriji Senatorsa i Habsa nije dugo trebalo da pokaže tanke živce na obje strane. Nakon samo jednog isključenja tijekom prvih 20 minuta u drugoj trećini je P.K. Subban izletio s utakmice zbog starta palicom na Marka Stonea, a veliko finale dogodilo na samom kraju susreta. Gosti su poveli, ni krivi ni dužni, sredinom prve trećine kada je branič Habsa Andrej Markov u pokušaju kontroliranja paka progurao isti kroz noge <>Careyja Pricea.

“Nije bitno. Uopće više nije bitno. Gotovo je, pobijedili smo“, komentirao je na kraju susreta vrata domaćina koji je primio još dva gola koja su poništila minimalno vodstvo njegove momčadi. Oba gola gostiju postignuta su i gri s igračem više, ali je njihov powerplay tim ujedno i primio jedan pogodak.

U drugoj trećini obje momčadi su izmjenjivale golova, a postignuto ih je ukupno šest. Pobjednički, i zadnji pogodak susreta pospremio je Brian Flynn kojemu je to bio treći bod utakmice.

Washington Capitals – New York Islanders 1:4 [0:1]

(0-1 Nelson, 1-1 Johansson; 1-2 Strome, 1-3 Bailey; 1-4 EN Nelson)

Mladi i brzi New York Islandersi iskoristili su svoje prilike i nepažnju Capitalsa te uvjerljivom razlikom došli do prve pobjede u seriji. Jaroslav Halak sačuvao je stečenu razliku i zatvorio powerplay domaćina, dok je Braden Holtby propustio obraniti tri udarca. Brock Nelson započeo je i završio susret pogocima:

“U susret smo htjeli unijeti puno energije, zabavit se. Ovo je najbolje doba godine za igranje hokeja tako da smo od samoga starta htjeli dobro započeti, i u tome smo uspjeli.“ Nelsonovi pogoci došli su u prvoj i zadnjoj trećini (drugi je bio u praznu mrežu), a razliku su u drugoj napravili Ryan Strome i Josh Bailey.

Kapetan John Tavares asistirao je s podbacivanja paka na drugom golu svoje momčadi, a s druge strane, kapetan Capsa Aleksandr Ovečkin je vodio napadače po vremenu provedenom na ledu, no niti jedan od osam udaraca nisu pronašli mrežu.

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 3:4 2OT [0:1]

(1-0 Wilson, 2-0 Stalberg, 3-0 PPG Wilson; 3-1 Hjalmarsson, 3-2 PPG Sharp, 3-3 PPG Toews;;; 3-4 Keith)

Dvostruki produžetak u prvom susretu prvog kruga između momčadi Centrala samo potvrđuje da će ovogodišnje doigravanje biti tjesnije nego ikada. Hawksi, s Patrickom Kaneom u sastavu, gostuju u Nashvilleu. S tri primljena gola u prvih 20 minuta u kojima su domaćini apsolutno dominirali igrom nije bio početak kakav su gosti tražili. Corey Crawford ostavljen je na klupi nakon prve trećine, a u igru je ušao Scott Darling koji se pokazao kao ključ pobjede.

Samo sam htio zaustaviti krvarenje. Nismo igrali dobro u prvoj, Crawford nije dobio potporu, ali smo odigrali odlično u drugoj. Mislim da Nashville imao svega tri udarca na vrata. Cijeli ostatak utakmice ispred mene su odigrali sjajno, i ovo je odlično“, rekao je drugi vratar Hawksa koji je upisao 42 obrane nedopustivši gol u svojim vratima.

Gosti su krenuli u stizanje razlike u drugoj minuti druge trećine, a završili s dva powerplay gola do 34 uz 11 udaraca na vrata Pekka Rinnea. Domaćini su nakon slabijih drugih 20 minuta ponovno pojačali pritisak i preuzeli blagu inicijativu na ledu koja je porasla u prvom produžetku. No, unatoč velikom broju pokušaja, vrata su ostala prazna. Drugi produžetak donio je izjednačeniju igru, a Duncan Keith, slap shotom s plave, kroz gužvu ispred gola, zabio za pobjedu.

Vancouver Canucks – Calgary Flames 1:2 [0:1]

(; 1-0 Horvat; 1-1 Jones, 1-2 Russell)

Vratari Jonas Hiller i Eddie Lack držali su obje momčadi u igri u Rogers areni i u prvih pola sata nisu dopustili pak u svojoj mreži. Prvi je pokleknuo Hiller propustivši obraniti udarac Boa Horvata koji se u gužvi odbio od klizaljke Denisa Widemana u 32. minuti. No, bit će to ujedno i zadnji gol u njegovoj mreži. Gosti, iako neiskusniji i mlađi, dovoljno puta ove sezone su okretali rezultat u samoj završnici da nije bilo mjesta panici.

“Ne mislim da su izgledali svježije, mislim da smo mi otvarali puno previše prostora kada nismo trebali, oni su se našli u naletima s više igrača i tu su izgledali brže. Oni su momčad koja misli da će dobro odigrati zadnju trećinu, i ubuduće to moramo iskoristiti“, rekao je trener domaćina Willie Desjardins nakon susreta, a prenose službene stranice.

David Jones izjednačio je rezultat početkom zadnje, a dominantnu završnicu okrunio je pobjedničkim golom Kris Russell 30 sekundi prije isteka vremena. Pak se vratio do plave gdje ga je pokupio Russell, uklizao u zonu i niskim udarcem prošao Lacka kojemu je rookie Sam Bennett zaklanjao pogled.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!