Zimski sportovi

Video: Wild slavio u St. Louisu, favoriti Rangersi uzeli prvu pobjedu

Željka Jurkas • petak, 17.04.2015.
Video: Wild slavio u St. Louisu, favoriti Rangersi uzeli prvu pobjedu
Foto: EPA

Drugi dan doigravanja NHL-a donio je prve susrete za preostala četiri para. Prvaci Zapada i prvaci Istoka iskoristili su prednost domaćeg leda, dok su ostale dvije utakmice otišle na stranu gostiju. Prvaci centralne divizije morat će puno ozbiljnije pristupiti Minnesoti, a Wingsi su ukrali pobjedu u Tampi...

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 2:1 [1:0]

(1-0 Brassard, 2-0 PPG McDonaugh; 2-1 Comeau;)

Rangersi su dobili početak kakvom su se nadali. S prvim golom u prvoj minuti susreta dali su jasan ton utakmici. U svemu im je pomogla i nedisciplinirana momčad Penguinsa koja je u prvoj trećini zaradila četiri isključenja. Upravo su ta isključenja udaljila s leda najbolje napadače gostiju te su domaćini u petoj minuti druge trećine imali 18 udaraca na vrata, dok su Pensi ostali na 5. Treće isključenje susreta domaćini Madison Square Gardena su iskoristili za svoj drugi, i što će se pokazati, pobjednički pogodak.

Dan Girardi, koji će kasnije, 10 minuta prije isteka vremena otići s leda zbog udarca u desnu stranu lica, primio je pak na plavoj od Ryana McDonaugha, unio ga u zonu Pensa te kada se kompletna obrana gostiju koncentrirala na njega, vratio ga je nazad za kapetana koji ulazi u trećinu i jakim udarcem ga posprema iza leđa Marc-Andre Fleuryja. Gosti se bude i ozbiljnije pristupaju igri u drugoj trećini te nakon četiri uzastopna udarca četvrte linije prema Henriku Lundqvist napokon dolaze do gola. No, unatoč pojačanom pritisku i posjedu paka rezultat ostaje isti do kraja.

"Bili smo dobri u prvoj trećini, držali pak, stvarali prilike i iznuđivali isključenja. Bio je to dobar početak u utakmicu. U drugoj i trećoj su nas počeli pritiskati i stizati. Bolje su igrali u neutralnoj zoni i nismo imali više toliko prilika kao u prvoj. Bili su nam za petama, ali smo izdržali“, rekao je nakon susreta Marc Staal, branič Rangersa, a prenose klupske stranice.

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 2:3 [0:1]

(0-1 Dacjuk, 1-1 SHG Boyle; 1-2 Dacjuk; 1-3 SHG Glendening, 2-3 Nesterov)

Petr Mrazek dobio je povjerenje i priliku startati u prvoj utakmici u Tampa Bayu i prema pokazanom, trener Wingsa, Mike Babcock nije mogao bolje izabrati. Reći da je Mrazek najzaslužniji za prvu pobjedu u seriji je možda i malo kada se uzme u obzir da je zaustavio 44 od 46 udaraca Boltsa, a njegova momčad je stvorila tek 14 prilika. Rijetko se događa da momčad koja u toj margini broja udaraca na vrata, posjedu paka i broju prilika s igračem više (čak 7 za Tampu, a niti jednu nisu iskoristili!) izgubi susret.

Kako je i rekao trener domaćina Amalie arene Jon Cooper:“Teško da sam mogao bolje nacrtati kako da odigramo susret“, no Mrazek, sreća i Pavel Dacjuk s dva gola bili su na strani gostiju iz Detroita.

Dacjuk je zabio prvi gol, za prvo vodstvo gostiju, na prvom udarcu na vrata gostiju u devetoj minuti susreta, a novo vodstvo će donijeti jedinim golom u drugoj trećini, u osmoj sekundi iskoristivši drugu powerplay situaciju. Oba powerplay tima primila su po jedan gol. Nikita Nesterov održao je susret tijesnim, golom za 3:2 sredinom zadnje trećine.

St. Louis Blues – Minnesota Wild 2.4 [0:1]

(0-1 Zucker; 0-2 PPG Dumba; 1-2 Schwartz, 1-3 EN Granlund, 2-3 SHG Steen, 2-4 PPG EN Pominville)

U uzbudljivoj utakmici u kojoj se dominacija na ledu selila s jedne strane na drugu, Wild je u Scottrade centru došao do prve pobjede, no teže nego što to rezultat sugerira. Domaćini su držali veći pritisak u prvoj i dijelu zadnje trećine, no gosti su dominirali u drugoj trećini. Unatoč tome Wild je bio taj koji se u prvih 40 minuta upisao na semafor.

Dugoosporavani powerplay tim Wilda upisao je polovičan uspjeh (2/4), dok su Bluesi imali dvije prilike koje nisu iskoristili. Devan Dubnyk upisao je 19 obrana, dok se zaposleniji Jake Allen suočio s 27 udaraca. U zadnjih 1:13 minutu postignuta su čak tri pogotka. Minimalno vodstvo domaćina od 2:1 pretvorilo se u konačni rezultat od 4:2.

“Nadamo se da će nam ovaj domaći poraz doći kao poziv za buđenje i da će nas trgnuti. Trebalo nam je gotovo do zadnje trećine da se pronađemo, da počnemo igrati kako možemo. Imali smo odlične prilike, stvarali pritisak u njihovoj zoni, i upravo tako moramo odigrati punih 60 minuta da bi mogli pobijediti momčad kao što je njihova“, komentirao je nakon poraza kapetan Bluesa David Backes.

Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 4:2 [1:0]

(1-0 Vatanen, 1-1 Lowry; 1-2 Stafford; 2-2 PPG Perry, 3-2 Perry, 4-2 PPG Getzlaf)

U za njih tipičnoj utakmici Ducksi su fizičkom igrom izmorili Jetse i zadnjoj trećini napravili veliki preokret i došli do pobjede. Sve to uz odličnu igru kapetana Ryana Getzlafa i Coreyja Perryja. Obojica su zabili golove u igri s igračem više (2/3 uspjeh), a Perry je upisao još jedan, pobjednički, šest minuta prije kraja susreta.

“Radimo to cijele sezone. Igramo na isti način. Ništa se ne mijenja time što je sad doigravanje. Moramo više raditi, ali ništa se ne mijenja“, rekao je dvostruki strijelac nakon prekreta u zadnjoj trećini.

Domaćini Honda centra su prvi poveli, u drugoj minuti susreta, a niti minutu kasnije Adam Lowry izjednačio je rezultat koji će ostati do prvog odmora. U drugoj trećini Jetsi su preuzeli inicijativu i Drew Stafford je zabio jedini gol za minimalno vodstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!